Δευτέρα 25 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Μίλησε ο διαβόητος Μούζος – Έδωσε στοιχεία για εγκληματικές ενέργειες στην Πάφο

  15/05/2018 08:22
Μίλησε ο διαβόητος Μούζος – Έδωσε στοιχεία για εγκληματικές ενέργειες στην Πάφο

Μίλησε ο διαβόητος Μούζος – Έδωσε στοιχεία για εγκληματικές ενέργειες στην Πάφο

  15/05/2018 08:22
Τρεις εκρήξεις βομβών που σημειώθηκαν στην Πάφο, φέρονται να εξιχνιάζουν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, μετά τη σύλληψη του 38χρονου Ηλία Μούζου, του προσώπου που πυροβόλησε με αυτόματο όπλο τους δύο αστυνομικούς στην αιματηρή επίθεση στον Ύψωνα, τις 5 Μαίου. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μούζος,ο οποίος τελεί υπό 8ήμερη κράτηση, συνεργάστηκε με τους ανακριτές και έδωσε σημαντικά στοιχεία, τόσο για τις τρεις αυτές επιθέσεις όσο και για  άλλες εγκληματικές ενέργειες στην Κύπρο.

Πέραν των στοιχείων που έχει δώσει ο 37χρονος, σημαντικά θεωρούνται τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις επιστημονικές εξετάσεις στον οπλισμό και τα εκρηκτικά που κατείχε ο Μούζος στην προσωπική του γιάφκα στον Άγιο Μάμα.

Σήμερα το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού αναμένεται να ανακοινώση την απόφαση του για ανανέωση ή όχι της κράτησης της 30χρονης από τη Σλοβακία που έχει συλληφθεί σε σχέση με την απόπειρα φόνου των δύο αστυνομικών στις 5 Μαίου στον Ύψωνα.  Η 30χρονη είναι το πρόσωπο που ενοικίασε το αυτοκίνητο στο οποίο βρίσκονταν οι δράστες της αιματηρής επίθεσης και θεωρείται από τους ανακριτές συνεργάτης του Ηλία Μούζου.  Η ύποπτη βρισκόταν υπό οκταήμερη κράτηση και με το που εξέπνευσε το διάταγμα οδηγήθηκε χθες το πρωί ξανά ενώπιον του δικαστηρίου με την αστυνομία να ζητά την ανανέωση του.  Το δικαστήριο επεφύλαξε την απόφαση του για σήμερα το πρωί.

Ενώπιον του δικαστηρίου θα  οδηγηθούν το πρωί και  οι άλλοι δύο συλληφθέντες  για την ίδια υπόθεση, ο 30 χρόνος Ελληνοκύπριος που τραυματίστηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών κατά την αιματηρή επίθεση και ο 35χρονος Βούλγαρος, που ήταν επιβάτης στο αυτοκίνητο ενοικιάσεως. 

Το οκταήμερο διάταγμα κράτησης τους εκπνέει σήμερα  και οι ανακριτές αναμένεται να τους οδηγήσουν το πρωί ενώπιον του δικαστηρίου ζητώντας την ανανέωση του.  Η προηγούμενη διαδικασία κράτησης των δύο, πραγματοποιήθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Λευκωσίας όπου νοσηλευόταν ο 30χρονος και ίσως το ίδιο σκηνικό επαναληφθεί και σήμερα καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη κατά πόσο ο τραυματίας μπορεί να οδηγηθεί στο δικαστήριο ή όχι.

Υπό οκταήμερη κράτηση συνεχίζει να τελεί ο 37χρονος Ηλίας Μούζος που φέρεται να είναι το πρόσωπο που πυροβόλησε τους δύο αστυνομικούς.  Το διάταγμα κράτησης του εκπνέει την ερχόμενη Πέμπτη και θεωρείται βέβαιο ότι οι ανακριτές θα ζητήσουν την ανανέωση του.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας