Παρασκευή 16 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Κωμικοτραγική υπόθεση στην Πάφο - Στο δικαστήριο επιταγή 70,000 σε… ακατάλληλο νόμισμα

  31/08/2017 13:35
Κωμικοτραγική υπόθεση στην Πάφο - Στο δικαστήριο επιταγή 70,000 σε… ακατάλληλο νόμισμα

Κωμικοτραγική υπόθεση στην Πάφο - Στο δικαστήριο επιταγή 70,000 σε… ακατάλληλο νόμισμα

  31/08/2017 13:35
Κωμικοτραγικά γεγονότα εκτυλίχθηκαν χθες ενώπιον του επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου όπου εκδικάζεται υπόθεση
 
Συγκεκριμένα, οδηγός ταξί μετέφερε Ρωσίδα ενδιαφερόμενη αγοραστή κατοικίας στην Πάφο στα γραφεία ενός κτηματομεσίτη, την οποία ο ίδιος γνώριζε. Αφού τα συμφώνησαν, η γυναίκα προχώρησε στην αγορά της κατοικίας και έτσι ο οδηγός ταξί ζήτησε από τον κτηματομεσίτη προμήθεια επί του ποσού πώλησης.
 
Ο κτηματομεσίτης μετά από πιέσεις που δεχόταν, έδωσε τελικά στον ταξιτζή μια επιταγή 70,000 ευρώ, ωστόσο στο σημείο που αναγραφόταν ολογράφως το ποσό, ο κτηματομεσίτης του έγραψε «εβδομήντα χιλιάδες κα**λιες μόνο».
 
Ωστόσο ο οδηγός του ταξί δεν το αντιλήφθηκε αφού δεν φορούσε τα γυαλιά του και όταν μετέβη στην οικία του και φόρεσε τα γυαλιά του, τότε πρόσεξε τι του έγραψε ο κτηματομεσίτης.
 
Ως εκ τούτου, εξοργίστηκε και απαίτησε από τον κτηματομεσίτη να του καταβάλει το ποσό, πράγμα το οποίο δεν έπραξε και έτσι η υπόθεση οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου.
 
Μάλιστα, ο ταξιτζής επιχείρησε να την καταθέσει και στην τράπεζα την επιταγή, ωστόσο «έφαγε πόρτα», λόγω της επίχαμης λέξης που αναγραφόταν.
 
Ωστόσο ο ταξιτζής έχασε την αγωγή στο δικαστήριο το οποίο στην απόφαση του ανέφερε ότι δεν είχε κανένα δικαίωμα να ζητήσει αμοιβή για τη διαμεσολάβηση και δεν υπήρξαν στοιχεία που να στοιχειοθετούν τον ισχυρισμό του ότι ο κτηματομεσίτης από μόνος του προσφέρθηκε να του δώσει ποσοστό.
 
Επίσης το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό του συνηγόρου ότι η επιταγή θα έπρεπε να εξαργυρωθεί, με το δικαστή να τονίζει ότι η συγκεκριμένη λέξη είναι υβριστική και άρα ακυρώνει το αναγραφόμενο ποσό. 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας