Παρασκευή 15 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ο απτόητος δολοφόνος, οι ψυχές που φώναζαν και τα ίχνη που δεν διαβάστηκαν

Έμιλυ Αντωνίου  06/05/2019 11:44
Ο απτόητος δολοφόνος, οι ψυχές που φώναζαν και τα ίχνη που δεν διαβάστηκαν

Ο απτόητος δολοφόνος, οι ψυχές που φώναζαν και τα ίχνη που δεν διαβάστηκαν

Έμιλυ Αντωνίου  06/05/2019 11:44
Μόνο μια αγκαλιά να είχε να το προστατέψει την ώρα που έσβηνε δίχως κανέναν ενδοιασμό στα χέρια του αδίστακτου δολοφόνου και το κλάμα του χανόταν μαζί με την αναπνοή του.
 
Ποιος ξέρει άραγε αν μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε βιώσει και τη φρίκη της απώλειας της μάνας, ή αν την είχε απέναντι της, ανήμπορη όμως να διώξει όπως έκανε πάντα, τους εφιάλτες.
 
Και ποιος άραγε δεν έχει δει με τα μάτια της ψυχής του αυτόν τον αυτό τον άγγελο να τρέμει απροστάτευτος από φόβο και πόνο, καθώς πλησίαζε όλο και πιο κοντά προς τον θάνατο που πρόσταξε αυτό το αιμοσταγές κτήνος.
 
 
Απ’ την άλλη, στο μυαλό στριφογυρίζει η εικόνα εκείνης της μάνας που ίσως πρόλαβε να δει το σπλάχνο της να χάνεται με τον πιο τραγικό τρόπο στα χέρια του ή φεύγοντας εκείνη πρώτα να βασανίζεται για το τι θα απογίνει η μονάκριβή της.
 
Όλα αυτά σε μια μέρα, στις 30 Σεπτεμβρίου του 2016. Και από τότε μέχρι πρότινος μάνα και κόρη κολυμπούσαν πλάι πλάι στη λίμνη του θανάτου. Οι ψυχές τους όμως αντάμωσαν και πάλι και η μάνα όπως προστάζει ο ρόλος της, αγκαλιάζει το μικρό της για να μη φοβάται, να μην κρυώνει, να μην το βλάψει ποτέ ξανά κανείς.
 
Σήμερα πλέον ξετυλίγεται το κουβάρι του πιο φρικτού εγκλήματος που είδαμε ποτέ στην Κύπρο, με  ένα μανιακό δολοφόνο, ο οποίος ηδονιζόταν στη θέα απροστάτευτων ψυχών που σπαρταρούσαν μέχρι να ξεψυχήσουν στα χέρια του.
 
Και δυστυχώς η Λίβια και το κοριτσάκι της δεν εγκατέλειψαν την Κύπρο. Τα σημάδια ήταν εκεί και φαινόταν. Ένα σπίτι που έμεινε να τις περιμένει. Με όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα να βρίσκονται στον χώρο, μαζί και το φαγητό που ετοίμασε η μαμά.
 
 
Ουδείς άλλωστε μπορεί να το διαψεύσει, καθώς 25 ημέρες μετά την εξαφάνιση τους παρουσιάστηκαν πλάνα στην τηλεόραση του Σίγμα από το εσωτερικό της οικίας της άτυχης γυναίκας, με την εικόνα να αποδεικνύει πως το σπίτι ήταν ανάστατο με ανοιχτά ντουλάπια, φαγητά και ποτά αφημένα στην κουζίνα.
 
Οι οικείοι προσπάθησαν να δώσουν στοιχεία για την υπόθεση στην Αστυνομία τα οποία όπως φάνηκε, δεν λήφθηκαν σοβαρά υπόψη από την Αστυνομία, ενώ κατάγγελλαν ότι οι ανακριτές της υπόθεσης δεν επισκέφθηκαν ποτέ το σπίτι.
 
Μάλιστα, σύμφωνα με φίλους της Λιβία, η ίδια άφησε το σπίτι χωρίς να πάρει τα προσωπικά της αντικείμενα γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά, αφού μια ημέρα πριν στις 24 Οκτωβρίου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, δήλωνε στην ίδια εκπομπή πως η Αστυνομία προχώρησε σε όλες εκείνες τις ενέργειες και έρευνες στην οικία και διαφάνηκε από αυτές ότι μητέρα και κόρη εγκατάλειψαν το σπίτι.

Το σπίτι βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, ενώ από τα πλάνα εξάγεται ξεκάθαρα το συμπέρασμα πως πριν εγκαταλειφθεί προηγήθηκε μια μάχη αφού υπήρχαν πολλά ερμάρια και ντουλάπια ανοιχτά.
 
Η καταγγελία της γειτόνισσας
«Τα πράγματα τους ήταν όλα εκεί. Τα φαγώσιμα όπως τα άφησε στο τραπέζι, τα ρούχα τους όλα εκεί, τότε αντιληφθήκαμε ότι κάτι συμβαίνει. Πως έφυγε βιαστικά. Σαν να είχαν φάει και έφυγαν και τα άφησαν όλα εκεί. Η κοπέλα ενδιαφερόταν για το παιδί της. Κάθε πρωί πήγαινε το παιδί της σχολείο. Μετά το μεσημέρι την παρελάμβανε. Την έπαιρνε για θεραπεία γιατί το παιδάκι ήταν αυτιστικό, την πήγαινε σε λογοθεραπεύτρια. Η Αστυνομία είχε ερωτηθεί αν ήθελε να μπει στο διαμέρισμα και απάντησαν πως το έλεγχαν διαφορετικά.Δεν υπήρχε κανένα σημείο που να μας δείχνει πως θα επιστρέψει. Την παίρναμε τηλέφωνο και το τηλέφωνο της δεν απαντούσε.Το παιδάκι είχε κάποια προβλήματα. Έδωσε αγώνα για να παίρνει βοήθεια για το παιδάκι της και είχε καταφέρει να τακτοποιήσει τη ζωή της. Δεν νομίζω να τα παρατούσε όλα και να έφευγε».
 
Στη συγκεκριμένη εκπομπή κλήθηκε να σχολιάσει τις αποκαλύψεις ο εκπρόσωπος Τύπου της δύναμης Ανδρέας Αγγελίδης, ο οποίος δεν θέλησε να παρέμβει.
 
Η τραγική μάνα και γιαγιά
Από την άλλη βρίσκεται η τραγική μάνα και γιαγιά της Ολίβια και της Έλενας.

Η μητέρα της Λιβία μίλησε στα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία με εκτενή ρεπορτάζ αναφέρονται στο πρωτοφανές έγκλημα που συγκλονίζει την Κύπρο.

Ανέφερε πως μετά την εξαφάνιση της κόρης της επικοινώνησε με τις ρουμανικές αρχές. Μέσω της πρεσβείας της Ρουμανίας στην Κύπρο έγιναν διαβήματα προς την κυπριακή Αστυνομία, ωστόσο δεν έλαβαν ποτέ απάντηση.

Η μητέρα της Λιβία ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση και την ομολογία του 35χρονου ότι η κόρη και η εγγονή της έπεσαν θύματα του Ορέστη, από τον πρώην σύζυγο της κόρης της.

Φοβερά συγκλονισμένη, το μόνο που ευχήθηκε ήταν να βρεθούν οι σοροί των παιδιών της.

Οι ελπίδες της να τις ξανασφίξει στην αγκάλια της πλέον έχουν σβήσει. Ο χειρότερος εφιάλτης επαληθεύτηκε. Διότι δεν είναι μόνος ο θάνατος. Είναι ο και ο φρικτός τρόπος που έφυγαν από τούτη τη ζωή η μάνα και το σπλάχνο της.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας