Τρίτη 9 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Τα βήματα του «Ορέστη» προς την ομολογία-Οι δέκα σελίδες της φρίκης

Ντίνα Κλεάνθους, Γιώργος Χατζηπαναγή  27/04/2019 12:21
Τα βήματα του «Ορέστη» προς την ομολογία-Οι δέκα σελίδες της φρίκης

Τα βήματα του «Ορέστη» προς την ομολογία-Οι δέκα σελίδες της φρίκης

Ντίνα Κλεάνθους, Γιώργος Χατζηπαναγή  27/04/2019 12:21
Νέες αποκαλύψεις γύρω από τη δράση του κατά συρροή δολοφόνου που κρυβόταν πίσω από το ψευδώνυμο «Ορέστης», ο οποίος μέχρι στιγμής ομολόγησε επτά φόνους γυναικών, ανάμεσα στις οποίες και δύο παιδιά, ενώ  παρά την επιμονή του ότι δεν διέπραξε άλλα εγκλήματα, η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γύρω στις 10 και 30 ο 35χρονος λοχαγός οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του, ο οποίος με απόλυτη ψυχραιμία και με σκυμμένο το κεφάλι κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
 
Ο ανακριτής της υπόθεσης ζήτησε την οκταήμερη κράτηση του υπόπτου, ο οποίος δεν εκπροσωπείται από δικηγόρο, για οκτώ ημέρες καθώς υπολείπεται ακόμη αρκετό ανακριτικό έργο, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό από το Δικαστήριο.
 
Οι πρώτες ομολογίες
 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου 2016 μέχρι 26 Απριλίου 2019. Δηλαδή, από τη μέρα τη διάπραξη του πρώτου διπλού φονικού, μάνας και κόρης, μέχρι τη μέρα που βρέθηκε η τρίτη σορός.  

Μετά την ανεύρεση του πρώτου πτώματος, της 38χρονης Μαρί, ο 35χρονος ομολόγησε ότι την σκότωσε και την πέταξε στο φρεάτιο του λατομείου στο Μιτσερό, ενώ δεν αναφέρθηκε σε άλλες δολοφονίες, ωστόσο παραδέχθηκε ότι την εξάχρονη κόρη της την έριξε στη λίμνη του Ξυλιάτου, ισχυριζόμενος όμως, ότι δεν την σκότωσε αλλά πέθανε από εισόρμηση εμετού.

Στις 20 Απριλίου εντοπίζεται η σορός της 28χρονης Άριαν και ο λοχαγός, την ίδια μέρα, προβαίνει σε νέα ομολογία, παραδεχόμενος ότι γνώρισε το θύμα μέσω της σελίδας Badoo, συναντήθηκε μαζί της και τη μετέφερε στην οικία του όπου τη σκότωσε στο πατάρι/υπνοδωμάτιο του σπιτιού του και στη συνέχεια την μετέφερε στο Μιτσερό, όπου την πέταξε στο λατομείο του Μιτσερού.
 
Έσφιξε ο κλοιός από την άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων
 
Στα πλαίσια των ερευνών έγινε άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων όπου διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος είχε συνομιλίες με την 29χρονη Μαρικάρ από τις Φιλιππίνες η οποία εξαφανίστηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 2017.
 
Σύμφωνα με την καταγγελία στην οποία προέβη η μητέρα της Maricar, η κόρη της έλειπε από την οικία φιλικού της προσώπου. Η εν λόγω φίλη της κλήθηκε για κατάθεση και ανέφερε ότι στις 13 Δεκεμβρίου του 2017 στις 10 το πρωί, ενώ το θύμα βρισκόταν στην οικία που η ίδια διαμένει, εγκατέλειψε το μέρος, αναφέροντας ότι θα συναντούσε άγνωστο πρόσωπο το οποίο θα την μετέφερε για να συναντήσει τον αδελφό του συντρόφου της που απεβίωσε την 1ηΔεκεμβρίου 2017.
 
Όπως ανέφερε, δεν γνώριζε ποιο πρόσωπο θα συναντούσε, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία, ουδέποτε συνάντησε τον αδελφό του αποβιώσαντα συντρόφου της, όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει, με σκοπό να μεταβούν μαζί για να συναντήσουν τον εργοδότη του αποβιώσαντα, ούτως ώστε να διευθετήσουν διαδικαστικά ζητήματα.
 
Στις 23 Απριλίου του 2019, από το δικανικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος ήταν το πρόσωπο που συναντήθηκε με το θύμα στις 10 το πρωί, ενώ επίσης λήφθηκε μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία, ο ύποπτος είχε στην κατοχή του φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν την άδεια προσωρινής παραμονής της Maricar.
 
Σημειώνεται ότι στις 23 Φεβρουαρίου 2018, εντοπίστηκε η άδεια προσωρινής παραμονής της Maricar στην περιοχή των Αγιων Ομολογητών όπου μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας και αφού την παρέλαβαν, διενήργησαν διάφορες εξετάσεις στην γύρω περιοχή χωρίς θετικό αποτέλεσμα.
 
Ο ύποπτος είχε μεταφερθεί στο ΤΑΕ Λευκωσίας για ανάκριση όπου παραδέχθηκε μεν τη συνάντηση με το θύμα, ωστόσο έδωσε κάποιους ισχυρισμούς.

Μετά το Δικαστήριο «έσπασε», ζήτησε πένα και χαρτί
 
Στις 25 Απριλίου ο ύποπτος οδηγείται εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση νέου διατάγματος προσωποκράτησης τους.
 
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο 35χρονος παραδέχθηκε ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του ανέρχεται στα επτά, ενώ ζήτησε να τον μεταφέρουν σε συγκεκριμένα σημεία για να υποδείξει που πέταξε τις σορούς.  
 
Αρχικά μεταφέρθηκε στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό όπου υπέδειξε ότι έριξε τρεις σορούς, μέσα σε βαλίτσες, οι οποίες ανήκουν στην 36χρονη μάνα και την οκτάχρονη κόρη της από τη Ρουμανία, ενώ η τρίτη σορός ανήκει στην 29χρονη Μαρικάρ.
 
Μετά μεταφέρθηκε στο πεδίο βολής της Ορούντας, όπου υπέδειξε πηγάδι στο οποίο έριξε την 30χρονη από το Νεπάλ, την οποία σκότωσε το καλοκαίρι του 2018. Μάλιστα έλεγε στους ανακριτές ότι «δεν θυμάται από πού είναι».
 
Στη συνέχεια των υποδείξεων σκηνών, ο 35χρονος ζήτησε πένα και χαρτί όπου κατέγραψε σε δέκα σελίδες τους επτά φόνους τους οποίους διέπραξε.

«Συμφωνώ…»
 
Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε ενώπιον Δικαστηρίου ότι μέχρι στιγμής λήφθηκαν 315 καταθέσεις, ωστόσο υπολείπονται άλλες 215, ενώ έγιναν έρευνες σε εννέα χώρους και αναμένονται να διενεργηθούν και άλλες σε διάφορα σημεία.
 
Ερωτηθείς εάν φέρει ένσταση στο διάταγμα κράτησης του, ο 35χρονος απάντησε «όχι, συμφωνώ».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας