Δευτέρα 29 Νοε, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Σχημάτισαν εικόνα για τον «Ορέστη», ψάχνουν το πότε ξύπνησε ο serial killer

Ντίνα Κλεάνθους  24/04/2019 06:56
Σχημάτισαν εικόνα για τον «Ορέστη», ψάχνουν το πότε ξύπνησε ο serial killer

Σχημάτισαν εικόνα για τον «Ορέστη», ψάχνουν το πότε ξύπνησε ο serial killer

Ντίνα Κλεάνθους  24/04/2019 06:56
Όλο και περισσότερες είναι οι αποκαλύψεις με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι ανακριτές που διερευνούν το πιο ειδεχθές έγκλημα που διαπράχθηκε ποτέ στα χρονικά της Κύπρου, οι οποίοι καλούνται να λύσουν τους γρίφους γύρω από τον serial killer που ξεφορτωνόταν τα θύματα του στο φρεάτιο του λατομείου του Μιτσερού.
 
Οι δικανικές έρευνες από το Γραφείο του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, έπειτα από τις οποίες στήνεται το παζλ της δολοφονικής του δράστης, αφού κρυμμένος πίσω από το λογαριασμό «Ορέστης», που συνδέθηκε με το IP address του, ψάρευε τα θύματα του.
 

Όπως είχε μεταδώσει, ο 35χρονος λοχαγός φαίνεται να είχε συνομιλίες στην πλατφόρμα badoo με γυναίκες οι οποίες δηλώθηκαν ως εξαφανισμένες, ανάμεσα στις οποίες και οι δύο γυναίκες που ανασύρθηκαν νεκρές από το φρεάτιο, ενώ οι εκτιμήσεις είναι ότι η φρίκη στο Μιτσερό δεν σταματά στα δύο θύματα που ανασύρθηκαν, αλλά ούτε και στην εξάχρονη κόρη της 38χρονης Marry Rose, την οποία ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι πέταξε στη λίμνη του Ξυλιάτου, αφού φαίνεται ότι στο φρεάτιο υπάρχουν και άλλες πτώματα.

Ως εκ τούτου, οι έρευνες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ επαναρχίζουν σήμερα, μετά την μικρή διακοπή λόγω του προβλήματος που προέκυψε με δοκούς των αναβατορίων στους οποίους παρατηρήθηκε κάμψη, κατά της οποίες θα χρησιμοποιηθεί η ρομποτική κάμερα.
 
Σχέδιο Β στο Ξυλιάτου
 
Την ίδια ώρα, παράλληλες σαρωτικές έρευνες διεξάγονται και στη λίμνη του Ξυλιάτου για εντοπισμό της εξάχρονης, η σορός της οποίας μέχρι στιγμής παραμένει εξαφανισμένος.
 
Ωστόσο οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν στο σημείο, και αυτό λόγω του ότι, ο 35χρονος επιμένει στον ισχυρισμό του ότι πέταξε την εξάχρονη στη λίμνη και μάλιστα όπως ισχυρίστηκε, όταν πέταξε τη σορό της μικρής, κόλλησε στο δέντρο, και στη συνέχεια την έσπρωξε ξανά στη λίμνη.
 
Κατά τη χθεσινή χρησιμοποιήθηκε η ρομποτική κάμερα, χωρίς όμως να εντοπιστεί οτιδήποτε, ενώ οι σημερινές έρευνες θα γίνουν με τη  χρήση σκάφανδρου, όπου δύτες θα εμπλακούν σε μια πολύ επικίνδυνη αποστολή.
Ο ειδικός εξοπλισμός του σκάφανδρου θα επιτρέψει δύτες να εξερευνήσουν εκ του σύνεγγυς τον βυθό της λίμνης. Το σκάφανδρο θα επιτρέψει στον δύτη που θα κατέβει στον πυθμένα της λίμνης να παραμείνει για αρκετή ώρα, ούτως ώστε να τον εξερευνήσει διεξοδικά.
 
 
«Είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεων του»
 
Ο 35χρονος λοχαγός που τελεί υπό οκταήμερη κράτηση οδηγήθηκε χθες στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας όπου κλήθηκε να δώσει κάποιες προφορικές διευκρινήσεις, χωρίς όμως να δώσει νέα ανακριτική κατάθεση γραπτώς.
 
Επίσης, χθες, ο 35χρονος εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο, όπου διαπίστωσε ότι ο 35χρονος είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεων του, γεγονός που προκαλεί ακόμη περισσότερο σοκ, αφού δεν μιλάμε για ένα ψυχικά ασθενή αλλά για ένα στυγνό κατά συρροή δολοφόνο, ο οποίος μάλιστα όπως ισχυρίστηκε, ένιωθε ικανοποίηση όταν σκότωνε τα θύματα του.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν τεθεί και τα νέα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο γραφείο του σε στρατόπεδο της Λευκωσίας καθώς  και στην οικία του, μεταξύ των οποίων είναι usb, σκληροί δίσκοι και ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
 
Σχημάτισαν εικόνα, ψάχνουν την αφορμή
 
Ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης υπάρχει μεγάλος αριθμός στοιχείων, τα οποία τους δίνουν την σκιαγράφηση του προφίλ του 35χρονους καθώς και τον τόπο δράσης του.

Αυτό όμως που ψάχνουν πλέον οι ανακριτές, είναι ο χρόνος κατά τον οποίο άρχισε την δολοφονική του δράση ο ύποπτος και τι ήταν αυτό που πυροδότησε την μανία του για να σκοτώνει με τόσο μένος γυναίκες, αλλοδαπές, τις οποίες προσέγγισε μέσω των μέσων κοινωνικών δικτύων και όχι μόνο.
 
Ως εκ τούτου οι έρευνες των ανακριτών δεν επικεντρώνονται στα τελευταία δύο τρία χρόνια, αλλά πάνε αρκετά χρόνια πίσω, διερευνώντας κάθε γνωστή και άγνωστη πτυχή της ζωής του.
 
Τα δύο πρόσωπα του «Ορέστη»
 
Με βάση τον αριθμό των θυμάτων που μέχρι στιγμής ανέρχεται στα τρία και λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτός ο αριθμός αναμένεται να μεγαλώσει αφού αναμένεται να ανασυρθούν από το φρεάτιο θανάτου και άλλα πτώματα, ο 35χρονος χαρακτηρίζεται ως ένας στυγνός δολοφόνος που χτυπούσε με τον ίδιο τρόπο, έχοντας όλα τα χαρακτηριστικά του serial killer.

Το δολοφονικό του πρόσωπο κρυβόταν πίσω από το άλλο του πρόσωπο, αυτό του καλού, φιλικού και κοινωνικά αποδεκτού.
 
Όσοι τον γνώριζαν και είχαν προσωπική επαφή μαζί του, αφού σε καμία περίπτωση δεν έδινε την εικόνα εγκληματία και δη κατά συρροή δολοφόνου.
 
Πρόσωπα από τον κύκλο του με τα οποία επικοινωνήσαμε αναφέρουν ότι δεν έδειχνε κανένα σημάδι που να παραπέμπει πως πρόκειται για άτομο με παραβατική συμπεριφορά.
 
Επίσης ενημερωτικό σημείωμα που έλαβε ο υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης για τον αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς, αναφέρει ότι «δεν εξωτερίκευε τα συναισθήματα του, ήταν λιγομίλητος, δεν είχε εξάρσεις θυμού, ούτε επιθετική συμπεριφορά».
 
Ο 35χρονος ήταν πολύ ενεργός σε ομάδες που ασχολούνταν με τη φωτογραφία ενώ ήταν και εκπαιδευτής στη φωτογραφική εταιρεία Κύπρου. Την ίδια ώρα φωτογραφίες του τιμήθηκαν σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς.
 
Όταν έβγαζε τις αρβύλες και την παραλλαγή ο 35χρονος αφιέρωνε ατέλειωτες ώρες στην φωτογραφία. Αναλάμβανε τη διεκπεραίωση φωτογραφήσεων σε γάμους και βαφτίσεις, εκπαίδευε αρχάριους φωτογράφους, μέσα στα πλαίσια της φωτογραφικής εταιρείας Λευκωσίας, ενώ συχνά διοργάνωνε με φίλους του εξορμήσεις στη φύση για φωτογραφήσεις, αρκετές από τις οποίες στο Μιτσερό.

Μάλιστα το ταλέντο του αναγνωρίστηκε και σε διαγωνισμούς φωτογράφισης και βραβεύθηκε ενώ στο πορτφόλιο που διατηρεί με τις καλύτερες φωτογραφίες του, περίοπτη θέση έχουν επίσης οι φωτογραφίες από το Μιτσερό, αλλά και από το Ξυλιάτο.
 
Στις εκατοντάδες φωτογραφίες που προβάλλει στο προσωπικό του πορτφόλιο, περιλαμβάνονται ζώα, φυτά, πουλιά, πολυσύχναστοι δρόμοι του εξωτερικού, τοπία αλλά και γυναίκες σε τολμηρές πόζες, ενώ κυκλοφόρησε και βίντεο κλιπ στο οποίο εμφανίζεται μοντέλο σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος του νησιού.
  
Επίσης το ηλεκτρονικό του αποτύπωμα εντοπίζεται και στο YouTube όπου ανέβασε σειρά βίντεο στα οποία παρουσιάζει οδηγίες για αρχάριους χρήστες του προγράμματος Photoshop.
 
 
«Είναι εντελώς απαθής. ∆εν έχει δείξει ίχνος µεταµέλειας. ∆εν έχει βουρκώσει, ούτε έχει ρίξει ένα δάκρυ για τα θύµατά του. ∆εν έχει καν ζητήσει συγνώµη για τις πράξεις του και φέρεται σαν να λειτουργεί µε απόλυτη νηφαλιότητα».
 
Αυτά αποκάλυψε στο «Έθνος» αστυνοµικός που συµµετέχει στις έρευνες, ο οποίος περιγράφει ότι «με σταθερότητα και αποφασιστικότητα µας υπέδειξε τα σηµεία που είχε ξεφορτωθεί τα τρία γνωστά θύµατά του. Ακόµη και όταν τον πήγαµε στη λίµνη Ξυλιάτου ήταν ανέκφραστος και αδιάφορος. ∆εν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο, ούτε έχει εξηγήσει τους λόγους πίσω από τις ειδεχθείς του πράξεις».

Ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος, σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές ενηµέρωσης, κρατά κλειστά τα «χαρτιά» και το στόµα του. Απαντά στους αστυνοµικούς µόνο σε συγκεκριµένες ερωτήσεις. Όταν ρωτήθηκε για τους φόνους της 28χρονης και της 38χρονης, φέρεται να παραδέχτηκε µε σταθερή φωνή ότι εκείνος τις σκότωσε. «Όταν τον ρωτήσαµε και για τις γυναίκες που βρίσκονται στη λίστα για τις οποίες έχει δηλωθεί εξαφάνιση, δεν είπε απολύτως τίποτα. ∆εν θέλει να βοηθήσει. Με λακωνικό τρόπο και χωρίς καµία έκφραση µιλά µόνο για όσα τον ρωτάµε και όσα θέλει ο ίδιος να µας αποκαλύψει».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας