Δευτέρα 16 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Στα άκρα οι σχέσεις Κληρίδη και Πολυβίου-Μελετά νομικά μέτρα ο Εισαγγελέας

  15/02/2019 19:03
Στα άκρα οι σχέσεις Κληρίδη και Πολυβίου-Μελετά νομικά μέτρα ο Εισαγγελέας

Στα άκρα οι σχέσεις Κληρίδη και Πολυβίου-Μελετά νομικά μέτρα ο Εισαγγελέας

  15/02/2019 19:03
Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης μέτρων κατά του δικηγόρου Πόλυ Πόλυβίου για τις σημερινές αναφορές του στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, κατά την εκδίκαση της 3ης ποινικής υπόθεσης εναντίον στελεχών της Τράπεζας Κύπρου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Άναψαν τα αίματα μεταξύ Κληρίδη και Πολυβίου ενώπιον Δικαστηρίου

Κώστας Κληρίδης και Πόλυς Πολυβίου ήρθαν σήμερα σε φραστική αντιπαράθεση για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκδίκαση της υπόθεσης, μετά την έφεση που καταχώρησε ο Γενικός Εισαγγελέας στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της ενδιάμεσης απόφασης του Κακουργιοδικείου να απαλλάξει τους Ανδρέα Ηλιάδη και Γιάννη Κυπρή από τις εις βάρος τους κατηγορίες στην υπόθεση.

Ο κ. Πολυβίου επέρριψε την ευθύνη για την καθυστέρηση στη Νομική Υπηρεσία και στον Γενικό Εισαγγελέα, κάνοντας λόγο για «άστοχες ενέργειες» τους που καταγράφονται στην ενδιάμεση απόφαση. Από την πλευρά του, ο κ. Κληρίδης του απάντησε ότι η Νομική Υπηρεσία είχε δικαίωμα να καταχωρήσει έφεση στο Ανώτατο όπως είχαν δικαίωμα και οι συνήγοροι υπεράσπισης να εγείρουν προδικαστικές ενστάσεις. Στο σημείο αυτό, ο κ. Πολυβίου του είπε επί λέξει «το οποίο Ανώτατο λοιδορείτε στις εφημερίδες» με τον Κώστα Κληρίδη να ζητά να καταγραφεί η φράση αυτή στα πρακτικά, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «λίβελλο».

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ κατά πόσο προτίθεται να λάβει οποιαδήποτε μέτρα κατά του κ. Πολυβίου, ο κ. Κληρίδης είπε ότι ζήτησε να πάρει το αποστενογραφημένο επίσημο πρακτικό του Δικαστηρίου, για να εξετάσει «κάθε ενδεχόμενο».

«Δεν νομίζω, εν πάση περιπτώσει», κατέληξε, «ότι το Ανώτατο Δικαστήριο χρειαζόταν αυτόκλητο δικηγόρο».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας