Πέμπτη 28 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Σε ένα πράγμα μόνο ίσως να είχε δίκαιο ο Ορέστης…

  27/04/2019 19:34
Σε ένα πράγμα μόνο ίσως να είχε δίκαιο ο Ορέστης…

Σε ένα πράγμα μόνο ίσως να είχε δίκαιο ο Ορέστης…

  27/04/2019 19:34
Ούτε μπροστά στην απόλυτη φρίκη δεν κατάφεραν κάποιοι να κρατήσουν στάση σιωπής εν μέσω ερευνών για εντοπισμό των θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου, εν ονόματι «Ορέστη», να μιλήσουν έστω για πιθανά λάθη ή και ακόμη να σκύψουν το κεφάλι και να ζητήσουν , έστω και για τυπικούς λόγους, ένα συγνώμη σε αυτές τις ψυχές που δολοφονήθηκαν… Για αυτές που ίσως κάτι να μην κάναμε σωστά νωρίτερα. Ίσως να προλαβαίναμε το επόμενο θύμα… Ίσως να υπολογίσαμε και να κάναμε κάτι λάθος… Ίσως κάτι να μην ψάξαμε καλά…
Ίσως κάπου να ευθυνόμαστε…  
 
Οι επτά δολοφονίες γυναικών, ανάμεσα στις οποίες και δύο ανήλικα κοριτσάκια, έλαβαν μέσα σε λίγες μέρες πολιτικές διαστάσεις, αφού κάποιοι προφανώς ήθελαν να «ξεσπαθώσουν» και να βγάλουν τα απωθημένα τους πάνω στα πτώματα, μη καταφέρνοντας για άλλη μια φορά να δείξουν σεβασμό. Λες και αν ο δολοφόνος δεν ήταν με το χ κόμμα αλλά με το άλλο, θα ήταν λιγότερο δολοφόνος…
 

Η ανάληψη της ευθύνης συνδέεται με το αίσθημα της δύναμης και όχι της αδυναμίας, αφού προϋποθέτει να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, να μπούμε στη θέση του άλλου και να δείξουμε ευαισθησία. Να σκεφτούμε έστω μια φορά ως άνθρωποι και όχι να προσπαθούμε να σώσουμε τα κάστρα μας με βάση επικοινωνιακές τακτικές. Το να παραδέχεσαι ότι κάτι ίσως πήγε στραβά δεν είναι ντροπή. Το να επιμένουμε όμως ότι όλα πήγαν σωστά, έχοντας επτά νεκρούς, είναι κοροϊδία. Εκτός και αν κάποιοι δεν συμφωνούν με το «ουδείς αλάνθαστος» και για αυτό αυτοί οι κάποιοι δεν τολμούν ποτέ να μιλήσουν για λάθη, να αναλάβουν ευθύνες και να βρουν τρόπο να διορθώσουν το σύστημα.  

Και αντί αυτού, την ώρα που κάποιοι ψάχνουν για πτώματα μέσα σε λίμνες και φρεάτια, κάποιοι άλλοι στήνουν ασπίδα προστασίας… Βλέπετε ο κάθε ένας βάζει τις δικές του προτεραιότητες.  

Ο «Ορέστης» μετά την εξαφάνιση της 28χρονης Maricar Valdez, που τελικά είχε πέσει νεκρή από τα χέρια του, είχε ανταλλάξει μηνύματα με τους οικείους της, που γνώριζαν πως αυτός ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που συνάντησε το θύμα.

Συγκεκριμένα ο Ορέστης αντάλλαξε μηνύματα με την φίλη της Maricar την οποία προσπαθούσε επίμονα να πείσει για να συναντηθούν. Την ίδια ώρα η μητέρα της Maricar έστελνε απεγνωσμένα μηνύματα στον Ορέστη για να της πει τι απέγινε η κόρη της.

Σύμφωνα με τον Λούη Κουτρουκίδη, μεταξύ των μηνυμάτων που έλαβαν οι οικείοι της Maricar από τον δολοφόνο, ήταν και ένα στο οποίο προχωρούσε στην ωμή παραδοχή ότι την «Maricar την σκότωσαν οι κυπριακές Αρχές».

Ίσως σε αυτό να είχε και δίκαιο ο «Ορέστης»… Η ολιγωρία, το κλείσιμο των υποθέσεων ως «μη αστυνομικής φύσεως», οι λάθος χειρισμοί και η μη σωστή διερεύνηση ίσως να σκότωσαν την «Maricar». Και την επόμενη «Maricar»…   

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας