Σάββατο 28 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έφοδος στην οικία του Σήφη, ανακρίσεις, υποδείξεις σκηνών και τεκμήρια

  06/12/2018 16:45
Έφοδος στην οικία του Σήφη, ανακρίσεις, υποδείξεις σκηνών και τεκμήρια

Έφοδος στην οικία του Σήφη, ανακρίσεις, υποδείξεις σκηνών και τεκμήρια

  06/12/2018 16:45
Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε το πρωί και ο 24χρονος ύποπτος για την υπόθεση ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε μετά την απόπειρα φόνου του Νίκου Ροδοθέου και ο οποίος είναι ο αδελφός του 27χρονου-συνδετικού κρίκου των δύο υποθέσεων- που απαλλάχθηκε των κατηγοριών για την συγκεκριμένη υπόθεση.
 
 
Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο 24χρονος εισήλθε σε  πολυκατοικία που παρακολουθούσαν μέλη της ΥΚΑΝ στη Λακατάμια, παρέλαβε μια τσάντα με 2 κιλά κάνναβη και 700 γραμμάρια κοκαΐνη, από διαμέρισμα και την οποία πέταξε στο φρεάτιο του ανελκυστήρα πριν εξέλθει από την πολυκατοικία.
 
Ο ύποπτος, όπως ισχυρίστηκε, είχε μεταβεί στο διαμέρισμα μετά από τηλέφωνο που δέχθηκε με απόκρυψη από άγνωστο πρόσωπο ο οποίος τον ενημέρωσε ότι ο αδελφός του συνελήφθη, γι’ αυτό έπρεπε «να εξαφανίσει κάποια πράγματα», όπως είπε ότι του ανέφερε.
 
Ωστόσο ο 24χρονος αρνήθηκε εμπλοκή στην υπόθεση ναρκωτικών, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το διαμέρισμα ενοικιαζόταν πλέον από τον αδελφό του, ενώ προηγουμένως διέμενε αυτός με την φίλη του με την οποία είχε χωρίσει.
 
Από την άλλη ο αδελφός του 24χρονου-μάρτυρας πλέον για την υπόθεση-σε θεληματική κατάθεση που έδωσε ενέπλεξε στην υπόθεση τον Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης και τον Αλέξη Μαυρομιχάλη ο οποίος συνελήφθη στις 2 Δεκεμβρίου και τελεί υπό πενθήμερη κράτηση.
 
Ανακρίσεις επί ανακρίσεων και έρευνες στα αδέλφια
 
Μετά τις συλλήψεις για την υπόθεση, οι Αρχές επιδόθηκαν σε ανακρίσεις επί ανακρίσεων αλλά και νέες έρευνες στο διαμέρισμα που εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά.
 
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ανακριτής, την 1η Δεκεμβρίου έγινε εκ νέου έρευνα στο διαμέρισμα που ενοικίαζε ο 24χρονος και πήγε για να παραλάβει τα ναρκωτικά, όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια μια ταξιδιωτική τσάντα, μια ζυγαριά ακριβείας, κουτί με χειρουργικά γάντια και μια παγωνιέρα.
 
Ακολούθως στις 3 Δεκεμβρίου όπου ανακρίθηκε ξανά ο 27χρονος και ομολόγησε την εμπλοκή του, ερευνήθηκε για πολλοστή φορά το διαμέρισμα που βρίσκονταν τα ναρκωτικά και παραλήφθηκαν δύο πλαστικές θήκες, μέσα στις οποίες ήταν οι δύο ταξιδιωτικές βαλίτσες που περιέχονταν τα ναρκωτικά.
 
Την ίδια μέρα μέλη της Αστυνομίας ερεύνησαν πρακτορείο στοιχημάτων που ανήκει στον 27χρονο μάρτυρα και παραλήφθηκε το κλειστό κύκλωμα ως τεκμήριο.
 
Έρευνα στην οικία του Σήφη, υποδείξεις σκηνών από το μάρτυρα
 
Σύμφωνα πάντα με τον ανακριτή της υπόθεσης και όσα ανέφερε ενώπιον Δικαστηρίου, την περασμένη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, διεξήχθη έρευνα στην οικία του Ιωσήφ Ιωσήφ που καταζητείται, όπου παραλήφθηκε αριθμός κλειδιών, η κλειδωνιά του διαμερίσματος ως τεκμήρια με τη βοήθεια κλειδαρά καθώς επίσης και άλλα τεκμήρια.
 
Επιπρόσθετα την ίδια μέρα, ο 27χρονος μάρτυρας κατηγορίας για την υπόθεση προέβη σε υποδείξεις σκηνών και διαπιστώθηκε ότι κάποια από τα κλειδιά που εντοπίστηκαν άνοιγαν την είσοδο της πολυκατοικίας και καθώς και συγκεκριμένο διαμέρισμα.
 
Με τηλεχειριστήριο ανοίχθηκε επίσης γκαράζ που ανήκει στον Σήφη και στο οποίο βρέθηκαν δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού χωρίς αριθμούς εγγραφής.
 
Επίσης ανάμεσα στα τεκμήρια που εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν, βρίσκεται και η κλειδωνιά του οχήματος του υπόπτου, καθώς και ένα όχημα το οποίο ο 27χρονος αδελφός του 24χρονου, έδειξε ως το όχημα με το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά στο διαμέρισμα κατόπιν εντολής του Σήφη, όπως ισχυρίζεται.
 
Πώς ενέπλεξε το Αλεξούι
 
Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του 27χρονου όταν ο ίδιος και ο Σήφης βρίσκονταν στο διαμέρισμα, ο Σήφης μίλησε στο τηλέφωνο με τρίτο πρόσωπο.
 
Ο 27χρονος ισχυρίστηκε ότι άκουσε τον Σήφη να λέει ότι πρόκειται για 13 συσκευασίες και όχι 14 χωρίς όμως ο μάρτυρας να είναι σε θέση να ακούει τα λεχθέντα από πλευράς του τρίτου προσώπου.
 
Κατά την αποχώρηση τους από το διαμέρισμα και ενώ βρίσκονταν εντός του οχήματος, ο 27χρονος ρώτησε τον Σήφη από που προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά οπότε αυτός του ανέφερε πως τα έφερε από την Ελλάδα.
 
Ο 27χρονος ανέφερε ότι το πρόσωπο με το οποίο συνομιλούσε ο Σήφης ήταν το Αλεξούι, καθότι γνωρίζει ότι ο καταζητούμενος συνεργαζόταν και συνομιλούσε μόνο με το Αλεξούι.
 
Ανακρινόμενος ο Αλέξης Μαυρομιχάλης αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση, με τον δικηγόρο του να αναφέρει ότι δεν υπάρχει μαρτυρία που να συνδέει τον πελάτη του με τη διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος.
 
Υπολείπεται ανακριτικό έργο-Στην ακίδα ο Σήφης   
 
Ο ανακριτής της υπόθεσης ζητώντας την οκταήμερη κράτηση του υπόπτου ανέφερε ότι υπολείπεται ανακριτικό υλικό καθώς και περίπου 45 καταθέσεις.
 
Εξάλλου συνεχίζονται, όπως είπε, οι έρευνες σε παγκύπρια βάση για εντοπισμό του Σήφη, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στον κατάλογο stop-list, ενώ αναμένεται να γίνει δειγματοληψία από το όχημα που παραλήφθηκε την Τρίτη από τις Αρχές.
 
Περαιτέρω θα γίνουν εξετάσεις στα κινητά τηλέφωνα του 24χρονου υπόπτου.
 
Το Δικαστήριο διέταξε την κράτηση του υπόπτου για 8 ημέρες.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας