Δευτέρα 25 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Το μοιραίο ραντεβού, η πρόφαση για τον θάνατο του συζύγου της και οι φωτογραφίες που έκαψαν τον Ορέστη

  25/04/2019 10:53
Το μοιραίο ραντεβού, η πρόφαση για τον θάνατο του συζύγου της και οι φωτογραφίες που έκαψαν τον Ορέστη

Το μοιραίο ραντεβού, η πρόφαση για τον θάνατο του συζύγου της και οι φωτογραφίες που έκαψαν τον Ορέστη

  25/04/2019 10:53
Τα στοιχεία που εξασφάλισε το ηλεκτρονικό έγκλημα που συνέδεσε τον 35χρονο λοχαγό και για τον φόνο της της 29χρονης Maricar Valdez από τις Φιλιππίνες, που δηλώθηκε ως ελλείπον πρόσωπο στις 13 Δεκεμβρίου του 2017, αποκάλυψε ο ανακριτής της υπόθεσης ενώπιον του Δικαστηρίου, ο οποίος για πρώτη φορά μίλησε για τέσσερις φόνους.
 
Ο 35χρονος ο οποίος υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου, ως ύποπτος για τον φόνο, φέρεται να είχε συναντηθεί με το θύμα τη μέρα που καταγγέλθηκε η εξαφάνιση της στην Αστυνομία με τον ίδιο πάντως  να παραδέχεται τη συνάντηση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Για πρώτη φορά ο ανακριτής μίλησε για τέσσερις φόνους που διέπραξε ο λοχαγός
 
Σύμφωνα με την καταγγελία στην οποία προέβη η μητέρα της Maricar, η κόρη της έλειπε από την οικία φιλικού της προσώπου. Η εν λόγω φίλη της κλήθηκε για κατάθεση και ανέφερε ότι στις 13 Δεκεμβρίου του 2017 στις 10 το πρωί, ενώ το θύμα βρισκόταν στην οικία που η ίδια διαμένει, εγκατέλειψε το μέρος, αναφέροντας ότι θα συναντούσε άγνωστο πρόσωπο το οποίο θα την μετέφερε για να συναντήσει τον αδελφό του συντρόφου της που απεβίωσε την 1η Δεκεμβρίου 2017.
 
Σύμφωνα με την ίδια, δεν γνώριζε ποιο πρόσωπο θα συναντούσε, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία ουδέποτε συνάντησε τον αδελφό του αποβιώσαντα συντρόφου της, όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει, με σκοπό να μεταβούν μαζί για να συναντήσουν τον εργοδότη του αποβιώσαντα, ούτως ώστε να διευθετήσουν διαδικαστικά ζητήματα.
 
Στις 23 Απριλίου του 2019, προέκυψε μαρτυρία η οποία καταδεικνύει ότι ο 35χρονος ήταν το πρόσωπο που συναντήθηκε με το θύμα στις 10, ενώ επίσης λήφθηκε μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία, ο ύποπτος είχε στην κατοχή του φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν την άδεια προσωρινής παραμονής της Maricar.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέσσερα θύματα, τέσσερα κοινά-Από ελλείπουσες, στα σκουπίδια και στο φρεάτιο

Σημειώνεται ότι στις 23 Φεβρουαρίου 2018, εντοπίστηκε η άδεια προσωρινής παραμονής της Maricar στην περιοχή των Αγιων Ομολογητών όπου μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας και αφού την παρέλαβαν, διενήργησαν διάφορες εξετάσεις στην γύρω περιοχή χωρίς θετικό αποτέλεσμα.
 
Ο ύποπτος μεταφέρθηκε χθες ενώπιον του ΤΑΕ Λευκωσίας για ανάκριση όπου παραδέχθηκε μεν τη συνάντηση με το θύμα, ωστόσο δίνει κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται και σύμφωνα με πληροφορίες δεν παραδέχεται ότι σκότωσε την 29χρονη.

Μίλησε για τέσσερις φόνους ο ανακριτής
Η Αστυνομία βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό σε μια προσπάθεια να εξιχνιάσει αυτό το ειδεχθές έγκλημα και να εξακριβώσει πόσα τελικά ήταν τα θύματα του κατά συρροή δολοφόνου, που συγκλονίζει εδώ και ημέρες την Κύπρο.
 
Οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένεται να διενεργήσουν εκ νέου έρευνα στην οικία του υπόπτου σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν βιολογικών και άλλων τεκμηρίων, ενώ εξειδικευμένες έρευνες θα διενεργηθούν και στα δύο οχήματα του.
 
Η Αστυνομία παράλληλα θα προχωρήσει σε έρευνα από πόρτα σε πόρτα στη διεύθυνση που διέμενε η Μαρικαρ και στον χώρο που εργαζόταν με σκοπό να εντοπιστεί μαρτυρία.
 
«Την ίδια ώρα οι συσκευές, τα μέσα αποθήκευσης και οι τηλεφωνικές κάρτες που εντοπίστηκαν και σχετίζονται με τους τρεις φόνους, αναμένεται να εξεταστούν εκ νέου υπό το φως των εξελίξεων του τέταρτου φόνου». Αυτό ανέφερε ο ανακριτής ο οποίος για πρώτη φορά μίλησε για τέσσερις φόνους, χωρίς να διευκρινίζεται βέβαια εάν ο τέταρτος φόνος αφορά το εξάχρονο παιδάκι που αγνοείται ή σε άλλη γυναίκα.
 
Επίσης, αναμένονται τα διατάγματα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων που έχουν εκδοθεί, ενώ θα διενεργηθούν εξετάσεις μέσω της Ιντερπόλ στις Φιλιππίνες.
 
Παράλληλα, η ομάδα διερεύνησης λαμβάνει καθημερινά μεγάλο αριθμό πληροφοριών από το κοινό για τις οποίες εκδίδονται και εκτελούνται διατάγματα έρευνας και γίνονται εξετάσεις ανάλογα με το είδος της κάθε πληροφορίας.
 
Σκότωσε την Αριάν στο πατάρι
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου ο 35χρονος στις 19 Απριλίου του 2019 παραδέχθηκε μετά το πρώτο διάταγμα προσωποκράτησης του υπόπτου ο οποίος κρατήθηκε για τους δύο φόνους χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται και για την εξάχρονη.

Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται αν υπήρξε παραδοχή σε ότι αφορά την εξάχρονη αφού ο αρχικώς ισχυρισμός του ήταν ότι πέθανε από εισρόφηση εμεσμάτων και ότι έριξε τη σορό της στη λίμνη του Ξυλιάτου.

Σε ότι αφορά το δεύτερο θύμα, την 28χρονη Αριάν, ο 35χρονος ισχυρίστηκε ότι γνώρισε το θύμα μέσω της σελίδας Badoo, συναντήθηκε μαζί της και τη μετέφερε στην οικία του όπου τη σκότωσε στο πατάρι/υπνοδωμάτιο του σπιτιού του.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας