Σάββατο 28 Ιαν, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στο Τρόοδος από τα χιόνια

  28/12/2018 09:36
Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στο Τρόοδος από τα χιόνια

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στο Τρόοδος από τα χιόνια

  28/12/2018 09:36

Δύο με τρία αυτοκίνητα που επιχείρησαν να φτάσουν στην πλατεία Τροόδους από τον δρόμο Πλατρών – Τροόδους χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες ή κίνηση στους 4 τροχούς, εγκλωβίστηκαν, με την Αστυνομία και πολίτες να προσπαθούν να τα απεγκλωβίσουν.


Όπως δήλωσε το μέλος της Αστυνομικής Δύναμης Φώτης Φωτίου, που υπηρετεί στον Αστυνομικό Σταθμό Τροόδους, που ήταν επιτόπου, τα αυτοκίνητα τύπου σαλούν είχαν εγκλωβιστεί στα αριστερά του δρόμου και ένα τζιπ είχε αναποδογυριστεί σε χαντάκι. Δεν υπήρχαν τραυματισμοί, δήλωσε και τόνισε ότι οι δρόμοι είναι «παγοδρόμια» και γι’ αυτό επικίνδυνοι.

Όσοι θέλουν να επισκεφθούν την πλατεία Τροόδους και την κορυφή του Ολύμπου, να μην το πράξουν εάν δεν έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητά τους και κίνηση και στους 4 τροχούς, ανέφερε ο κ. Φωτίου.

Σε κλοιό ψύχους η Κύπρος

Άιθριος αλλά με αυξημένες νεφώσεις θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου το πρωί θα επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 7 στα παράλια και γύρω στους µείον 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Το Σάββατο, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά. Αργά το απόγευµα και το βράδυ πιθανό να πέσουν µεµονωµένες βροχές και στα ψηλότερα ορεινά χιόνι ή χιονόνερο.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί γύρω στους κλιµατολογικούς µέσους όρους.
Την Κυριακή, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, που αναµένεται να δώσει τοπικές βροχές ή καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται λίγες τοπικές βροχές ή και λίγα χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, κατά το διήµερο, παραµένοντας κοντά στους κλιµατολογικούς µέσους όρους.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας