Γνώριζαν για τον «Ορέστη» εδώ και ένα χρόνο-Η καταγγελία που τους «καίει»

Όλο και περισσότερες είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τη φρίκη που έκρυβε το φρεάτιο θανάτου του λατομείου στο Μιτσερό, το οποίο αποκαλύφθηκε με αφορμή τις έντονες βροχοπτώσεις και χάρη στην παρατηρητικότητα δύο τουριστών, που βρέθηκαν στο σημείο για επαγγελματικούς λόγους.
 
Την ίδια ώρα που οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την ανεύρεση και άλλων θυμάτων, η Αστυνομία συνεχίζει να δέχεται τα πυρά της κοινής γνώμης, σε σχέση με τις ενέργειες της, γύρω από πρόσωπα που δηλώθηκαν ή δηλώνονται ως εξαφανισμένα.
 
Ακόμη περισσότερες αντιδράσεις πυροδότησε η παραδοχή του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου, ο οποίος ομολόγησε τον φόνο και της 28χρονης Αrian Palanas Lozano, που είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένη ενάμιση μήνα μετά την 38χρονη Marry.
 
Ως εκ τούτου, εύλογα οδηγείται κάποιος στο συμπέρασμα ότι, εάν η Αστυνομία διερευνούσε την εξαφάνιση μάνας και κόρης, ενδεχομένως να μην ακολουθούσε άλλο θύμα.
 
Κάποιες πληροφορίες που διαρρέουν αναφέρουν ότι η Αστυνομία δεν ήταν ενήμερη για την ύπαρξη του «Ορέστη», που εάν διεξαγόταν τότε η έρευνα, το Ηλεκτρονικό Έγκλημα θα έφθανε πολύ πιο νωρίτερα στα ίχνη του, αφού μέσα σε λίγες μέρες, δουλεύοντας πυρετωδώς, κατάφερε να αποκαλύψει την φρίκη.
 
Ωστόσο, έγγραφο που έχει στα χέρια του ο REPORTER, το οποίο δεν δημοσιεύουμε για ευνόητους λόγους, φέρει την φίλη της 38χρονης να είχε αναφέρει την ύπαρξη του «Ορέστη» στις Αρχές και να έχει καταγγείλει από την πρώτη στιγμή ότι ήταν το τελευταίο πρόσωπο που είδε μητέρα και κόρη.
 
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «την 05/05/2018 και ώρα 5:45 η […] και ανέφερε ότι η συγκάτοικός της Marry Rose μαζί με την κόρη της Sierra Graze, έξι ετών, την 04/05/2018 μετέβηκαν στη Λευκωσία, όπου θα διανυχτέρευαν με τον φίλο της. Θα επέστρεφαν στην οικία τους ώρα 06:00, πράγμα το οποίο δεν έπραξαν και το τηλέφωνο της Marry Rose είναι απενεργοποιημένο. Η […] δεν γνωρίζει οποιοδήποτε στοιχείο του φίλου της, παρά μόνο το όνομά του, το οποίο είναι Ορέστης. Έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με τον αριθμό τηλεφώνου της ελλείπουσας, ο οποίος είναι απενεργοποιημένος».
 
Στη συνέχεια το σχετικό σημείωμα ενημερώνει ότι λήφθηκε φωτογραφία της ελλείπουσας και αποστάλθηκε σχετική επιστολή στο Γραφείο Τύπου για δημοσίευση στα ΜΜΕ. Δεν γίνεται οποιαδήποτε άλλη αναφορά στην εξάχρονη.
 
Όπως γίνεται σαφές από τα πιο πάνω, η φίλη της Marry Rose είχε ενημερώσει την Αστυνομία σχετικά με τον «Ορέστη» λίγες μόλις ώρες μετά την συνάντηση που είχε η δολοφονηθείσα μαζί του, χωρίς, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, να γίνει η διερεύνηση που έγινε μετά την ανεύρεση της σορού γι’ αυτόν.
 
Προκύπτουν, συνεπώς, αρκετά ερωτήματα, για την προσέγγιση των αστυνομικών στην υπόθεση:
  • Ζήτησαν από την φίλη της Marry Rose περισσότερες πληροφορίες για τον «Ορέστη», αφού θεωρητικά ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είχε δει;
  • Τι έρευνες έγιναν στη Λευκωσία;
  • Ζητήθηκε άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων της Marry Rose, ώστε να διαπιστωθούν οι τελευταίες της κινήσεις και επικοινωνίες;
  • Τι έρευνες έγιναν στα σημεία εισόδου και εξόδου από τη Δημοκρατία, για να διαπιστωθεί κατά πόσον ταξίδεψαν;
  • Αν θεώρησαν ότι μητέρα και παιδί έφυγαν για το εξωτερικό, γιατί δεν διαπίστωσαν νωρίτερα ότι το διαβατήριο της μικρής βρισκόταν στην Κύπρο;
  • Δεν θορύβησε τις Αρχές το γεγονός πως δεν έλειπαν τα προσωπικά αντικείμενα της μητέρας και της εξάχρονης κόρης της;
  • Σε ποιο στάδιο των ερευνών αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια;
  • Πόσες καταθέσεις λήφθηκαν από το περιβάλλον τους, για να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη;
  • Ισχύουν οι πληροφορίες ότι, ακόμη και όταν το σχολείο της Sierra ζήτησε ενημέρωση, απάντησε η Αστυνομία πως «μάλλον έφυγε με την μητέρα της στις Φιλιππίνες»;
  • Ποιες έρευνες έγιναν μέσω των ξένων υπηρεσιών για να διαπιστωθεί κατά πόσον όντως βρίσκονταν στο εξωτερικό;
  • Γιατί, ενώ γνώριζαν ότι ελλείπει και το κοριτσάκι, δεν δημοσιεύθηκε η φωτογραφία και η περιγραφή του, ώστε να μπορεί να συνδράμει το κοινό στην εξεύρεσή του;

 
Ο κατάλογος των ερωτημάτων δεν τελειώνει εδώ. Ερωτήματα, τα οποία καλούνται να απαντήσουν οι διωκτικές Αρχές, υπό το φως των εξελίξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό