Υπό τον κλοιό διαμαρτυρίας ξανά στο Δικαστήριο ο Κούρδος που κατηγορείται για τρομοκρατία

Υπό τον κλοιό διαμαρτυρίας, οδηγείται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, ο 60χρονος Τσερκέζ Κορκμάζ, που συνελήφθη στις 21 Μαρτίου στο αεροδρόμιο Λάρνακας, αφού εναντίον του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για υπόθεση τρομοκρατίας στην Γερμανία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Η ιστορία πίσω από τον Κούρδο που βάφτισε τρομοκράτη ο Ερντογάν
 
Αφότου ο 60χρονος είχε οδηγηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου και δεν εκπλήρωσε τους όρους για να μείνει ελεύθερος τέθηκε υπό κράτηση μέχρι και σήμερα, όπου θα εξεταστεί το αίτημα για το κατά πόσον θα εκδοθεί ή όχι στις Γερμανικές Αρχές.
 
Μαζεύονται έξω από το Δικαστήριο οι Κούρδοι
 
Την ώρα που εντός του Δικαστηρίου θα διεξάγεται το αίτημα των Αρχών κατά του 60χρονου, εκτός του κτιρίου, αναμένεται να βρίσκονται αρκετοί Κούρδοι για να διαμαρτυρηθούν και να στηρίξουν τον Κορκμάζ.
 
Μάλιστα, το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος», εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους Κούρδους που διαμένουν στο νησί μας να σπεύσουν στο χώρο και να στηρίξουν τον συναγωνιστή και φίλος τους ο οποίος είναι για χρόνια αναγνωρισμένος στη Κύπρο ως πολιτικός πρόσφυγας.
 
Όπως αναφέρουν, «η Γερμανία ενήργησε μετά από αίτημα των τουρκικών αρχών οι οποίες μη μπορώντας να συλλάβουν οι ίδιες τους Κούρδους αγωνιστές, καταφέρνουν να βάλουν μπροστά τη Γερμανία, η οποία τον κατηγορεί για τρομοκρατική δραστηριότητα μεταξύ 2013 και 2015».
 
Τονίζουν επίσης ότι, «στην ίδια την Τουρκία βρίσκονται στις φυλακές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, επειδή οι απόψεις τους δεν αρέσουν στον Ερντογάν, ενώ δεκάδες χιλιάδες άλλοι έχασαν τις δουλειές τους».
 
Υπογραμμίζουν ακόμα, ότι πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες αγνοούν και δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τέτοια αιτήματα της Τουρκίας εναντίον Κούρδων αγωνιστών, όπως τους χαρακτηρίζουν, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευση τους «πως τέτοια εντάλματα δέχεται να τα εφαρμόσει η Κύπρος, μια χώρα που και σ' αυτήν εισέβαλε η Τουρκία, και συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις τουρκικές απειλές και επεμβάσεις στη κυπριακή ΑΟΖ».
 
Μέσα από την ανακοίνωση πραγματοποιούν κάλεσμα στα «δημοκρατικά πολιτικά κόμματα, τις συνδικαλιστικές, καλλιτεχνικές και άλλες οργανώσεις, όλους τους δημοκράτες και δημοκράτισσες, όλους τους φίλους του Κουρδικού αγώνα, να ζητήσουν την άμεση απελευθέρωση του Κούρδου αγωνιστή».
 
Υπενθυμίζεται ότι, ο 60χρονος Τσερκέζ Κορκμάζ βρισκόταν τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο και του είχε χορηγηθεί άσυλο.
 
Όταν την Πέμπτη 21 Μαρτίου παρουσιάστηκε στο Αεροδρόμιο «Γλαύκος Κληρίδης» για να αναχωρήσει από την Κύπρο, κατά το διαβατηριακό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι εναντίον του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις 19 Μαρτίου, που είχαν εκδώσει οι γερμανικές αρχές για αδικήματα τρομοκρατίας, τα οποία φέρονται να διαπράχθηκαν μεταξύ του 2013-2015 στη Γερμανία.
 
Το μήνυμα για το διεθνές ένταλμα σύλληψης του 60χρονου, μέλους του ΡΚΚ, διαβίβασε στις κυπριακές αρχές η Interpol, αφού η οργάνωση συγκαταλέγεται στις τρομοκρατικές οργανώσεις διεθνώς, κάτι που επετεύχθη μετά από αίτημα της Τουρκίας.
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου