Πέμπτη 4 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η βαλίτσα με την τσιμεντένια πλάκα που έκρυβε το τέταρτο θύμα του «Ορέστη»

  28/04/2019 15:24
Η βαλίτσα με την τσιμεντένια πλάκα που έκρυβε το τέταρτο θύμα του «Ορέστη»

Η βαλίτσα με την τσιμεντένια πλάκα που έκρυβε το τέταρτο θύμα του «Ορέστη»

  28/04/2019 15:24
Μετά από πολύωρες, σαρωτικές έρευνες, καθώς και υπεράνθρωπες προσπάθειες από όσους συνέδραμαν στην επιχείρηση στην Κόκκινη Λίμνη, για την ανεύρεση των θυμάτων του 35χρονου λοχαγού, έγινε κατορθωτή η ανάσυρση της πρώτης βαλίτσας θανάτου.
 
Γύρω στις 2:00 το μεσημέρι, δύτης με τη χρήση σκάφανδρου ανέσυρε την πρώτη ταξιδιωτική βαλίτσα, εντός της οποίας υπήρχε η σορός γυναίκας και όχι παιδιού, η οποία ήταν σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης.
Δύτες, πυροσβέστες και οι υπόλοιποι ευρισκόμενοι στον χώρο παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα την φρικιαστική στιγμή που ανασύρθηκε η βαλίτσα, εντός της οποίας υπήρχε και μία πλάκα τσιμέντου, που φαίνεται ότι τοποθέτησε ο κατά συρροή δολοφόνος προκειμένου να μείνει στον βυθό η βαλίτσα.
 
Στο σημείο για αυτοψία κλήθηκαν οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους, οι οποίοι αναμένεται να διενεργήσουν τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού που ανευρέθηκε, ενώ θα καταβληθεί και προσπάθεια για ταυτοποίησή της.
 
Με βάση τις προκαταρτικές εξετάσεις και λαμβάνοντας υπόψη τα όσα ομολόγησε ο 35χρονος λοχαγός, η σορός ανήκει είτε στην 38χρονη Livia είτε στην 29χρονη Maricar.
 
Αύριο η δεύτερη ανάσυρση
Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος μίλησε για το δύσκολο έργο όσων επιχειρούν στη λίμνη, ενώ ανέφερε ότι σήμερα θα συνεχιστεί η διερεύνηση, αφού ακόμη δεν έχει εντοπιστεί η τρίτη ταξιδιωτική βαλίτσα.
 
Όπως είπε, αύριο θα επιχειρηθεί η ανάσυρση της δεύτερης βαλίτσας, ενώ οι έρευνες θα επαναρχίσουν και στη λίμνη του Ξυλιάτου, αφού ακόμη αγνοείται η σορός της εξάχρονης Sierra.
 
Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί τέσσερεις σοροί: Δύο στο φρεάτιο του λατομείου Μιτσερού, μία στο πεδίο βολής της Ορούντας και μία στην Κόκκινη Λίμνη, ενώ αναζητούνται άλλες τρεις.
 
Από εξαντλητική ανάκριση ο λοχαγός
Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο 35χρονος συνεχίζει να περνά από ανάκριση, ενώ διεξάγονται παράλληλες έρευνες γύρω από τα όσα ομολόγησε. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται να «ψάρευε» όλα τα θύματά του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να τους έκλεινε ραντεβού θανάτου.
 
Σε ό,τι αφορά στο ερώτημα εάν η φρίκη σταματάει στα επτά θύματα, οι Αρχές συνεχίζουν να ψάχνουν απαντήσεις, ενώ ο 35χρονος επιμένει ότι δεν σκότωσε άλλες γυναίκες και παιδιά. Σε σχέση  με τα κίνητρά του, ισχυρίζεται ότι «ένοιωθε ωραία όταν το έκανε».
 
Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά τα τ/κ μέσα, που διασύνδεαν τον «Ορέστη» με νεκρή γυναίκα στα κατεχόμενα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και ούτε ζητήθηκαν πληροφορίες μέσω της δικοινοτικής επιτροπής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας