Αιφνιδιάστηκε ο βαρυποινίτης στην θέα του Αλέξη και ζήτησε… «μόνο δυο λεπτά»

Μετά από 1μιση χρόνο, που τότε «δεν προέκυπτε οτιδήποτε», ενώπιον του Κακουργιοδικείου για δίκη, παραπέμφθηκαν ο 47χρονος βαρυποινίτης και ο ένας εκ των Σέρβων εκτελεστών, σε σχέση με τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες του Αλέξη Μαυρομιχάλη και δύο φίλων του.
 

 
Οι ανακριτές της υπόθεσης στην παρούσα φάση καταχώρισαν υπόθεση εναντίον μόνο αυτών των δύο, ενώ σε μεταγενέστερο στάδιο στο κατηγορητήριο αναμένεται να προστεθούν και άλλα πρόσωπα.
 
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχε συλληφθεί άλλος ένας Ελληνοκύπριος 35 ετών, ένας Τουρκοκύπριος 30 ετών ενώ αναμένεται η έκδοση δεύτερου Σέρβου (εγκέφαλος) ο οποίος συνελήφθη στη Ρωσία. Επίσης καταζητούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι άλλοι δύο Σέρβοι, εκ των οποίων ο ένας είναι ο δεύτερος εκτελεστής που είχε φθάσει στην Κύπρο.
 
Σχεδίαζαν φόνο αλλά το κατηγορητήριο χωρίς συνομωσία για φόνο
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο βαρυποινίτης ήταν το πρόσωπο που μέσω τηλεφώνου των Κεντρικών Φυλακών και κατόπιν οδηγιών άλλου προσώπου, μιλούσε με τον Σέρβο εγκέφαλο και οργάνωνε τις δολοφονίες.
 
Αρχικά ο βαρυποινίτης χρησιμοποιούσε παράνομα κινητό τηλέφωνο ενώ στην συνέχεια είχε επικοινωνία με τον Σέρβο από τον θάλαμο των Κεντρικών φυλακών. Όλες οι συνδιαλέξεις των κρατουμένων καταγράφονται βάσει νόμου, ωστόσο η αστυνομία παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί από την Ιντερπόλ για τα σχετικά τηλεφωνήματα, δίνοντας μάλιστα συγκεκριμένους διαλόγους και τηλέφωνα επικοινωνίας, η αστυνομία παρέμεινε σε αδράνεια, χωρίς να ενημερώσει την Διεύθυνση προκειμένου να παραλάβουν τις συνομιλίες για να διερευνήσουν την υπόθεση.
 
Σε ότι αφορά τον δεύτερο κατηγορούμενο, οι ανακριτές έχουν μαρτυρίες ότι είναι ένας από τους δυο Σέρβους εκτελεστές που έφθασαν στην Κύπρο για να εκτελέσουν τα συμβόλαια θανάτου, αλλά την δεύτερη φορά διέφυγαν άρον άρον αφού ενημερώθηκαν ότι γνωρίζουν τις κινήσεις τους τόσο οι στόχοι όσο και η αστυνομία.
 
Μάλιστα, ο Σέρβος αναγνωρίστηκε από τους δυο στόχους ότι ήταν το πρόσωπο που ενώ βρίσκονταν σε καφετέρια στην αστυνομία, θεάθηκε στο σημείο κρατώντας πιστόλι.    
 
Εναντίον των δυο, παρά το γεγονός ότι σχεδίαζαν τρεις δολοφονίες οι οποίες προηγήθηκαν του τετραπλού φονικού και οι ηθικοί αυτουργοί που έμειναν ανενόχλητοι ήταν οι ίδιοι, δεν κατηγορούνται για συνομωσία προς διάπραξη φόνου αφού φαίνεται να μην μπορεί να στοιχειοθετηθεί το εν λόγω αδίκημα.
 
Συγκεκριμένα οι δυο αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της συνομωσίας για εμπρησμό, συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, της απειλής και της κατοχής πυροβόλου όπλου (κατηγορία μόνο για τον Σέρβο εκτελεστή).
 
Ωστόσο, δεν αποκλείεται με την έκδοση του δεύτερου Σέρβου στην Κύπρο να προκύψουν νέα δεδομένα και το κατηγορητήριο να αλλάξει.

 

 
Αιφνιδιάστηκε ο βαρυποινίτης…
 
Οι βαρυποινίτης, επίσης Σέρβος, και ο Σέρβος εκτελεστής, έφθασαν στο δικαστήριο συνοδευόμενοι από πάνοπλα μέλη του αντιτρομοκρατικού ουλαμού. Στο δικαστήριο βρέθηκαν και ο Αλέξης Μαυρομιχάλης και οι δυο φίλοι του που ήταν στόχοι.
 
Όταν έφθασε στο δικαστήριο ο βαρυποινίτης ήρθε αντιμέτωπο με το Αλεξούι, και ο κατηγορημένος αιφνιδιάστηκε και έδειξε ότι δεν γνώριζε ότι αυτός ήταν ο στόχος. Ακολούθως ζήτησε από τους αστυνομικούς να του επιτρέψουν να συνομιλήσει μαζί του «δυο λεπτά μόνο». Ωστόσο το αίτημα του δεν έγινε αποδεχτό.
 
Στην συνέχεια, όταν εισήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου και ενώ συνομιλούσε με την δικηγόρο του, ανέφερε «είμαι καλά, τώρα δεν είμαι», ενώ το βλέμμα του στράφηκε προς το Αλεξούι, δείχνοντας του με έκφραση στο πρόσωπο ότι είναι συγχυσμένος και ότι δεν γνώριζε ότι ήταν αυτός. Ακολούθως, σε κάποια στιγμή, επανέλαβε ότι θα ήθελε να μιλήσει μαζί με τον Αλέξη Μαυρομιχάλη αλλά του απαγορεύτηκε.   
 
Επίσης, ο βαρυποινίτης σε κάποια στιγμή που συνομιλούσε με την δικηγόρο του πριν την έναρξη της διαδικασίας, «χαριτολογώντας» ανέφερε ότι η αστυνομία λέει ότι πήρε 100 χιλιάδες για τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες.
 
Όταν του εξηγήθηκε ότι παραπέμπεται σε δίκη στο Κακουργιοδικείο αλλά δεν αποκλείεται η υπόθεση στη συνέχεια να επιστραφεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο, και πάλι «χαριτολογώντας» ο βαρυποινίτης ανέφερε ότι «ε, τότε πρέπει να μου ζητήσετε συγνώμη».
 
Ο 47χρονος αρνείται ότι σχεδίαζε δολοφονίες και προβάλει διάφορους ισχυρισμούς ενώ υπενθυμίζεται ότι εκτίει ποινή φυλάκισης για υπόθεση ναρκωτικών και αποφυλακίζεται τον Απρίλιο του 2018.       
 
Η υπόθεση ορίστηκε για τις 10 Ιανουαρίου 2018. Μέχρι τότε και ο Σέρβος εκτελεστής θα παραμείνει υπό κράτηση.  

 

Δειτε Επισης

Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή