«Ο Βασίλης μας έλεγε θα βάλει σκάλα για να φτάσει τους γονείς του στον ουρανό»

Δεκατρία κιόλας ολόκληρα χρόνια... Δεκατρία χρόνια από εκείνη την αποφράδα μέρα που 121 ψυχές χάθηκαν, τόσο άδικα και τόσο ξαφνικά, στη μοιραία πτήση του Boeing-737, της εταιρείας «Ήλιος».
 
Για τους συγγενείς των θυμάτων αυτή η μέρα είναι η χειρότερη της ζωής τους. Είναι η μέρα που κάθε χρόνο εύχονται να μην ξημερώσει. 14 Αυγούστου 2005...
 
Η κ. Χρύσω Κουτσόφτα, μια μάνα που έχασε τον γιο, τη νύφη και την εγγονή της, μιλά στον REPORTER για εκείνη τη μέρα που περίμενε τα παιδιά της στην Κεφαλονιά. Θα έρχονταν με το μοιραίο αεροσκάφος για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Μια πτήση που έμελλε να μην φτάσει ποτέ στον προορισμό της…
 
Από εκείνη τη μέρα η ζωή της κ. Χρύσως άλλαξε δραματικά. Ο χρόνος πάγωσε. Όμως της έμεινε μια φλόγα ζωής, μια φλόγα ελπίδας που της δίνει δύναμη να συνεχίσει τη ζωή.
Ο Βασίλης τότε ήταν μόλις δύο ετών... Σήμερα 15 χρονών μεγαλώνει με τους παππούδες και τις γιαγιάδες του.
 
Από τη μέρα που έφυγε ο Οδυσσέας, η νύφη της Ξένια και η εγγονή της Χρύσω, η κ. Χρύσω μαζί με τον άντρα της και τους συμπεθέρους τους ζουν και αναπνέουν γι’ αυτό το παιδί. Έχουν όνειρα μας λέει, να τον σπουδάσουν και να το παντρέψουν.
 
Ο Βασίλης κάνει τα γενέθλια του στο σπίτι των γονιών του, κάτι που για την κ. Χρύσω είναι οδυνηρό, αλλά για τον Βασίλη είναι κάτι που τον ευχαριστεί. Έτσι η κ. Χρύσω το αποδέχεται και κάθε χρόνο τα τελευταία δύο χρόνια σβήνουν την τούρτα, στο σπίτι που γεννήθηκε ο μικρός.Κάθε χρόνο ταξιδεύουν με το αεροπλάνο, ενώ η κ. Χρύσω φανερά συγκινημένη περιγράφει ότι όταν ο Βασίλης ήταν παιδί έλεγε θα βάλει σκάλα για να φτάσει τους γονείς του στον ουρανό.
 
Όπως αποκάλυψε ο μικρός Βασίλης, είδε από το διαδίκτυο φωτογραφίες που έδειχναν τα πτώματα της «Ήλιος» από το διαδίκτυο, ενώ μας εξήγησε ότι ξέρει όλη την αλήθεια για το τι συνέβη τότε, όμως δεν ρωτάει σχεδόν ποτέ περισσότερα πράγματα. «Μέσα του όμως δεν ξέρουμε τι κρύβει», λέει η κυρία Χρύσω.
 
Εξιστορεί ακόμα ότι κάποιες μέρες προηγουμένως πέταξε και η ίδια με το μοιραίο Boeing.

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα