Ενάμιση χρόνο μετά την αυλαία της αεροπειρατείας η Μαρίνα Παράσχου στον REPORTER

Ενάμιση χρόνο μετά την περιβόητη αεροπειρατεία στην Κύπρο από τον Αιγύπτιο αεροπειρατή Σεϊφ Ελτιν Μουσταφά, έπεσε η αυλαία του σήριαλ για την έκδοση του στην χώρα του για να δικαστεί, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του να παραμείνει στην Κύπρο.
 
 
Για έξι ολόκληρες ώρες, ο 59χρονος με καλύμματα κινητών τηλεφώνων, δήθεν εκρηκτικά, είχε καταλάβει το αεροσκάφος Airbus 320 της Egyptair που εκτελούσε τη πτήση MS181 από την Αλεξάνδρεια στην Αίγυπτο.
 
Η είδηση έλαβε διεθνείς διαστάσεις σε μόλις μερικά λεπτά και όλα τα διεθνή ΜΜΕ είχαν τα βλέμματα στρέμματα στην Κύπρο.
 
Μόλις ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις το αίτημα του αεροπειρατή ήταν να παραδώσει μία επιστολή σε μια Κύπρια υπήκοο με το όνομα Μαρίνα Παράσχου. Όπως διαπιστώθηκε ήταν η πρώην σύζυγος του με την οποία είχαν αποκτήσει 3 παιδιά.
 
Η Μαρίνα Παράσχου μεταφέρθηκε από την αστυνομία στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Λάρνακας ενώ είχε δημιουργηθεί έντονη συζήτηση γύρω από το όνομα της.
Όσα βίωσε η κ. Μαρίνα ενάμιση χρόνο πριν…
 
Η Μαρίνα Παράσχου γνωρίστηκε τυχαία με τον αεροπειρατή στην Λάρνακα το 1983 και η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε γάμο, από τον οποίο απέκτησε 3 παιδιά. Ο γάμος τους κράτησε για 7 χρόνια και τόσο για την ίδια όσο και για τα παιδιά τους, «ήταν ένας εφιάλτης».
 
Μιλώντας στον REPORTER, μετά και την απόφαση του Ανωτάτου για την έκδοση του στην Αίγυπτο, η Μαρίνα Παράσχου επανέλαβε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν σημαίνει τίποτα για αυτήν ούτε για την οικογένεια της.
 
Όπως εξήγησε, είχε να μιλήσει μαζί της αλλά και με τα παιδιά του 26-27 χρόνια, μέχρι την ημέρα της αεροπειρατείας που όλοι έμαθαν για την «Μαρίνα της Ορόκλινης που για τα μάτια της έγινε η αεροπειρατεία».
Η Μαρίνα Παράσχου περιέγραψε τα όσα βίωσε πριν ενάμιση χρόνο αφού χωρίς να το θέλει η ίδια, έγινε το πρώτο θέμα συζήτησης με αποτέλεσμα να στιγματιστεί η οικογένεια της ενώ εξέφρασε και την πικρία της για τα ΜΜΕ.  
 
«Είχε να κοιτάξει τα παιδιά μου 26-27 χρόνια. Εγώ παντρεύτηκα ξανά και έκανα και ακόμα ένα παιδί. Λέγανε ότι είναι άντρας μου. Σκεφτείτε πώς ένιωθε ο σύζυγος μου που είμαι παντρεμένη τόσα χρόνια. Δεν ήταν θυμωμένος μαζί μου αλλά τον δείχνανε και λέγανε «αυτός είναι ο άντρας της». Ένιωθε ντροπή. Και η οικογένεια μου, τα παιδιά μου. Πήγαιναν οι δημοσιογράφοι έξω από τη δουλειά της κόρης μου και την περιμένανε για να τους μιλήσει ενώ δεν γύρισε να δει τα παιδιά του τόσα χρόνια. ‘Ένιωθαν ντροπή» ανέφερε η κ. Παράσχου.
 
Δεν τον ένοιαξε ούτε που σκοτώθηκε η κόρη του
 
Όλα αυτά τα χρόνια μόνο μια φορά συνομίλησε με τον πρώην σύζυγο της η κ. Παράσχου, η οποία ήταν τόσο «σκληρή» όπως την περιέγραψε, που εκ τότε «τελείωσε» για αυτήν. Ήταν η ημέρα που του ανακοίνωσε το θάνατο της κόρης τους που σκοτώθηκε σε τροχαίο…
 
«Μόνο μια φορά του μίλησα στα 26-27 χρόνια. Του είχα πει ότι η κόρη μας, που πήγαινε 3η τάξη του Λυκείου, σκοτώθηκε σε δυστύχημα στην Λάρνακα. Μου είπε «έ εντάξει…» και δεν τον ένοιαξε. Μου είπε εντάξει στείλε μου φωτογραφίες από τα άλλα μωρά…»   
«Όταν τον πήρανε φυλακή μετά την αεροπειρατεία ρώτησαν τα παιδιά του αν θέλουν να το δούνε και κανένα δεν ήθελε και δεν πήγε. Όλα αυτά τα χρόνια δεν τα κοίταξε. Εγώ συγχώρησα τη γυναίκα που οδηγούσε και σκότωσε την κόρη μου γιατί ήταν μια ατυχής στιγμή και θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε. Και δεν έκανα αγωγή ούτε τίποτα. Για αυτό, και για τον Μουσταφά δεν θα κάνω τίποτα που έγινε όλο αυτό. Ας τον συγχωρέσει ο θεός…»
 
Ο Βίος και πολιτεία του αεροπειρατή
 
Η Μαρίνα Παράσχου έζησε ένα εφιάλτη με τον αεροπειρατή ο οποίος δεν εργάστηκε ποτέ, όπως περιγράφει η ίδια, για να προσφέρει στην οικογένεια του ενώ έκανε χρήση ναρκωτικών και όταν δεν υπήρχαν χρήματα, αντιδρούσε βίαια εναντίον της αλλά και εναντίον των παιδιών τους. Σε σημείο που θα μπορούσε να τα σκοτώσει…
 
Ο περιβόητος αεροπειρατής είχε εκτίσει διάφορες ποινές φυλάκισης στην Αίγυπτο ενώ απασχόλησε και την Κυπριακή αστυνομία.
Ήταν φανατικός υποστηρικτής του Γιασέρ Αραφάτ και της οργάνωσής του PLO. Υποστήριζε επίσης ότι έλαβε μέρος στη δολοφονία τριών Ισραηλινών στρατιωτών, ενώ σε κάποια δράση του είχε δεχθεί σφαίρα στον θώρακά.

Δειτε Επισης

Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής