Η προτροπή Αναστασιάδη και η διαβεβαίωση που έδωσε ο νέος Υπαρχηγός

Να εργαστεί για αποκατάσταση του τρωθέντος κύρους του Αστυνομικού Σώματος και της εμπιστοσύνης προς τον θεσμό, κάλεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τον νέο Υπαρχηγό της Αστυνομίας Στυλιανό Παπαθεοδώρου.
 
Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής διαβεβαίωσης του Υπαρχηγού, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε παράλληλα μηδενική ανοχή «έναντι της όποιας αμέλειας ή μη επαγγελματικής επιτέλεσης των καθηκόντων μελών του Σώματος για την εφαρμογή του νόμου και της τάξης».
 
«Αναλαμβάνετε σήμερα το τιμητικό αξίωμα του Υπαρχηγού της Αστυνομίας, σε μία περίοδο όπου τα στυγερά εγκλήματα που αποκαλύφθηκαν έχουν προκαλέσει το δικαιολογημένο συγκλονισμό όλων μας», είπε ο Πρόεδρος.
 
Εξέφρασε για ακόμη μία φορά τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και τη συγνώμη της Πολιτείας προς τις οικογένειες και φίλους των άτυχων θυμάτων για τον «αμελή, λανθασμένο και μη επαγγελματικό τρόπο δράσης μελών του Αστυνομικού Σώματος».
 
Παράλληλα, εξέφρασε τις ειλικρινείς του ευχαριστίες προς τα στελέχη και τα μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «που όλο αυτό το διάστημα εργάζονται αδιάκοπα και με ευσυνειδησία για την ανάσυρση των σορών των θυμάτων και τη διακρίβωση των αποδεικτικών στοιχείων, που θα οδηγήσουν τον δράστη ενώπιον της δικαιοσύνης».
 
«Τα όσα τραγικά επισυνέβησαν είναι άκρως αποκαλυπτικά των προκλήσεων που καλείστε να αντιμετωπίσετε, ιδιαίτερα όσον αφορά την αποκατάσταση του τρωθέντος κύρους του Αστυνομικού Σώματος» συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, απευθυνόμενος στον νέο Υπαρχηγό.
 
Εξήρε ακολούθως τα προσόντα και την προσήλωση του κ. Παπαθεοδώρου στο καθήκον, τον επαγγελματισμό, την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητά του. 

«Συνεχίζοντας την πορεία αυτή από την καθόλα σημαντική και υπεύθυνη θέση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας, σεβόμενος την εμπιστοσύνη που επέδειξε η Πολιτεία στο πρόσωπό σας και έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης των καθηκόντων σας και της σπουδαιότητας του ρόλου σας, καλείστε να αναλώσετε το σύνολο των δυνάμεων σας εργαζόμενος με τον ίδιο ζήλο έτσι ώστε να εκπληρώσετε με αποτελεσματικότητα την αποστολή σας απέναντι στην Πολιτεία, την κοινωνία και τους πολίτες», είπε.
 
Προς τον σκοπό αυτό, συνέχισε, «προτάσσοντας τις αξίες και τα ιδανικά που υπηρετεί το Αστυνομικό Σώμα και στη βάση της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της υπηρεσιακής δεοντολογίας, αδιαπραγμάτευτοι άξονες των αποφάσεων και των ενεργειών σας θα πρέπει να είναι το όφελος της Υπηρεσίας και η υπεράσπιση των πολιτών και των δικαιωμάτων τους».
 
«Σας καλώ- και δεν έχω καμία αμφιβολία-δρώντας αμερόληπτα και ανεπηρέαστα, να εργαστείτε για την πάταξη του εγκλήματος, επιδεικνύοντας παράλληλα μηδενική ανοχή έναντι της όποιας αμέλειας ή μη επαγγελματικής επιτέλεσης των καθηκόντων μελών του Σώματος για την εφαρμογή του νόμου και της τάξης», είπε.
 
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα από την αγαστή συνεργασία με την ηγεσία και το σύνολο των μελών του Αστυνομικού Σώματος όσο και της Πολιτείας, θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών, ενώ είπε ότι η συμπαράσταση της Κυβέρνησης είναι δεδομένη.
 
Επανέλαβε τέλος την ανάγκη για αποκατάσταση του τρωθέντος κύρους της Αστυνομίας, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς τον θεσμό, που σύμφωνα με σειρά δημοσκοπήσεων, βρισκόταν σε πολύ υψηλό επίπεδο. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Υπαρχηγός 
Στην αντιφώνησή του ο Νέος Υπαρχηγός της Αστυνομίας είπε ότι αναλαμβάνει τη θέση αυτή σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και ηθικά φορτισμένη χρονική συγκυρία για τη χώρα, ως αποτέλεσμα των τελευταίων γεγονότων.
 
Η σκέψη όλων μας οφείλει πρώτιστα να είναι στα θύματα αυτού του τραγικού και απεχθούς εγκλήματος και στις οικογένειες τους, είπε ενώ ανέφερε ότι η κοινωνία μένει άφωνη από το πρωτοφανές έγκλημα.
 
Ο κ. Παπαθεοδώρου είπε ότι «πρώτιστο μέλημα μας είναι η συνέχιση των ερευνών για εντοπισμό των θυμάτων και η συλλογή του αναγκαίου μαρτυρικού υλικού για προσαγωγή του υπόπτου ενώπιον της δικαιοσύνης».
 
Συνέχισε λέγοντας ότι η απονομή της δικαιοσύνης θα συμβάλει στην αποκατάσταση της ηθικής τάξης και στην αύξηση του αισθήματος αλληλοσεβασμού των πολιτών, σε μια κοινωνία δικαιοσύνης και ισονομίας.
 
«Αυτό το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων, στην κοινωνία που παρακολουθεί συγκλονισμένη, αλλά και στο ίδιο το Αστυνομικό Σώμα, του οποίου την αξιοπιστία οφείλουμε να αποκαταστήσουμε», είπε.
 
Ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας είπε παράλληλα ότι «ως ηγεσία αναλαμβάνουμε την ευθύνη να προβούμε σε τομές και αλλαγές που θα συμβάλουν σε μια ουσιαστική αναδόμηση και ενίσχυση των διαδικασιών που ακολουθούνται από την Αστυνομία, ώστε να μην ξαναζήσουμε τέτοιου είδους εγκλήματα στο μέλλον».
 
Διαβεβαίωσε παράλληλα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι σε συνεργασία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, τον Αρχηγό και την υπόλοιπη ηγεσία της Αστυνομίας, θα πράξει το καλύτερο δυνατό για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
 
«Η διασφάλιση ομαλών συνθηκών για την προστασία της ζωής και των άλλων συνταγματικών τους δικαιωμάτων είναι κορυφαία αποστολή μας και αφορά όλους τους συνανθρώπους μας, όλους τους κατοίκους της Κύπρου», είπε.
 
Ανέφερε ακόμη ότι «αποτελεί αδήριτη ανάγκη να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, γιατί μόνο με την κοινή προσπάθεια μπορούμε να θωρακίσουμε την κοινωνία μας κατά τους εγκλήματος».
 
Σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοδώρου, «οφείλουμε να εργαστούμε για μια Αστυνομία ισχυρή και έτοιμη να αντιταχθεί αποτελεσματικά στο έγκλημα και σε κάθε θεσμική εκτροπή». Αυτό αναμένει και δικαίως απαιτεί ο κάθε πολίτης αυτού του τόπου από το Αστυνομικό Σώμα, συμπλήρωσε.
 
Εξέφρασε τέλος τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, γεγονός που όπως είπε τον επιφορτίζει με την επιπρόσθετη ευθύνη να δικαιώσει τις προσδοκίες, ενώ ευχαρίστησε και τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον τέως Αρχηγό της Αστυνομίας για την αγαστή συνεργασία.

Δειτε Επισης

Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»