Πέμπτη 7 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Πήγε φοιτητής, βασανιζόταν από παρανοϊκές ιδέες και στο τέλος… σκότωσε τη μάνα του στην Λευκωσία

  31/10/2017 14:15
Πήγε φοιτητής, βασανιζόταν από παρανοϊκές ιδέες και στο τέλος… σκότωσε τη μάνα του στην Λευκωσία

Πήγε φοιτητής, βασανιζόταν από παρανοϊκές ιδέες και στο τέλος… σκότωσε τη μάνα του στην Λευκωσία

  31/10/2017 14:15
Ο Β.Λ, ηλικίας 28 χρονών, μετά τις γυμνασιακές του σπουδές πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να φοιτήσει σε Πανεπιστήμιο.
 
Εκεί εκδηλώθηκαν για πρώτη φορά τα ψυχολογικά του προβλήματα. Ως εκ τούτου, διέκοψε τις σπουδές του και επέστρεψε στην Κύπρο όπου υποβλήθηκε σε ψυχιατρικές εξετάσεις.
 
Ακολούθως, έκανε προσπάθεια να συνεχίσει τις σπουδές του στην Αγγλία αλλά χωρίς επιτυχία. Επέστρεψε στην Κύπρο όπου υποβλήθηκε σε νέες θεραπείες.
 
Οι γονείς του στην προσπάθεια τους να του παράσχουν το καλύτερο που διέθετε η ιατρική επιστήμη, τον έστειλαν στην Ελβετία, στη Νότια Αφρική και σε αριθμό Κυπρίων γιατρών για εξέταση και θεραπεία.
Ο 28χρονος, χαρακτηρίστηκε από τους ιατρούς ως άνθρωπος που βασανιζόταν από παρανοϊκές ιδέες. Ανέπτυξε αισθήματα εχθρότητας προς τους γονείς του στους οποίους απέδιδε ευθύνες για την κατεστραμμένη, όπως την αντιλαμβανόταν, ζωή του. Παρουσίαζε μεγάλο αρνητισμό, είχε σύγχυση στις σκέψεις του, συναισθηματική απάθεια και άλλα συμπτώματα υπό τη μορφή ιδεών καταδίωξης και γενικά παρανοϊκού περιεχομένου.
 
28 Μαΐου 1987…
 
Ο νεαρός σε ένα ξέσπασμα που ένοιωθε τόσο καταπιεσμένος από τους γονείς του, αποφάσισε να σκοτώσει τη μητέρα του.  
Πήρε από το σπίτι του ένα μεγάλο μαχαίρι, πήγε στο σπίτι των γονιών του και μόλις άνοιξε την πόρτα η μάνα του άρχισε να την κτυπά. Αυτή αντιστάθηκε και δεν τα κατάφερε. Άρχισε να φωνάζει βοήθεια, αλλά την έσυρε στην κουζίνα όπου μετά από πάλη, την έριξε στο πάτωμα. Εκεί άρπαξε ένα εργαλείο που καθαρίζουν τα κιτρόμηλα για γλυκό και της το κάρφωσε στο στήθος και την άφησε ακίνητη.
Ο 28χρονος συνελήφθη από την αστυνομία και παραδέχθηκε το έγκλημα του περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια τις πράξεις του.
 
Στη συνέχεια βρέθηκε στο εδώλιο με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, αλλά λόγω των ψυχιατρικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, η κατηγορία αντικαταστήθηκε με αυτή της ανθρωποκτονίας.
 
Το δικαστήριο καταδίκασε τον 28χρονο μιτροκτόνο σε ποινή φυλάκισης 8 ετών.
 
 
Διαβάστε επίσης:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας