Ο απόηχος στην Εθνική Φρουρά μετά την αποκάλυψη του ίλαρχου serial killer

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς αναφορικά με τις σοκαριστικές αποκαλύψεις γύρω από την δράση του 35χρονου Ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς που παραδέχτηκε τις στυγερές δολοφονίες δύο γυναικών από τις Φιλιππίνες, ενώ ενδεχομένως να ευθύνεται και για άλλες.
 
Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι ένας αξιωματικός, απόφοιτος της Σχολής Ευέλπιδων, κατέληξε σε ένα αδίστακτο serial killer.
 
Το Υπουργείο Άμυνας αναμένει την ολοκλήρωσή, (σ.σ. δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα), των ερευνών της Αστυνομίας για να θέσει σε διαθεσιμότητα τον συγκεκριμένο Αξιωματικό. Σε αυτή τη φάση θεωρείται πως αν τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Αξιωματικός αναπόφευκτα θα προκαλούσε παρέμβαση στις ενέργειες της Αστυνομίας αφού θα έπρεπε να δινόταν στον 35χρονο το δικαίωμα ακρόασης.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τι προβλέπει το «Σχέδιο Β» για τις έρευνες στη λίμνη του Ξυλιάτου

 
Σύμφωνα με τον ισχύοντα Νόμο σε περίπτωση που αποφασιστεί η υπόθεση να οδηγηθεί σε ποινικό δικαστήριο, τότε θα ενεργοποιηθεί και η διαθεσιμότητα του Αξιωματικού.
 
Σιζόπουλος: Να τηρούνται οι Κανονισμοί
Κληθείς από τον REPORTER να σχολιάσει υπό την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής τις εξελίξεις αναφορικά με τον Αξιωματικό,  ο Μαρίνος Σιζόπουλος επεσήμανε ότι επικρατεί προβληματισμός για το γεγονός, ενώ υπέδειξε πως η Βουλή ψήφισε τους κανονισμούς για την αξιολόγηση των Αξιωματικών και στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι αναρμόδια να παρέμβει με οποιονδήποτε τρόπο.  
 
«Πρόκειται», είπε ο κ. Σιζόπουλος, «για 14 κριτήρια που θα πρέπει να ικανοποιούν οι Αξιωματικοί, στα οποία εντάσσεται και η ψυχοκινητική κατάσταση τους. Από εκεί και πέρα εναπόκειται στην Εθνική Φρουρά και το Υπουργείο Άμυνας να χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία και να αξιοποιούν τις επιτροπές ανάλογα».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επέλεξε να μπλέξει στοχευμένα τον συγκεκριμένο 30χρονο ο serial killer
 
Τσουβαλιάζουν τους Αξιωματικούς
Το γεγονός ότι πίσω από τα στυγερά εγκλήματα έγιναν από έναν εν ενεργεία αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς, έδωσε σε διάφορους το δικαίωμα να ασκήσουν κριτική και να τσουβαλιάσουν όλους τους Αξιωματικούς του στρατού.
 
Για αυτό τον λόγο ο Σύνδεσμος Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς σε ανακοίνωση του εκφράζει την απαρέσκεια του για το γεγονός. «Ιδιαίτερος προβληματισμός προκύπτει από το γεγονός ότι, μέρος των σχετικών για το θέμα δημοσιογραφικών άρθρων  Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των Δικτύων Κοινωνικής Δικτύωσης, διασυνδέεται στο όλο θέμα η ιδιότητα και το επάγγελμα του υπόπτου, χωρίς βεβαίως αυτό να προσφέρει οποιοδήποτε όφελος η όποια διασύνδεση του», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ηδονή στο θάνατο, η άλλη όψη του εαυτού μας και οι «εύκολες» Φιλιππινέζες
 
Ο ΣΑΚΣ τονίζει την ίδια ώρα  ότι το αποτρόπαιο περιστατικό δεν πρέπει  ουδένί  να συνδέει και να στοχοποιεί το σύνολο των Αξιωματικών και γενικότερα των στελεχών της Εθνικής Φρουράς που επιτελούν το καθήκον τους με σοβαρότητα υπευθυνότητα ήθος και σεβασμό προς την πατρίδα, τα στελέχη στους οπλίτες  και στην κοινωνία γενικότερα.
 
Και προσθέτει: «Αποτελεί αδιάσειστό γεγονός ότι το σύνολο των αξιωματικών αποτελεί υπόδειγμα εντιμότητας και ηθικής στην κοινωνία και μεμονωμένα περιστατικά που προσβάλλουν τους θεσμούς δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν το σύνολο της οικογένειας των Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Infographic: Τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα του Ορέστη που έσφιξαν τον κλοιό
 
Τον αποπέμπουν μέσω Πειθαρχικής Επιτροπής
Την ίδια ώρα στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμο Αξιωματικού, εκφράζει τη λύπη και συνάμα την απαρέσκεια του αναφορικά με τις αποτρόπαιες εγκληματικές πράξεις και έχουν να κάνουν με τους φόνους και τις εξαφανίσεις με φερόμενο ως δράστη άτομο που υπηρετεί ως Αξιωματικός στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς.
 
Ο Σύνδεσμος των Αξιωματικών ξεκαθαρίζει πως στηρίζει τις ενέργειες της Αστυνομίας προς ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Παράλληλα εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων καθώς και τη στήριξή του στα παιδιά του φερόμενου δράστη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σχημάτισαν εικόνα για τον «Ορέστη», ψάχνουν το πότε ξύπνησε ο serial killer
 
Ο ΣΑΚΣ προέβη, όπως σημειώνει στην ανακοίνωση, «σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες που προβλέπονται από το καταστατικό του, για παραπομπή του εν λόγω Αξιωματικού στην Πειθαρχική Επιτροπή. Για τον λόγο αυτό ο ΣΑΚΣ διόρισε Πειθαρχική Επιτροπή που θα εξετάσει εάν θα αποπέμψει από τις τάξεις του τον 35χρνο Αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζουν και ξαναζούν την εμπειρία του κάθε φόνου στη φαντασία τους οι serial killers

Δειτε Επισης

Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»