Άφαντος ο Φαίδων… Έταξε ονόματα πολιτικών αρχηγών αλλά «τζίφος» ακόμα

Στις 2 Οκτωβρίου ήταν η τελευταία φορά που έκανε την εμφάνιση του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ο οποίος «ξανά-κτυπώντας» κατήγγελλε ότι λήπτες του ΕΕΕ δεν είναι δικαιούχοι.

Από τα τέλη Αυγούστου ο Δήμαρχος Πάφου επανήλθε στο προσκήνιο προβαίνοντας σε αποκαλύψεις για σκάνδαλα στα οποία ενέπλεξε επώνυμα πρόσωπα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Αρχή έκανε, με καταγγελίες που αφορούσαν Τουρκοκυπριακές περιουσίες σε Πάφο και Λάρνακα, «καρφώνοντας» ονομαστικά 12 πρόσωπα.  Ακολούθως προέβη σε κατάθεση στην αστυνομία ενώ ο ένας «στόχος» μετά τον άλλο ανακοίνωνε νομικά μέτρα εναντίον του κ. Φαίδωνα.

Μεταξύ άλλων, ο Φαίδωνας Φαίδωνος κατήγγειλε δημόσια ότι:

  • 4 πολιτικοί από ΔΗΣΥ, ΑΕΚΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ είχαν λάβει μίζες για το αντιπυραυλικό σύστημα ΤΟΡΜ-1.
  • 2 πολιτικοί αρχηγοί εμπλέκονται σε υποθέσεις χρηματισμού και φοροδιαφυγής. Στον αρχηγό του μεγάλου πολιτικού κόμματος, ο κ. Φαίδωνος, καταλογίζει ότι «κανόνισε» την ανάθεση έργου σε λατομείο σε επιχειρηματία ο οποίος ως αντάλλαγμα του ανακαίνισε δωρεάν την οικία του. Στον αρχηγό του μικρού πολιτικού κόμματος, ο Δήμαρχος Πάφου, καταλογίζει φοροδιαφυγή από αγορά γης από επιχειρηματία τον οποίο πλήρωσε με «μαύρα».
  • 2 τουλάχιστον λειτουργοί της πρεσβείας της Κύπρου στην Κίνα λαμβάνουν μίζες προκειμένου να αποστέλλουν Κινέζους στην Κύπρο για να παίρνουν διαβατήρια και μόνιμη κατοικία.
  • Πρέσβης της Κύπρου στο Παρίσι  έχει τρεις συνεργάτες στην Πάφο οι οποίοι «του μάζευαν αρχαία και ακολούθως του τα έστελναν και αυτός με τη σειρά του τα πωλούσε παίρνοντας χρήματα».
  • Επενδυτής στην Πάφο «δημιούργησε χρήματα μέσα από την παραγωγή ταινιών ερωτικού περιεχομένου» τονίζοντας πως ο συγκεκριμένος μπαινοβγαίνει στην Αρχιεπισκοπή.
  • Πρώην κατάδικος προσεγγίστηκε προκειμένου να εκτελέσει τις οδηγίες που έλαβε από άλλο πρόσωπο για να προβεί σε κακόβουλη ενέργεια εναντίον του. Παραδέχθηκε στην αστυνομία, κατονομάστηκε πρόσωπα αλλά δεν προχώρησε η υπόθεση.

 
Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Πάφου μίλησε για δυο πολιτικούς αρχηγούς που όπως ισχυρίζεται, εμπλέκονται σε υποθέσεις χρηματισμού και φοροδιαφυγής. Μετά τις αποκαλύψεις του, ο ένας πολιτικός αρχηγός μετά τον άλλον, ξεκαθάριζαν ότι ο κ. Φαίδωνος δεν αναφέρεται για αυτούς ενώ όλοι τον κάλεσαν να δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα των δυο. Μάλιστα ο γ.γ του ΑΚΕΛ σε μια προσπάθεια να πείσει ότι δεν τον αφορούν οι καταγγελίες, άνοιξε τις πόρτες του εξοχικού του στις Πάνω Αρόδες.

Ο Δήμαρχος Πάφου είχε δηλώσει ότι θα πραγματοποιήσει δημοσιογραφική διάσκεψη όπου θα αποκαλύψει τα ονόματα των πολιτικών αρχηγών, ωστόσο σχεδόν δυο εβδομάδες αργότερα ακόμη δεν έκανε την εμφάνιση του. Άγνωστο βέβαια εάν ετοιμάζεται για να επιστρέψει δριμύτερος ή εάν έχει μεσολαβήσει κάτι άλλο.  
 

Κέρδισε την δικαστική μάχη ο Ούγγρος

Την ίδια ώρα που κ. Φαίδωνας κράτησε στάση σιωπής, αν και το περασμένο Σάββατο έκανε εμφάνιση σε σατιρική εκπομπή, ο Ούγγρος επενδυτής μεγάλου έργου στην Γεροσκήπου και τον οποίο αποκάλεσε «πορνογράφο» που μπαινοβγαίνει στην Αρχιεπισκοπή, εξασφάλισε σχετικό διάταγμα δικαστηρίου που απαγορεύει στον Δήμαρχο Πάφου και στην τηλεόραση ΣΙΓΜΑ να προβαίνουν σε οποιοδήποτε δυσφημιστικό ή ψευδές ή μειωτικό σχόλιο.

Το διάταγμα εκδόθηκε στις 4 Οκτωβρίου.  
 

  
 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό