Αποκρυπτογραφούν τα ευρήματα του Sonar στο Ξυλιάτο-Τα επόμενα βήματα των ερευνών

Άκαρπες αποδείχθηκαν και οι σημερινές έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, οπού για 25η μέρα συνεχίστηκαν οι προσπάθειες εντοπισμού της τρίτης βαλίτσας που αναζητείται και στην οποία ο 35χρονος serial killer ισχυρίζεται πως τοποθέτησε το πτώμα της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ, προτού το πετάξει εντός της λίμνης.
 
Την ίδια ώρα, κατά την οποία το θρίλερ για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας στην Κόκκινη Λίμνη παρατείνεται, σ’ εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα και η αξιολόγηση των ευρημάτων του συστήματος Sonar στη λίμνη του Ξυλιάτου.
 
Το Sonar, προέβη σήμερα σε μια πρώτη σάρωση στη λίμνη του Ξυλιάτου, με τη διαδικασία αξιολόγησης των ευρημάτων του, η οποία πραγματοποιείται από τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκο Τράγκολα, τον Ισπανό χειριστή του συστήματος και το Διευθυντή της Brasal, να απαιτεί αρκετές ώρες και ν’ αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.
 
Το Sonar θα επικεντρωθεί τις επόμενες μέρες στη λίμνη του Ξυλιάτου, όπου σύμφωνα με τον serial killer βρίσκεται η σορός της εξάχρονης Siera. Ωστόσο, ο δύτης δεν πρόκειται να επιχειρήσει εκεί, αν πρώτα μέσα από τις σαρώσεις του συστήματος δεν υπάρξουν ισχυρότατες ενδείξεις που να παραπέμπουν σε αυτό στο οποίο αναζητείται. Δηλαδή, στην εξάχρονη Siera.
 
Όσον αφορά στην Κόκκινη Λίμνη, οι έρευνες θα αρχίσουν ξανά στις 8:30 αύριο το πρωί με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας και τις καταδύσεις του δύτη, ο οποίος  σημειώνεται πως λόγω της μειωμένης ορατότητας επιχειρεί περισσότερες φορές, ώστε να αποκλειστούν συγκεκριμένα σημεία.
 
Συναφώς, έχουν ελεγχθεί και αποκλειστεί έξι με οκτώ σημεία, ενώ έχουν σηματοδοτηθεί άλλα, τα οποία θα ελεχθούν αύριο, αρχίζοντας από δύο σημεία που είναι ήδη έτοιμα προς διερεύνηση στη δυτική πλευρά της λίμνης.   
 
Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα μετάβασης στο plan c, δηλαδή στο να ζητηθεί από την Scotland Yard η συνδρομή του ειδικού ραντάρ διείσδυσης εδάφους, έγινε μεν μια πρώτη επαφή με την Scotland Yard.
 
Ωστόσο, δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμη σημεία που πρέπει να ελεχθούν-αλλά τη διερεύνησή τους δυσχεραίνει η μειωμένη ορατότητα- οι Αρχές θέλουν να διερευνηθούν πρώτα από τον δύτη, ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, προτού επιστρατευθεί το ειδικό ραντάρ της Scotland Yard.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τις σημερινές έρευνες, γύρω στο μεσημέρι, σήμανε συναγερμός, καθότι ο δύτης εντόπισε και ανέσυρε από την Κόκκινη Λίμνη αντικείμενο τυλιγμένο σε ύφασμα, το οποίο δημιούργησε την υποψία πως ενδεχομένως να επρόκειτο για πτώμα.
 
Στη σκήνη έσπευσαν αμέσως ιατροδικαστές, καθώς και πυροτεχνουργοί, για να διαπιστωθεί τελικά πως επρόκειτο για ξύλο τυλιγμένο με τρία σφουγγάρια, που ήταν επίσης τυλιγμένο με φλοκάτη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»
Ο πιο χαλαρός κροκόδειλος-Πήρε έναν υπνάκο στη ρόδα πολεμικού αεροσκάφους
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών