«Σκλάβες του σεξ» στα καμπαρέ των κατεχομένων με πελάτες Ελληνοκύπριους

Αποκαλύψεις για την κατάσταση που επικρατεί στα καμπαρέ των κατεχομένων και την αύξηση των γυναικών που εργάζονται ως ιερόδουλες σε αυτά γίνονται στον ημερήσιο τουρκοκυπριακό τύπο.
 

Το θέμα αναδείχθηκε μετά το θάνατο 26χρονης ιερόδουλης και τη σιωπή της ψευδοαστυνομίας που δημιούργησε πολλά ερωτηματικά.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στα κατεχόμενα εργάζονται περίπου 400 γυναίκες από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και στην ουσία είναι σκλάβες του σεξ με τα αφεντικά τους να κερδίζουν πολλά χρήματα και τις γυναίκες αυτές να καταπιέζονται.
Σύμφωνα με την Χαβαντίς το ψευδοκράτος επίσης κερδίζει αρκετά χρήματα από το φόρο χωρίς όμως να προβαίνει σε οποιοδήποτε έλεγχο σε αυτά τα υποστατικά. Στα κατεχόμενα λειτουργούν περίπου 35 καμπαρέ με τις 400 γυναίκες να εργάζονται σε αυτά ενώ τακτικοί επισκέπτες φαίνεται να είναι και Ελληνοκύπριοι.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Το μυστικό του θανάτου στο νυχτερινό κέντρο» γράφει ότι ερωτηματικά δημιουργεί η σιωπή που τηρεί η «αστυνομία» στην υπόθεση του ξαφνικού θανάτου 26χρονης αλλοδαπής σε καμπαρέ στον κατεχόμενο Γερόλακκο ενώ μυστικά γίνονται οι έρευνες και μυστικό παραμένει και το όνομα του πελάτη που βρισκόταν με τη νεαρή κατά την ώρα του θανάτου της.
 
Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» αναφέρεται στη λειτουργία καμπαρέ στα κατεχόμενα και γράφει ότι πολλά από αυτά λειτουργούν χωρίς τις απαραίτητες άδειες, ενώ σε άλλα δίνονται παράνομα άδειες.
 
Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «400 γυναίκες είναι σκλάβες του σεξ» γράφει ότι πέραν των 400 είναι οι γυναίκες που εργάζονται ως πόρνες και εκδίδονται από άτομα της νύχτας, οι οποίοι λαμβάνουν και τις εισπράξεις τους. Σε δηλώσεις της η δικηγόρος Μινέ Ατλί ανέφερε ότι αν αποποινικοποιηθεί το επάγγελμα της πορνείας τότε οι γυναίκες αυτές δεν θα χρειάζεται να είναι σκλάβες του σεξ ενώ η «πρόεδρος» του συνδέσμου ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ντενίζ Ντιουζγκιούν αναφέρθηκε σε περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), αναφέρει ότι ο ξαφνικός θάνατος της 26χρονης σε καμπαρέ στον κατεχόμενο Γερόλακκο, σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις φαίνεται να είναι αποτέλεσμα προβλημάτων καρδίας.

Δειτε Επισης

Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων