Ο «Ορέστης» στα χνάρια ενός κατά συρροή δολοφόνου που συγκλόνισε τις ΗΠΑ

H σύλληψη του 35χρονου serial killer «Ορέστη» από τις Κυπριακές αρχές ξυπνά μνήμες από έναν άλλο διαβόητο serial killer τον Αμερικανό Τεντ Μπάντι ο οποίος δολοφόνησε τουλάχιστον 36 γυναίκες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 70 στις ΗΠΑ. Μάλιστα ο Μπάντι παρά το γεγονός ότι ήταν serial killer, ήταν έξυπνος, όμορφος αλλά και καλλιεργημένος, καθώς σπούδασε νομικά. 
 
Ο Μπάντι ομολόγησε συνολικά 36 φόνους, αλλά όταν ρωτήθηκε από ομοσπονδιακούς πράκτορες πόσες γυναίκες είχε πραγματικά σκοτώσει, δήλωσε: «Προσθέστε ένα ψηφίο σε αυτόν τον αριθμό, και θα το έχετε». Περίπου με την ίδια κυνικότητα ομολόγησε και ο «Ορέστης» τους φόνους που έκανε.
 
Καταδικάστηκε τρις εις θάνατον σε δυο διαφορετικές δίκες και εκτελέστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα στις 24 Ιανουαρίου του 1989. Από τη βιογράφο Ann Rule περιγράφηκε ως «σαδιστικό άτομο που λάμβανε ευχαρίστηση από τον ανθρώπινο πόνο και τον έλεγχο, έως θανάτου, που ασκούσε πάνω στα θύματά του».
 
Ο Μπάντι από μικρή ηλικία επιθυμούσε να γίνει διάσημος μέσω της ενασχόλησής του με την πολιτική. Εν τέλει τα κατάφερε με τον εντελώς λάθος τρόπο καθώς έμεινε στην ιστορία των ΗΠΑ ως ο χειρότερος κατά συρροή δολοφόνος.
 
Ο γοητευτικός serial killer που ερωτεύτηκαν οι γυναίκες
Ο Theodore Robert Bundy, γεννημένος ως Theodore Robert Cowell και κατά κόσμον Τεντ Μπάντι είδε το πρώτο φως της ζωής στις 24 Νοεμβρίου το 1946 στην Βερμόντ της Φλόριντα. Στη ζωή του ήρθαν τα πάνω κάτω όταν το 1968 ήρθε αντιμέτωπος με την πραγματικότητα που θα άλλαζε ριζικά τον χαρακτήρα του. Η γυναίκα που πίστευε ότι ήταν αδερφή του, ήταν η μητέρα του και οι άνθρωποι που πίστευε ότι ήταν οι γονείς του, ήταν οι παππούδες του. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Μπάντι ήταν ένας κοινωνικός νέος, άριστος φοιτητής και ερωτευμένος με τη Στέφανι Μπρουκς.
 
Τότε παράτησε τις σπουδές του και αδιαφορούσε για το μέλλον του. Η σύντροφός του δεν ανέχτηκε για πολύ καιρό τη συμπεριφορά του. Αμέσως του ζήτησε να χωρίσουν και ο Μπάντι ένιωσε να καταρρέει. Πολλοί ψυχολόγοι που έχουν μελετήσει την υπόθεσή του, υποστηρίζουν ότι η απόρριψη της Μπρουκς ήταν η αφορμή που τον έσπρωξε στον πρώτο φόνο και όχι βέβαια η αιτία...
 
Ο «Ορέστης»
Τα μοναδικά στοιχεία που έχουν έρθει στο φως σχετικά με τον «Ορέστη» είναι ότι πρόκειται για αξιωματικό -ίλαρχος- που αποφοίτησε από τη στρατιωτική σχολή Ευελπίδων, καθώς και ότι είναι χωρισμένος με δύο παιδιά. Μάλιστα πριν από έναν χρόνο η πρώην σύζυγός του τον είχε καταγγείλει εκφράζοντας φόβους για βίαιη συμπεριφορά και απειλές προς το πρόσωπό της. 
 
Σύμφωνα με την καταγγελία, η πρώην γυναίκα του ιλάρχου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο ύποπτος έπειτα από έντονη συζήτηση που είχαν, άρχισε να σπάει πράγματα στο σπίτι. Μάλιστα, φαίνεται πως είχε πει στην πρώην σύζυγό του κατά τη διάρκεια του καβγά «δεν ξέρεις τι είμαι ικανός να κάνω!». Η πρώην σύζυγος του 35χρονου είχε αναφέρει στην Αστυνομία το 2018 ότι δεν ζητεί την ποινική δίωξή του, αλλά να του γίνουν συστάσεις, οι οποίες αφού του έγιναν, εκείνος απολογήθηκε.
 
Την ίδια ώρα σύμφωνα με βουλγαρικά ΜΜΕ ο 35χρονος φέρεται να έχει βουλγαρικές ρίζες. «Ο δολοφόνος έχει ρίζες από τη Βουλγαρία, η μητέρα του είναι από τη Στάρα Ζαγόρα και οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι υπάρχουν περισσότερα θύματα. Μία από τις τελευταίες γυναίκες που είχαν συναντηθεί μαζί του πριν από τη σύλληψή του ήταν ένα μοντέλο από τη Βουλγαρία, ονόματι Teya Georgieva», δήλωσε ο ανταποκριτής του δικτύου NOVA στην Αθήνα.
 
Τα στυγερά του εγκλήματα του Τεντ Μπάντι
Βρισκόμαστε στα μέσα της δεκαετίας του 70. Η Αμερική προσπαθεί να βγει από τη δίνη του σκανδάλου Ουότεργκειτ και να επουλώσει τις πληγές του πολέμου του Βιετνάμ. Τότε ξεκινάει η εγκληματική δράση του δημοφιλούς στους πανεπιστημιακούς κύκλους Τεντ Μπάντι. Ήταν η περίοδος που είχε επιστρέψει στο Πανεπιστήμιο και το ίδιο διάστημα άρχισαν να εξαφανίζονται από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον φοιτήτριες.
 
Ο Μπάντι αφού τις δολοφονούσε στη συνέχεια είτε έλιωνε το κρανίο τους με λοστό είτε τις στραγγάλιζε. Ακολούθως μετέφερε τα πτώματα σε δύσβατα σημεία του δάσους και τα έθαβε.
 
Πολλοί λένε ότι ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος. Το ίδιο ίσχυε και με τον Μπάντι. Όχι μόνο επέστρεφε στον τόπο των εγκλημάτων του αλλά σε πολλές περιπτώσεις έκανε σεξ (!) με τα άψυχα σώματά τους μέχρις ότου εκείνα αποσυντίθονταν. Όμως το πιο ανατριχιαστικό απ’ όλα ήταν ότι υπήρχαν κοπέλες τις οποίες αποκεφάλισε. Μάλιστα κρατούσε τα κρανία τους στο σπίτι του σαν... τρόπαια. 
 
Μία φριχτή λεπτομέρεια: Όλες είχαν μακριά, ίσια, καστανά μαλλιά με χωρίστρα στη μέση, ακριβώς το ίδιο χτένισμα με την παλιά του αγάπη, την Στέφανι Μπρουκς...
 
Είχε καταφέρει να δρα ανενόχλητος διότι όταν πλησίαζε τα θύματά του, το έκανε με τρόπο που δεν κινούσε υποψίες. Άλλοτε προσπιούνταν ότι είχε σπασμένο χέρι ή πόδι και τους ζητούσε να τον βοηθήσουν να μεταφέρει πράγματα από το αυτοκίνητό του.
 
Δεκαεπτά δολοφονίες μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο
Σκότωσε 8 κοπέλες στην Ουάσινγκτον από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 1974 και άλλες 9 από τη Γιούτα και το Κολοράντο, μέχρι και τον Ιούνιο του 1975.
 
Η πρώτη-όπως πιστεύεται- επίθεσή του έγινε τη νύχτα της 4ης Ιανουαρίου 1974, όταν διέρρηξε το ημιυπόγειο διαμέρισμα μιας 18χρονης φοιτήτριας, την άφησε αναίσθητη χτυπώντας την με μια ράβδο από το σιδερένιο κρεβάτι της προτού της επιτεθεί σεξουαλικά και την αφήσει 10 μέρες σε κώμα και με μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Ένα μήνα αργότερα διέπραξε τον πρώτο του φόνο, όταν διέρρηξε το διαμέρισμα μιας άλλης φοιτήτριας. Στη συνέχεια την έριξε αναίσθητη και την απήγαγε με το αυτοκίνητό του. Τμήμα του κρανίου της βρέθηκε χρόνια αργότερα σ’ ένα από τα σημεία όπου έθαβε τα θύματά του.
 
Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν στις αρχές ασφαλείας αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι έκαναν λόγο στις περιγραφές του για έναν γοητευτικό άνδρα, ονόματι Τεντ, ο οποίος είχε πλησιάσει γυναίκες με σκοπό να τις παρασύρει στο Volkswagen του. Τότε η αστυνομία δημοσιοποίησε μία περιγραφή του υπόπτου. Μάλιστα όταν τρία άτομα, ανάμεσα στα οποία βρισκόταν και η άλλοτε σύντροφός του, είπαν ότι είναι ο Μπάντι, η αστυνομία δεν πίστεψε την εμπλοκή του.
 
Το κορίτσι που σώθηκε από τη δολοφονική του μανία
Μία κοπέλα, όμως, στάθηκε τυχερή καθώς κατάφερε να ξεφύγει από τη δολοφονική του μανία. Ήταν η 18χρονη Κάρολ Ντα Ροντς που κατάφερε να πηδήξει απ’ το κινούμενο αμάξι του και να φύγει τρέχοντας. Βρισκόμαστε στον Αύγουστο του 1975 και η αστυνομία ασχολήθηκε μαζί του όταν αστυνομικοί τον σταμάτησαν και βρήκαν στο αυτοκίνητό του περίεργα αντικείμενα, όπως μάσκες, λοστούς, χειροπέδες, παγοθραύστες και σκοινιά.
 
Τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της εγκληματικής του δράσης, καθώς οι αστυνομικοί ερεύνησαν το παρελθόν του και κατάφεραν να τον συνδέσουν με την απόπειρα απαγωγής της Ντα Ροντς, βρίσκοντας τρίχες της στο αυτοκίνητό του. 
 
Ενδεικτικό είναι ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του, τόνισε ότι σε κάποιες περιπτώσεις έστηνε τα πτώματα σε προκλητικές πόζες που είχε δει σε πορνογραφικό υλικό όταν ήταν παιδί και τα φωτογράφιζε, ενώ έπαιρνε ως «σουβενίρ» τα ρούχα και τα κοσμήματα τους, που τα χάριζε στη συνέχεια.
 
Τον Φεβρουάριο του 1976 καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης. Ο Μπάντι δεν είχε δικηγόρο. Υπερασπίστηκε τον εαυτό του και γι’ αυτό έπαιρνε συχνά άδεια για να επισκεφτεί νομικές βιβλιοθήκες. Σε μία από αυτές τις επισκέψεις, στις 7 Ιουνίου 1977, κατάφερε να αποδράσει απ’ το παράθυρο και κρύφτηκε στα δάση του Άσπεν. Τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν ξανά μετά από έξι μέρες, στις 13 Ιουνίου.
 
Η δεύτερη σύλληψη και η νέα απόδραση
Παρά τη δεύτερη σύλληψή του δεν άντεξε για πολύ πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και στις 30 Δεκεμβρίου απέδρασε ξανά. Αν και οι αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να τον εντοπίσουν δεν τα κατάφεραν. Για σχεδόν ενάμιση χρόνο κρύβεται επιμελώς και στις αρχές του 1978 φτάνει στη Φλόριντα. Εγκαθίσταται κοντά στο Πανεπιστήμιο της πολιτείας, και συνεχίζει τα ειδεχθή εγκλήματά του. Στις 15 Ιανουαρίου εισβάλλει στο σπίτι της αδελφότητας ΧΟ.
 
Τα κορίτσια της αδελφότητας κοιμόνταν και ο Μπάντι βίασε και στραγγάλισε την 21χρονη Μάργκαρετ Μπόουμαν και την 20χρονη Λίσα Λέβι. Στη συνέχεια επιτέθηκε σε άλλες τρεις κοπέλες οι οποίες όμως κατάφεραν να επιζήσουν. Ακολούθως έσπευσε να εξαφανιστεί και στις 9 Φεβρουαρίου απήγαγε και σκότωσε την 12χρονη Κίμπερλι Λις.
 
Οι αρχές κατάφεραν και έφτασαν στα ίχνη του τρεις μέρες μετά και ενώ προσπαθούσε να περάσει στην Αλαμπάμα. Η δεύτερη δίκη του ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1979 και ο Μπάντι για άλλη μία φορά εκπροσώπησε τον εαυτό του καθώς κανένας δικηγόρος δεν ήθελε να τον υπερασπιστεί.
Αν και καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο για τα στυγερά του εγκλήματα υποστήριζε ότι είναι αθώος. Αυτή του η επιμονή τον βοήθησε να αποκτήσει ακόμα και θαυμαστές (!). Πολλοί εξ αυτών παρίσταντο στη δίκη του. Μία εξ αυτών ήταν η Κάρολ Αν Μπουν, που τον παντρεύτηκε κατά τη διάρκεια της δίκης του και απέκτησε μαζί του μία κόρη. 
 
Η εκτέλεσή του στην ηλεκτρική καρέκλα
Ο Μπάντι παρέμεινε στη φυλακή μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου του 1989 όταν και εκτελέστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα. Μάλιστα έξω από τη φυλακή Ρέιφορντ εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τη φυλακή για να πανηγυρίσουν. «Να καείς, Μπάντι, να καείς», φώναζαν εν χορώ...
 
Εν τέλει παραδέχτηκε την ενοχή του λίγο πριν τον θάνατό του και έδωσε στην αστυνομία λεπτομέρειες για τα θύματά του. Οι αρχές όμως δεν είναι πεπεισμένες ότι αποκάλυψε όλη τη δράση του, καθώς άφησε να εννοηθεί ότι υπήρχαν πολλά ακόμα πτώματα που δεν είχαν αποκαλυφθεί...
 
Η σορός του αποτεφρώθηκε στο Gainesville ενώ οι στάχτες του διασκορπίστηκαν σε μυστική περιοχή σε καταρράκτη στη πολιτεία της Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τη διαθήκη του. 
 
Πηγή: Έθνος
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου