Πέμπτη 29 Ιουλ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Χαμπιαούρης: Σταθερή η κατάσταση του μαθητή, είμαστε σε ετοιμότητα

  22/11/2018 11:18
Χαμπιαούρης: Σταθερή η κατάσταση του μαθητή, είμαστε σε ετοιμότητα

Χαμπιαούρης: Σταθερή η κατάσταση του μαθητή, είμαστε σε ετοιμότητα

  22/11/2018 11:18
Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του 15χρονου μαθητή που νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη.
 
Όπως ανέφερε ο υπουργός, το πρωί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα του 15χρονου όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του, η οποία «είναι υπό στενή παρακολούθηση».
 
Ο Κώστας Χαμπιαούρης επανέλαβε την ετοιμότητα τόσο του Υπουργείου Παιδείας όσο και του Υπουργείου Υγείας για την μεταφορά του μαθητή στο εξωτερικό για θεραπεία, εάν κριθεί αναγκαίο, καθώς και το ενδεχόμενο να κληθούν στην Κύπρο ιατροί από το εξωτερικό.
 
Την ίδια ώρα ο υπουργός ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον 15χρονο, ενώ έστειλε μήνυμα στήριξης στην οικογένεια του.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός μαθητής μετά από λιποθυμικό επεισόδιο στην αίθουσα διδασκαλίας του σχολείου όπου φοιτά στην Πάφο, μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, εκεί όπου οι επί καθήκοντι ιατροί έκριναν αναγκαία τη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, αφού παρουσίασε διάχυτη αιμορραγία εγκεφάλου.

Με την εισαγωγή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας,  αποφασίστηκε από τους νευροχειρουργούς που εξέτασαν τον 15χρονο, να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η οποία διήρκησε περίπου πέντε ώρες.
 
Σημειώνεται ότι ο 15χρονος που δεν είχε οποιοδήποτε ιατρικό ιστορικό, διαγνώστηκε με ανεύρυσμα στον εγκέφαλο και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες ιατρούς ως κρίσιμη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας