Καταζητείται Κύπρια «δικηγόρος αράχνη» - Πώς την έστησε σε ξένο μεγιστάνα

Κύπρια δικηγόρο που ζει στην Ελλάδα καταζητούν οι Ελβετικές αρχές καθώς Λετονός μεγιστάνας την εμπλέκει σε υπόθεση υπεξαίρεσης χρυσού και εκατομμυρίων από τους λογαριασμούς του.
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Παρασκήνιο» στην Ελλάδα, πρόκειται για την κυπριακής καταγωγής, δικηγόρο Γεωργία (Τζώρτζια) Ευσεβίου η οποία είναι σύζυγος με τον εμφανιζόμενο ως τραπεζίτη, μεγαλομέτοχο της ομάδας μπάσκετ του Άρη, Νίκο Λάσκαρη.  
 
Οι Ελβετικές αρχές ζήτησαν από την ΕΛ.ΑΣ τη σύλληψη και την έκδοσή της, προκειμένου να ανακριθεί για μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης που αφορά 915 κιλά χρυσού και 57 εκατομμύρια ευρώ.
 
Παρόμοιο ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και εναντίον του συζύγου της, Νίκου Λάσκαρη, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούνιο αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, αφού έχει ελληνική υπηκοότητα και για τα αδικήματα που του προσάπτουν οι Ελβετοί θα δικαστεί στη χώρα μας.
 
Σύμφωνα με την ελληνική εφημερίδα, το ίδιο δεν ισχύει για την δικηγόρο σύζυγό του που έχει κυπριακή υπηκοότητα, και έτσι το ένταλμα σύλληψης των Ελβετικών Αρχών παραμένει μέχρι σήμερα ενεργό και έτσι η ύποπτη καταζητείται από την ΕΛ.ΑΣ.
 
Ο Λετονός επιχειρηματίας που τους «κάρφωσε»
Όλα ξεκίνησαν μετά από νομικές ενέργειες που έκανε τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ελβετία ο Λετονός επιχειρηματίας Μιχαήλ Σουμπότινς, που δραστηριοποιείται στην αγοραπωλησία χρυσού μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.
 
Όπως ισχυρίζεται γνωρίστηκε με το ζεύγος το 2014 και η Κύπρια δικηγόρος του παρουσιάστηκε ως εξέχουσα νομικός και ο σύζυγος της ως έμπειρος στα οικονομικά.
 
Οι δυο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Παρασκήνιο», του έλεγαν ότι χειρίζονταν μεγάλες οικονομικές συμφωνίες σε παγκόσμιο επίπεδο, είχαν υψηλές διασυνδέσεις στις ΗΠΑ, στην Ελβετία και στην Ελλάδα και βοηθούσαν με τις γνώσεις τους και τις ικανότητές τους επιχειρηματίες και πολιτικούς.
Τότε, ο Λετονός επιχειρηματίας τους αποκάλυψε εταιρεία του εμπορευόταν μεγάλες ποσότητες χρυσού και αντιμετώπιζε προβλήματα με τις τράπεζες και το ζεύγος εκείνοι προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσουν.
 
Στη συνέχεια όμως, η δικηγόρος του είπε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και το ερευνά ο εισαγγελέας της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου η εταιρεία του Ντουμπάι διατηρούσε πελάτες, αλλά επειδή είχε μαζί του πολύ καλές σχέσεις, έπεισε τον Αμερικανό λειτουργό της Δικαιοσύνης να μην ασκήσει ποινική δίωξη.
 
Πώς του την «έστησαν»
 
Μετά από πολλές συναντήσεις, συμβούλευσε τον επιχειρηματία ότι, για να μην έχει στο μέλλον παρόμοια προβλήματα, θα έπρεπε να αλλάξει τη δομή των εταιρειών του και να καταστήσει την ίδια νομική εκπρόσωπο αλλά και «θεματοφύλακα» των τραπεζικών λογαριασμών των εταιρειών του.
 
Με αυτόν τον τρόπο, η Ευσεβίου κατάφερε από τον Ιούλιο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2015 να του αποσπάσει, μέσα από ένα πλέγμα offshore εταιρειών, το συνολικό ποσό των 57.280.599 ευρώ προκειμένου να μεσολαβήσει δήθεν για νέες αγορές ποσοτήτων χρυσού, αλλά και 915 κιλά χρυσού, τα οποία στάλθηκαν για δήθεν φύλαξη στην ελβετική εταιρεία CALIXIS AG.
 
Η χλιδάτη ζωή του ζεύγους
 
Όπως αναφέρει στη μήνυση την οποία έχει καταθέσει ο Λετονός επιχειρηματίας, ήταν προσκεκλημένος στον γάμο του ζεύγους Λάσκαρη – Ευσεβίου. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ήταν τέτοια η πολυτέλεια σε επίπεδο χλιδής –τόσο στην τελετή όσο και στις τριήμερες εκδηλώσεις στο νησί–, ώστε ακόμη και η παραμικρή αμφισβήτηση της εξόχως σημαντικής οικονομικής επιφάνειάς τους, στην οποία οι ίδιοι αναφέρονταν ως μόνιμη επωδό, φαινόταν πως ήταν ύβρις, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου και οι δύο εγκαλούμενοι δεν έχαναν την ευκαιρία να μου υποδεικνύουν διάφορα άτομα από τους παρευρισκομένους ως τον τάδε πάμπλουτο επιχειρηματία από τις ΗΠΑ, που διέκοψε τις διακοπές του για να παρευρεθεί στον γάμο τους γιατί, όπως και εμένα, τον είχαν σώσει από την καταστροφή, τον δείνα Έλληνα πολιτικό, του οποίου ήταν σύμβουλοι εξ απορρήτων – μου υπέδειξαν ακόμη και άτομο λέγοντάς μου ότι επρόκειτο για ανώτατο δικαστικό της Ελλάδος».
Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης, πάντως, εξακολουθεί να το «παίζει» άνετος, αφού σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε ότι πρόκειται για μία ιδιωτική διαφορά ενός αλλοδαπού επιχειρηματία με τη σύζυγό του και ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος να δαπανήσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ, προκειμένου να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη  παγκόσμιο αθλητικό κέντρο.
 
Οι συμβουλές στους πολιτικούς
 
Τέλος, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η δικηγόρος αναφέρει στο βιογραφικό της, είχε παράσχει νομικές συμβουλές σε γνωστούς πολιτικούς. στον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, στον πρώην γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, στον αείμνηστο πρόεδρο της Κύπρου Τάσο Παπαδόπουλο, αλλά και στον μακαρίτη ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς!
 
 

Δειτε Επισης

Ανησυχία της Κυβέρνησης για τη νέα εγκληματική ενέργεια-«Αξιολογούμε διαρκώς τα μέτρα»
Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών-Στάλθηκε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο
Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού-Στη μάχη και εναέριο μέσο
Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία
Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές