Γρίφος εάν το τρίτο θύμα ήταν τελικά το πρώτο του «Ορέστη»

Ενώπιον της δυσκολότερης ίσως υπόθεσης που είχαν να αντιμετωπίσουν ποτέ, βρίσκονται οι διωκτικές Αρχές για τη σειρά δολοφονιών, που έχει συγκλονίσει την Κύπρο, αφού για πρώτη φορά καλούνται να εξιχνιάσουν στυγερά εγκλήματα, πίσω από τα οποία κρύβεται ένας αδίστακτος serial killer.
 
Μετά την ανάσυρση των δύο πτωμάτων από το φρεάτιο του λατομείου στο Μιτσερό και ενώ την ίδια ώρα αναζητείται η σορός της εξάχρονης, οι ανακριτές προχώρησαν στην έκδοση νέου εντάλματος σύλληψης του 35χρονου λοχαγού, έχοντας στα χέρια τους αδιάσειστα στοιχεία που τον συνδέουν. Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, οι Αρχές συλλαμβάνουν ύποπτο για φόνο, χωρίς να έχουν εντοπίσει το πτώμα. Γεγονός που δείχνει τα ακράδαντα στοιχεία που εξασφάλισαν από την άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και από τον δικανικό έλεγχο.   
 
Ο 35χρονος θεωρείται ύποπτος για τον φόνο της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ, που βρισκόταν στη λίστα των ελλειπόντων προσώπων από τις 29 Δεκεμβρίου 2017. Ωστόσο άγνωστο παραμένει αν το θύμα του Ορέστη ήταν το πρώτο, εάν δηλαδή είχε σκοτώσει και άλλες γυναίκες προηγουμένως, πριν δηλαδή τη Μαρικάρ ή ακόμα και μετά την Αριάν. 
 
Μετά την επανασύλληψη του ο 35χρονος οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας για ανάκριση, χωρίς ωστόσο να παραδεχθεί τη διάπραξη του τρίτου φόνου. Πράγμα το οποίο έπραξε για τα προηγούμενα δύο θύματά του.
 
Σε ότι αφορά την εξάχρονη κόρη της 38χρονης υπέδειξε πως την πέταξε στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου, ισχυρίστηκε όμως ότι πέθανε από εισρόφηση εμεσμάτων.
 
Ο ύποπτος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για έκδοση νέου διατάγματος προσωποκράτησης του.
 
Ολοκληρώνονται οι έρευνες στο Μιτσερό
 
Παράλληλα με το Δικαστήριο, θα επαναρχίσουν οι έρευνες στο λατομείο του Μιτσερού, έτσι ώστε να διαφανεί κατά πόσον υπάρχουν άλλα πτώματα στο φρεάτιο του τρόμου, όπου μέχρι στιγμής εντοπίστηκε το πτώμα της Marry Rose Tiburcio, αλλά και ακόμα ένα πτώμα το οποίο ανήκει στην 28χρονη Arian Palanas Lozano, από τις Φιλιππίνες.
 
Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκο Τράγκολα,, έχει ήδη ερευνηθεί το 95% του φρεατίου με ρομποτική κάμερα, χωρίς όμως να εντοπιστεί οτιδήποτε. Πλέον, όπως ανέφερε, έχει απομείνει το 5% στην ανατολική πλευρά του φρεατίου και σε βάθος δέκα μέτρων.
 
Όπως υπολογίζεται η έρευνα θα διαρκέσει περίπου μία με μιάμιση ώρα και σε περίπτωση που δεν εντοπιστεί οτιδήποτε, ακολούθως οι Αρχές θα αποχωρήσουν από το σημείο.
 
Ακολούθως θα γίνει ενημέρωση της Αστυνομίας για όσα εντοπίστηκαν στο φρεάτιο και στη συνέχεια θα δοθούν οδηγίες για τα επόμενα βήματα των Αρχών.
 
Σε αντίθετη περίπτωση, όπου δηλαδή εντοπιστεί οτιδήποτε ομοιάζει με σορό, αναμένεται να γίνει ανάσυρση του για να διευκρινιστεί κατά πόσον πρόκειται για πτώμα.
 
Προετοιμάζονται για το Ξυλιάτο
 
Την ίδια ώρα τίθεται σε εφαρμογή και το σχέδιο Β’ για τις έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, αφού οι Αρχές θα στήσουν τα συστήματα που χρειάζονται στο συγκεκριμένο σημείο, ούτως ώστε να αναζητηθεί η σορός της εξάχρονης, αφού ο 35χρονος επιμένει ότι την έριξε στο συγκεκριμένο χώρο.
 
Την Παρασκευή δύτης θα εισέλθει στη λίμνη με τη χρήση σκαφάνδρου, έτσι ώστε να αξιολογήσει τα κρίσιμα σημεία που εντοπίστηκαν και στα οποία δεν μπορούσε να γίνει έρευνα μέσω της ρομποτικής κάμερας.
 
Ο ειδικός εξοπλισμός του σκάφανδρου θα επιτρέψει σε δύτη να εξερευνήσει εκ του σύνεγγυς τον βυθό της λίμνης.
 
Το σκάφανδρο θα επιτρέψει στον δύτη που θα κατέβει στον πυθμένα της λίμνης να παραμείνει για αρκετή ώρα στο νερό, ούτως ώστε να τον εξερευνήσει διεξοδικά.
 
Είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεων του
 
Ο 35χρονος εξετάστηκε την περασμένη Τρίτη από κυβερνητικό ψυχίατρο, όπου διαπίστωσε ότι ο 35χρονος είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεων του, γεγονός που προκαλεί ακόμη περισσότερο σοκ, αφού δεν μιλάμε για ένα ψυχικά ασθενή αλλά για ένα στυγνό κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος μάλιστα όπως ισχυρίστηκε, ένιωθε ικανοποίηση όταν σκότωνε τα θύματα του.
 
«Είναι εντελώς απαθής. ∆εν έχει δείξει ίχνος µεταµέλειας. ∆εν έχει βουρκώσει, ούτε έχει ρίξει ένα δάκρυ για τα θύµατά του. ∆εν έχει καν ζητήσει συγνώµη για τις πράξεις του και φέρεται σαν να λειτουργεί µε απόλυτη νηφαλιότητα».
 
Αυτά αποκάλυψε αστυνοµικός που συµµετέχει στις έρευνες, ο οποίος περιγράφει ότι «με σταθερότητα και αποφασιστικότητα µας υπέδειξε τα σηµεία που είχε ξεφορτωθεί τα τρία γνωστά θύµατά του. Ακόµη και όταν τον πήγαµε στη λίµνη Ξυλιάτου ήταν ανέκφραστος και αδιάφορος. ∆εν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο, ούτε έχει εξηγήσει τους λόγους πίσω από τις ειδεχθείς του πράξεις».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες