Τα «καρφώματα» της Ροζίτας και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των υπόπτων στο επίκεντρο

Συνεχίζονται οι έρευνες των ανακριτών σε σχέση με το φαγοπότι εκατομμυρίων που στήθηκε σε ερευνητικά προγράμματα στο ΤΕΠΑΚ και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, για το οποίο τελούν υπό κράτηση 14 πρόσωπα και στο οποίο «εγκέφαλος» ήταν η λειτουργός Ροζίτα Παυλίδου.
 
Οι διωκτικές αρχές, την ίδια ώρα που λαμβάνουν καταθέσεις από εμπλεκόμενα πρόσωπα, προχώρησαν στην έκδοση δικαστικών ενταλμάτων τα οποία παραδόθηκαν στα τραπεζικά πιστωτικά ιδρύματα για άρση των τραπεζικών δεδομένων όλων των υπόπτων, μελών των οικογενειών τους και των εταιρειών τους.
 
Εν τω μεταξύ, χθες η Ροζίτα Παυλίδου, μετά την επιθυμία της να μιλήσει και να κατονομάσει άτομα που δεν βρίσκονται ανάμεσα στους συλληφθέντες, έδωσε στους ανακριτές πολύωρη κατάθεση, κατονομάζοντας  δύο καθηγητές και ένα διοικητικό λειτουργό.
 
Ωστόσο στάση σιωπής κράτησε σε ότι αφορά τα στοιχεία που την «καίνε», αφού δεν απάντησε στις ερωτήσεις των ανακριτών για τα όσα τις καταλογίζονται.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: - Η αλληλογραφία της Ροζίτας για την έρευνα του ΤΕΠΑΚ – Απειλούσε θεούς και δαίμονες

                           - Όσα κατέγραψε η έκθεση που «έκαψε» τη Ροζίτα – Την «έδωσαν» οι συνάδελφοι της

 

Τα όσα κατέθεσε η Ροζίτα εναντίον των 3 συναδέλφων της για τους οποίους ισχυρίστηκε ότι επωφελήθηκαν από το φαγοπότι, αναμένεται να διαβιβαστούν στον Γενικό Εισαγγελέα ούτως ώστε να μελετηθούν και να αποφασιστεί κατά πόσο θα ανάψει το πράσινο φώς για έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης. 
 
Όπως εκτιμάται, σκοπός της Ροζίτας είναι να απαλλάξει από τις κατηγορίες τα συγγενικά της πρόσωπα (10 από τους συλληφθέντες) και όχι για να γλιτώσει η ίδια ενώ κανένας από το σόι της δεν κατέθεσε οτιδήποτε εναντίον της.
 
Από τους 14 υπόπτους, εκτός από τον καθηγητή που «κελάηδησε» και «έδωσε» τη Ροζίτα αμέσως μετά τη σύλληψη του, με τις αρχές φαίνεται να συνεργάζεται και ένας από τους ανώτερους λειτουργούς του Πανεπιστημίου Κύπρου που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή.
 
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διαδικασία χθες ενώπιον δικαστηρίου, αναφέρθηκε πως κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διαδικασίας, ο 3ος ύποπτος, καθηγητής του ΤΕΠΑΚ, δέχθηκε απειλές από τον 2ο ύποπτο, γιο της Ροζίτας, αναφέροντας του "εν να σε σάσω ρε καλά, εν να σας σάσω ούλλους καλά", ενώ παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε και κατά τη χθεσινή διαδικασία.
 

Δειτε Επισης

LIVE: Οι τελικές αγορεύσεις για την υπόθεση Θανάση-Απορρίπτει τα περί δολοφονίας του 26χρονου η Εισαγγελία
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι
Συνελήφθη 19χρονος που εντοπίστηκαν στην κατοχή του κροτίδες