Αλλάζει στρατηγική η Ροζίτα! Από «σκληρή», έτοιμη να «καρφώσει» και άλλους

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, για έκδοση διατάγματος κράτησής τους οδηγήθηκαν σήμερα τα 14 πρόσωπα που συνελήφθησαν για την πολύκροτη υπόθεση ατασθαλιών σε ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ, της περιόδου 2008- 2015, ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Για εφτά πρόσωπα, την λειτουργό Ροζίτα Πυαλίδου, το σόι της και ένα καθηγητή, το Δικαστήριο, ανανέωσε το διάταγμα κράτησης για άλλες οκτώ μέρες, ενώ για άλλους τέσσερις το διάταγμα ανανεώθηκε για άλλες έξι μέρες.
 
Για τα τρία πρόσωπα που συνελήφθησαν χθες  και πρόκειται για 2 υψηλόβαθμα στελέχη του Πανεπιστημίου Κύπρου και ένα εξωτερικό συνεργάτη, και εκ των οποίων ο ένας είναι επίσης συγγενής της Ροζίτας, το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης.
 
Εν τω μεταξύ, ενώπιον των αρχών υπάρχει μαρτυρία ότι κατά την πρώτη φορά που οδηγήθηκαν οι 11 ύποπτοι ενώπιον δικαστηρίου, η Ροζίτα απείλησε ένα εκ των υπόπτων λέγοντας του ότι «εν να σε σάσω ρε καλά, εν να σας σάσω ούλλους καλά».
 
 
Αλλάζει στρατηγική η Ροζίτα
 
«Εγκέφαλος» της υπόθεσης φαίνεται να ήταν η λειτουργός του ΤΕΠΑΚ που χειριζόταν τα ερευνητικά προγράμματα, Ροζίτα Παυλίδου, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο, ενώ στην κομπίνα έβαλε το σόι της και ένα καθηγητή.

Ωστόσο η Ροζίτα Παυλίδου, αρχικά εμφανιζόταν «σκληρή» και δεν απαντούσε στις ερωτήσεις των ανακριτών ενώ σήμερα μέσω του δικηγόρου της, εξέφρασε την πρόθεση να μιλήσει στους ανακριτές και να «δώσει» και πρόσωπα που δεν βρίσκονται ανάμεσα στους συλληφθέντες.
 
Από την πλευρά του όμως ο καθηγητής που συνελήφθη, επιστημονικός υπεύθυνος σε επτά από τα 23 συνολικά ερευνητικά προγράμματα, ανακρινόμενος υποστήριξε πως τα άτομα τα οποία του υποδείκνυε η Ροζίταν Παυλίδου δεν έκαναν οποιανδήποτε εργασία και πως αυτή γινόταν από τον ίδιο, σε σημείο που αναγκαζόταν να εργαστεί πολλές ώρες. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή συνεργάστικ με τους ανακριτές και «έδωσε» την Ροζίτα.
 
Τα πλοκάμια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
 
Όπως προκύπτει κάποια από τα άτομα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του ΤΕΠΑΚ εμπλέκονται και στην υπόθεση του Ωκεανογραφικού Κέντρου. Συγκεκριμένα, για την αγορά υπηρεσιών οικονομικής διαχείρισης για ερευνητικό πρόγραμμα του Ωκεανογραφικού λήφθηκαν τρεις προσφορές.
 
Η χαμηλότερη προσφορά αξίας 14.700 ευρώ ήταν από την εταιρεία του γιου της Ροζίτας Παυλίδου. Η αμέσως επόμενη προσφορά έγινε από την Μαρία Νικολάου, σύζυγο του γιου της. 
 
Οι δυο, εμφανίζονται να έχουν εκδώσει και άλλα τιμολόγια αξίας 5.950 ευρώ και 7.950 ευρώ αντίστοιχα που παρουσιάζουν όμοιο layout. Επίσης, ο εσωτερικός έλεγχος του  Πανεπιστημίου Κύπρου παρατηρεί ότι και το Τμήμα Ψυχολογίας αγόρασε υπηρεσίες εμπειρογνωμοσύνης από τη Μαρία Νικολάου.
 
Και τα συγκεκριμένα ερευνητικά προγράμματα καθοδηγούσε στενά η Ροζίτα Παυλίδου ενώ ο ένας εκ των τριών νέων συλληφθέντων μετέβαινε ταξίδια με την κ. Παυλίδου.
 

Δειτε Επισης

Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα