Ποινή φυλάκισης δύο ετών στον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ Μάριο Έλληνα

Ποινή φυλάκισης δυο ετών επέβαλε το δικαστήριο στον επιχειρηματία και πρώην Πρόεδρος της ΑΕΚ Μάριος Έλληνας ο οποίος κρίθηκε ένοχος για απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις με αποτέλεσμα να βρίσκεται αντιμέτωπος με πολυετή ποινή φυλάκισης.
  
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο επιχειρηματίας απέσπασε πέραν του ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ κατά τα έτη 2006-2010.
 
Τον Έλληνα «έδωσαν» στην αστυνομία 10 πολίτες οι οποίοι κατέθεσαν στο δικαστήριο όπου ανέφεραν ότι ο επιχειρηματίας τους προσέγγισε με σκοπό να συμμετάσχουν σε επενδυτικά προγράμματα, με τον κατηγορούμενο να τους διαβεβαιώνει ότι τα κεφάλαια τους θα είναι εγγυημένα, και μάλιστα θα είχαν προοπτική να εξασφαλίσουν μεταγενέστερα υψηλά επιτόκια.
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Γιάννης Πολυχρώνης, ανέφερε οτι «η θέση του πελάτη μου ήταν ότι τα χρήματα στάλθηκαν στο λογαριασμό συγκεκριμένου ατόμου στη Γερμανία, προκειμένου να τα επενδύσει σε πλατφόρμες και σε χρηματιστήρια κινητών αξιών. Ωστόσο ο Γερμανός αντί να επενδύσει τα χρήματα που του εστάλησαν, αυτός τα καταχράστηκε».
 
Σύμφωνα με τον κ. Πολυχρόνη, «από την έρευνα που διενήργησε η Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα που έστειλε ο κατηγορούμενος, όντως βρίσκονται στο λογαριασμό του συγκεκριμένου ατόμου στη Γερμανία».
 
Πρόσθεσε ότι «το Δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο Μάριος Ελληνας δεν οικειοποιήθηκε τα χρήματα που πήρε από τους παραπονούμενους και ότι δεν πλούτισε από αυτά, δεδομένου ότι είχαν σταλεί στο εξωτερικό για να επενδυθούν. Ωστόσο, υπήρξαν αρκετές προσπάθειες από τον κατηγορούμενο να αποζημιώσει τους παραπονούμενους, μέσω της προσωπικής του περιουσίας, της οποίας εκκρεμεί η πώληση».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «το Δικαστήριο αποδέχθηκε ως μετριαστικούς παράγοντες το λευκό ποινικό του μητρώο, τις προσωπικές του συνθήκες, τη καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης, το αίσθημα αδικίας που νοιώθει ο παραπονούμενος λόγω της μη δίωξης του Γερμανού και της μη προσαγωγής του στο Δικαστήριο, για τον οποίο η Αστυνομία είχε εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης».
 
Στην απόφαση του το Δικαστήριο έκρινε ότι «τέτοιου είδους αδικήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα προκειμένου να αποδίδονται αποτρεπτικά μηνύματα στην κοινωνία».

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ