Πολύ «σκληρός» ο Αρχηγός…

Την ώρα που σχεδόν όλα τα κόμματα αλλά και η κοινή γνώμη ζητούν επιτακτικά την παραίτηση του Αρχηγού Αστυνομίας, ο οποίος είκοσι μέρες μετά τις αποκαλύψεις για τον κατά συρροή δολοφόνο που συγκλόνισε το παγκύπριο συνεχίζει να κρατά σιγή ιχθύος, Ζαχαρία Χρυσοστόμου φαίνεται να μην εγκαταλείπει τη θέση του.

Μετά την παραίτηση του Ιωνά Νικολάου ο οποίος κλείνοντας την πόρτα έριξε τα πυρά του κατά της Αστυνομίας σε σχέση με τους χειρισμούς της γύρω από τα ελλείποντα πρόσωπα, ο Αρχηγός της Δύναμης ανέβηκε το πρωί το λόφο του Προεδρικού όπου συναντήθηκε με τον Νίκο Αναστασιάδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφυγε πυροβολώντας ο Ιωνάς-Παραιτήθηκε για λόγους πολιτικής ευθυξίας και μόνο

Ωστόσο, εξερχόμενος από το Προεδρικό, ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ανακριτικό έργο καθώς και για τις διοικητικές έρευνες που διατάχθηκαν, ενώ ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει για τις αποφάσεις του».

Η δήλωση αυτή συνηγορεί ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας δεν υπέβαλε την παραίτηση του και πιθανόν να αναμένει την παύση του από τον  Νίκο Αναστασιάδη, η οποία, όπως μας αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, είναι μονόδρομος, μετά και την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Η στάση που κρατά ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ρίχνει ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά, αφού ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέλαβε σε ένα επιχειρησιακό ζήτημα την πολιτική του ευθύνη, σε αντίθεση με τον Ζαχαρία Χρυσοστόμου που είναι ο Αρχηγός του θεσμού, ο οποίος προφανώς θεωρεί ότι δεν τον βαραίνουν οι ευθύνες.

Πάντως, μπορεί να είναι και η πρώτη φορά στα χρονικά, που παραιτείται ο πολιτικός προϊστάμενος, ενώ ο υφιστάμενος του δεν παραιτήθηκε.  

Υπενθυμίζεται, ότι εδώ και είκοσι μέρες, ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου δεν απάντησε σε οποιεσδήποτε επικρίσεις ή σε ευθύνες που του καταλογίζονται, παρά μόνο ανακοίνωσε διοικητικές έρευνες, οι οποίες όμως δεν μπορούν να τον «αγγίξου».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από την άριστη σχέση, στο άδοξο τέλος και στο blame game με φόντο τον Ορέστη
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσού-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση