Από φιλόλογος σε σχολεία… δήλωνε δικηγόρος – Και από το Τσέρι… πρώτο όνομα στην Ελλάδα

Για κατασπατάληση των χρημάτων της εταιρίας του ακόμη και στον υπερπολυτελή γάμο της Κύπριας δικηγόρου Γεωργίας (Τζώρτζιας) Ευσεβίου και του τραπεζίτη, μεγαλομέτοχου της ομάδας μπάσκετ του Άρη, Νίκου Λάσκαρη, κάνει λόγο ο μεγιστάνα Μιχάλης Σουμπότινς, ο οποίος κατήγγειλε το ζευγάρι για μεγάλη υπεξαίρεση που αφορά 915 κιλά χρυσού και 57 εκατομμύρια ευρώ.
 
Το ζευγάρι οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον της 11ης τακτικής ανακρίτριας όπου αρνήθηκε την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρυσού εκατομμυρίων ευρώ και αφού πλήρωσαν εγγύηση 200 χιλιάδων ευρώ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
  
«Ουσιαστικά τελειώσαμε με ένα σκέλος της διαδικασίας έχουν μπει οι βάσεις για να αποδειχθεί η αθωότητα μας» δήλωσε μετά την απολογία του ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης.
 
Επιπλέον το ζευγάρι κατά πληροφορίες υποστήριξε ότι τα χρήματα στα οποία αναφέρεται ο Λετονός ήταν δικά τους, προσθέτοντας ότι η συνεργασία τους με τον επιχειρηματία περιοριζόταν στη χρήση της διαδικτυακής του πλατφόρμας για αγοραπωλησίες χρυσού και πως ουδέποτε πήραν χρήματα από τον ίδιο.
 
Επιπλέον, το ζευγάρι επικαλέστηκε το γεγονός ότι έχει κινηθεί νομικά σε βάρος του τόσο σε αστικό όσο και σε ποινικό επίπεδο στην Ελβετία και στην Μ.Βρετανία κατηγορώντας τον για εκβίαση.
 
Η γνωριμία του ζευγαριού
 
Το ζευγάρι γνωρίστηκε τυχαία στη Ζυρίχη κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού μίτινγκ, στο οποίο συμμετείχαν και οι δύο. Γρήγορα πέρασαν στην επόμενη φάση της σχέσης τους, που δεν ήταν άλλη από το όνειρο για μια κοινή ζωή. Και οι δυο είχα μεγάλη αγάπη για το μπάσκετ και τον Μάιο του 2015 απέκτησαν το 41% με στόχο το 90% των μετοχών της ΚΑΕ Αρης.
 
Ο Νίκος Λάσκαρης και η δικηγόρος Γεωργία η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι από το Τσέρι, είχαν απασχολήσει έντονα τα μέσα ενημέρωσης τον Ιούλιο του 2015, όταν έκαναν στην Τζια το θρησκευτικό γάμο τους
.
Για τέσσερα μερόνυχτα, το νησί ζούσε στον ρυθμό του γάμου του ζευγαριού και οι κάτοικοι μετρούσαν πολυτελείς θαλαμηγούς, μαύρα τζιπ και φορτωμένα κοντέινερ, που πηγαινοέρχονταν στους δρόμους.
Παραλίες μετατράπηκαν σε συναυλιακούς χώρους για να φιλοξενήσουν τον Αντώνη Ρέμο, τις Melisses και άλλα συγκροτήματα, χρυσά μαχαιροπίρουνα έλαμπαν πάνω σε ροτόντες, πασίγνωστοι σεφ ανέλαβαν να ικανοποιήσουν τον... ουρανίσκο των υψηλών προσκεκλημένων.
 
Επίσης, ναυλώθηκε και ελικόπτερο για να μεταφέρει τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο στο νησί προκειμένου να τελέσει τον γάμο του Νίκου Λάσκαρη με τη Γεωργία Ευσεβίου!
H τετραήμερη πανδαισία είχε ξεκινήσει με πριβέ πάρτι στην κατοικία των νεονύμφων, όπου -μεταξύ άλλων εκδηλώσεων- ο Χριστόφορος Πέσκιας μαγείρεψε για τους εκλεκτούς καλεσμένους του ζευγαριού στην παραλία. Το πάρτι κορυφώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όπου στήθηκε ολόκληρη σκηνή στην άκρη του κόλπου στο Βουρκάρι. Το μενού του γάμου είχε αναλάβει ο Λευτέρης Λαζάρου, ενώ τα γλυκά ο Στέλιος Παρλιάρος. Ανάμεσα στους Ελληνες προσκεκλημένους που έδωσαν τότε το «παρών» ήταν και ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας, φορέματα του οποίου είχε φορέσει η νύφη, ενώ -όπως φαίνεται στη απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων- το ζευγάρι είχε και μετοχές στην υπό εκκαθάριση εταιρία του σχεδιαστή.
Από χλιδή «ξεχείλιζε» και το πάρτι γενεθλίων που έκανε έκπληξη στον επιχειρηματία η σύζυγός του! Το πάρτι πραγματοποιήθηκε δύο μήνες αργότερα στη Μύκονο. Γνωστό κλαμπ του νησιού στο Καλό Λιβάδι φιλοξένησε το ζευγάρι και τους διάσημους καλεσμένους του, που έμειναν άφωνοι με το δώρο που έκανε στον εορτάζοντα η σύζυγός του.
 
Οι καταγγελίες του μεγιστάνα και το βιογραφικό της Κύπριας δικηγόρου
 
Η αρχή του νήματος της ιστορίας βρίσκεται πίσω στο 2014, όταν ένας αδελφικός φίλος του μεγιστάνα Σουμπότινς του σύστησε το ζευγάρι. Και δεν ήταν ένα τυχαίο ζευγάρι, καθώς -όπως αναφέρεται στη δικογραφία- «υποστήριζαν ότι διατηρούν εξαιρετικά μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία στις ΗΠΑ, αλλά εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών συνεργατών τους έχουν δεσμευθεί οι λογαριασμοί, με αποτέλεσμα να μην έχουν χρήματα ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες». Κάπως έτσι «τσίμπησαν» το πρώτο εκατομμύριο από τον φίλο του Σουμπότινς και απέκτησαν φιλικές σχέσεις και με τον ίδιο.
Οταν ο Λετονός επιχειρηματίας εκμυστηρεύτηκε στο ζευγάρι τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με εταιρία στο Ντουμπάι, μέσω της οποίας διέθετε τις ποσότητες χρυσού που εμπορευόταν, εκείνοι εμφανίστηκαν ως σωτήρες. «Μετά την πληροφόρηση, το ζεύγος, που εμφάνιζαν τους εαυτούς τους η μεν πρώτη ως ειδήμων στα νομικά ενώ ο δεύτερος ως ειδήμων στα οικονομικά, μου δήλωσαν ότι η δομή των επιχειρήσεών μου είναι επισφαλής και ότι εκείνοι είχαν τις γνώσεις και τη δυνατότητα να την αναδιαρθρώσουν» αναφέρεται στη μήνυση.
Μάλιστα, του έδωσαν και βιογραφικό της Γεωργίας Ευσεβίου, στο οποίο, πέραν των λαμπρών σπουδών της, ανέφερε ότι «έχει συνεργαστεί με πολιτικούς, μεταξύ των οποίων ο Κόφι Ανάν, ο Χένρι Κίσινγκερ, ο Τάσσος Παπαδόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο πρώην Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς».
 
Η πειθώ και ο αριστοτεχνικός τρόπος που παρουσίαζαν τους εαυτούς τους, αλλά και τον κίνδυνο για την εταιρία του Σουμπότινς οδήγησε τον τελευταίο -σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων- στο να τους εμπιστευθεί και να μεταφέρει αρχικά 297 κιλά χρυσό στο όνομα της συζύγου του Νίκου Λάσκαρη.
Ακολούθησαν συμβάσεις μεταξύ των δύο πλευρών και άλλες μεταφορές χρηματικών ποσών και ποσοτήτων χρυσού, πάντα χωρίς παραστατικά, λόγω της εμπιστοσύνης που έδειχνε ο Σουμπότινς. Από τα παραστατικά των εμβασμάτων μέσα σε ενάμιση χρόνο η MD7 Trade Ltd είχε «περάσει» στον λογαριασμό της Ευσεβίου ποσό ύψους 57.000.000 ευρώ για να μεσολαβήσει για λογαριασμό της σε αγορές ποσοτήτων χρυσού και να τις αποθηκεύσει.
 
Οι απειλές και οι επαφές με τις μυστικές υπηρεσίες
 
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, όταν ο Κ.Κ. ζήτησε παραστατικά από τις τράπεζες, το ζευγάρι τού παρέδωσε κάποια ανυπόγραφα έγγραφα, ενώ όταν ζήτησε γνήσια παραστατικά, καταγγέλλει ότι απειλήθηκε. «Εμείς έχουμε σχέση με μυστικές υπηρεσίες και θα σε καταστρέψουμε..» φέρεται ότι του είπαν. Απειλές φέρεται ότι δέχθηκε και ο αδελφικός φίλος του Σουμπότινς, όταν μίλησε μαζί τους για να τους πείσει να επιστρέψουν τα χρήματα και τον χρυσό στην εταιρία.
Από εκεί και πέρα η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αφού ο Λετονός επιχειρηματίας υπέβαλε μήνυση σε βάρος του ζευγαριού, αλλά και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, για την οποία εκδόθηκε η περιβόητη απόφαση για συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του ζεύγους. Το δικαστήριο οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, καθώς -όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης- «πιθανολογείται ότι οι συναλλαγές λειτούργησαν με αυτό τον τρόπο χωρίς την έκδοση παραστατικών, ήτοι χωρίς να εμφανίζονται αυτές οι συναλλαγές στις λογιστικές καταστάσεις της Ευσεβίου. Οταν, δε, της ζητήθηκαν τα παραστατικά, δεν έπραξε ποτέ κάτι τέτοιο. Η αποστολή χρημάτων σε λογαριασμούς της Ευσεβίου πιθανολογείται από 30 αντίγραφα εντολών πληρωμής εμβασμάτων στον λογαριασμό της».
Η απόφαση καταλήγει στην ύπαρξη κινδύνου για την ικανοποίηση της αξίωσης του Λετονού επιχειρηματία και, κατά συνέπεια, διατάσσει τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του ζευγαριού στην Ελλάδα έως το ύψος των 60.000.000 ευρώ.
 
Οι μετοχές
 
Το ζευγάρι, όπως φαίνεται, καταπιανόταν με κάθε είδους επιχείρηση, προκειμένου να κερδίσει χρήματα και να εξασφαλίσει τον υπερπολυτελή τρόπο διαβίωσής του. Από εταιρίες χρυσού και την ομάδα του Αρη έως με ρούχα υψηλής ραπτικής! Μάλιστα, όπως φανερώνει η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, στην περιουσία του ζεύγους στην Ελλάδα συγκαταλέγονται μετοχές της εταιρίας Βασίλης Ζούλιας ΕΠΕ του επιτυχημένου σχεδιαστή, που έχει ντύσει όλες τις διάσημες Ελληνίδες.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί