Πέμπτη 21 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

ΒΙΝΤΕΟ: Καθηλώθηκαν στο αμαξίδιο, σκοράρουν με μαθήματα ζωής!

Ντίνα Κλεάνθους  02/04/2018 11:48
ΒΙΝΤΕΟ: Καθηλώθηκαν στο αμαξίδιο, σκοράρουν με μαθήματα ζωής!

ΒΙΝΤΕΟ: Καθηλώθηκαν στο αμαξίδιο, σκοράρουν με μαθήματα ζωής!

Ντίνα Κλεάνθους  02/04/2018 11:48
Είναι κάποιοι άνθρωποι που μια συζήτηση μαζί τους μπορεί να σου μάθει όσα δεν σου έμαθαν χρόνια ολόκληρα στο σχολείο.
 
Τι σημαίνει να πέφτεις, να σηκώνεσαι, να προσπαθείς, να πέφτεις ξανά, να παλεύεις, να νικάς.
 
Άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας. Άνθρωποι που δεν δέχτηκαν τίποτα παθητικά.
 
Το να γεννήθηκες αρτιμελής και ξαφνικά η ζωή να τα φέρει έτσι που να πρέπει να ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο δεν είναι κάτι με το οποίο συμβιβάζεσαι από τη μια μέρα στην άλλη.
 
Το μόνο σίγουρο, είναι πως η ζωή ενός ανθρώπου δεν σταματά εκεί…  
 
Κανείς τους δεν τα παράτησε. Κανείς δε λύγισε. Όλοι τους πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.
 
Το μπάσκετ τους έφερε κοντά. Τους έκανε φίλους. Οικογένεια. Η δύναμη της θέλησης ήταν αυτή που κέρδισε.
Όχι, δεν σου επιτρέπουν να τους λυπηθείς. Μόνο να τους θαυμάσεις, να τους χειροκροτήσεις, να τους παραδεχτείς, να θέλεις να γίνεις και εσύ μέλος της ομάδας τους και να υποκλιθείς στο ψυχικό τους μεγαλείο.
Nicosia Team Rollers
 
Μία από τις τρεις υφιστάμενες ομάδες μπάσκετ με αμαξίδιο είναι η «Nicosia Team Rollers», η οποία ιδρύθηκε το 2015 με πρωτοβουλία της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου (ΟΠΑΚ), με πρόεδρο τον Δημήτρη Λαμπριανίδη. Στόχος είναι η προαγωγή, η ενθάρρυνση και η ανάπτυξη του αθλητισμού μεταξύ των ατόμων με αναπηρίες καθώς και η επανένταξη αυτών των ανθρώπων στον αθλητισμό.
Η ομάδα αποτελείται σήμερα από 10 άτομα ενώ στην ομάδα κατατάχθηκαν και δυο αρτιμελής άτομα ως εθελοντές. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιώργος Νικολάου, απόφοιτος ΤΕΦΑ Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα στην ειδική φυσική αγωγή.
O REPORTER βρέθηκε στο γήπεδο «Ευάγγελος Φλωράκης» όπου προπονείται η ομάδα και μίλησε με τους αθλητές οι οποίοι καλούν τα άτομα με αναπηρία αλλά και εθελοντές να ενταχθούν στην ομάδα τους.
 
Πώς καθηλώθηκαν στο αμαξίδιο, τι είναι το μπάσκετ για αυτούς, τα μηνύματα που στέλλουν και τα μαθήματα που μας παραδίδουν στο πιο κάτω βίντεο:
 
*Όσοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην ομάδα ή για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς στο 99533326, είτε ηλεκτρονικά στο nicosiateamrollers@gmail.com. Η ομάδα διαθέτει σελίδα και στο facebook.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας