Δεν εγκαταλείπουν τις έρευνες, ετοιμάζονται και για plan c

Την ώρα που οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας που αναζητείται εκεί συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, χωρίς ωστόσο ν’ αποδίδουν αποτέλεσμα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία επεξεργάζεται plan c για την περίπτωση που το υφιστάμενο πλάνο ερευνών αποβεί και τις επόμενες μέρες άκαρπο.
 
Στο πλαίσιο αυτό, οι Αρχές προέβησαν ήδη σε μια πρώτη επαφή με την Scotland Yard, πενταμελής ομάδα εμπειρογνωμόνων της οποίας βρέθηκε πρόσφατα στην Κύπρο στο πλαίσιο των προσπαθειών εξιχνίασης της υπόθεσης, ώστε αν κριθεί απαραίτητο να μεταφερθεί στην χώρα μας για να συνδράμει στις έρευνες ειδικό ραντάρ διείσδυσης εδάφους, το οποίο θα επιτρέψει να ελεγχθούν περιοχές που είναι καλυμμένες με λάσπη.
 
Πρόκειται για το πλέον προχωρημένο σύστημα παγκοσμίως, καθώς φθάνει μέχρι τα πετρώματα, τη χρήση του οποίου, μάλιστα, πρότειναν στις κυπριακές Αρχές κατά την εδώ παρουσία τους οι εμπειρογνώμονες της Scotland Yard.
 
Τις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη, οι οποίες πραγματοποιούνται με τη χρήση του συστήματος Sonar και της ρομποτικής κάμερας, σε συνδυασμό με τις καταδύσεις δύτη που φέρει σκάφανδρο και ειδική στολή, δυσχεραίνουν, μεταξύ άλλων, η μειωμένη ορατότητα και τα πολλά σκουπίδια που βρίσκονται στο νερό.
 
Η διαδικασία αυτή ωστόσο θα συνεχιστεί και αύριο, ώστε να ελεγχθούν και να αποκλειστούν συγκεκριμένα σημεία, με τις έρευνες να εστιάζονται στα δυτικά και βόρεια κομμάτια της λίμνης, καθώς το ανατολικό κόμματι έχει διερευνηθεί.  
 
Επίσης αύριο, στις 8:30 το πρωί θα αρχίσει η προετοιμασία για τη χρησιμοποίηση του Sonar στη λίμνη του Ξυλιάτου, όπου-υπενθυμίζεται- σύμφωνα με τον 35χρονο serial killer, βρίσκεται η σορός της εξάχρονης Siera.
 
Κατά τις σημερινές έρευνες που έλαβαν χωρά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν το απόγευμα δύο αντικείμενα, τα οποία όμως δεν είχαν σχέση με την υπόθεση, η οποία διερευνάται. Το ένα ήταν ύφασμα, ενώ το δεύτερο δεν διευκρινίστηκε περί τίνος επρόκειτο.
 
«Πεισμώσαμε…»
Στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό βρέθηκε το απόγευμα και ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών ο νέος Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ο οποίος το πρωί είχε δώσει στο Προεδρικό ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη την νενομισμένη διαβεβαίωση ανάληψης των καθηκόντων του.
 
Σε δηλώσεις στις οποίες προέβη μετά την ολοκλήρωση των σημερινών ερευνών, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως από τις μέχρι τώρα έρευνες δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.   
 
Ο νέος Αρχηγός Αστυνομίας εξέφρασε την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες θα εντοπιστούν και οι άλλες σοροί που αναζητούνται, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Αστυνομία έχει πεισμώσει και θα επιμένει μέχρι την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.
 
«Να ξέρετε ότι ως Αστυνομία καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε αυτό το στυγερό έγκλημα να εξιχνιαστεί πλήρως. Σε αυτό, έχουμε πεισμώσει και γι’ αυτό είμαστε συνεχώς εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε μέχρι το τέλος αυτής της προσπάθειας, η οποία θα καταλήξει στην ανεύρεση των σορών και εξιχνίαση των στυγερών δολοφονιών», υπογράμμισε ο Κύπρος Μιχαηλίδης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»