LIVE: Εκτός της λίμνης ο δύτης, άκαρπες οι έρευνες

Ημέρα 25η… Ο Γολγοθάς ακόμη συνεχίζεται. Οι ψυχές που είναι ακόμη πεταγμένες στις λίμνες, περιμένουν ανάπαυση. Η επιχειρησιακή ομάδα συνεχίζει να ψάχνει επίμονα για σορούς. Η Κύπρος ακόμη παγωμένη μπροστά στη φρίκη που δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους.

Σχεδόν ένα μήνα από τη μαύρη μέρα της 14ης Απριλίου, όπου άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό, κι ακόμα οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται για τον εντοπισμό των τελευταίων δύο από τα επτά πτώματα γυναικών και παιδιών, που σκόρπισε σε διαφορετικά σημεία, ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος.

Είκοσι πέντε ολόκληρες μέρες κι ακόμα αναζητούνται τα πτώματα της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ και της εξάχρονης Σιέρρα Γκράζε.

Από το πρωί επαναρχίζουν ξανά οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη για να εντοπιστεί η τρίτη βαλίτσα θανάτου, στην οποία βρίσκεται η σορός άτυχης Μαρικάρ η οποία δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό της βαλίτσας συνεχίζονται και θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς από τα μέλη της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, δύτες αλλά και τον χειριστή του sonar, το οποίο σαρώνει καθημερινά την Κόκκινη Λίμνη.

Επικεντρώνονται σε δυτική και βόρεια πλευρά οι έρευνες

Οι σημερινές επικεντρώνονται τόσο στη δυτική όσο και στη βόρεια πλευρά της λίμνης, έτσι ώστε να ελέγχονται και να αποκλείονται τα σημεία που δεν εντοπίζεται οτιδήποτε.

Χθες, παρότι δύτης εισήλθε στα νερά της Λίμνης, τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός της βαλίτσας, αφού η λάσπη που σηκώθηκε στη λίμνη, αλλά και οι σφοδροί άνεμοι που έπνεαν στο σημείο, κατέστησαν το έργο τους εξαιρετικά δύσκολο.

Σε κάποια στιγμή πάντως, ο δύτης ανέσυρε από το νερό δύο αντικείμενα, ωστόσο όπως διαφάνηκε δεν είχαν σχέση με την υπόθεση, αλλά επρόκειτο για σκουπίδια, απ’ αυτά που συνήθως άφηναν ασυνείδητοι στο χώρο.

Άρχσαν οι έρευνες και στο Ξυλιάτο

Την ίδια ώρα το sonar άρχισε τη σάρωση και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, για εντοπισμό της εξάχρονης Σιέρρα Γκράζε, για την οποία οι έρευνες διακόπηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, αφού με τη χρήση σκαφάνδρου δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός της.

Την εξάχρονη, κόρη του πρώτου θύματος που ανασύρθηκε από το μεταλλείο του Μιτσερού, είχε πετάξει στη λίμνη ο 35χρονος ύποπτος, αφότου όπως ισχυρίζεται, είχε χάσει τη ζωή της λόγω κατάποσης εμεσμάτων. Παρόλα αυτά η Αστυνομία διερευνά εναντίον του υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και για το εξάχρονο αγγελούδι.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές