Δευτέρα 4 Ιουλ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αντιμέτωπος με πολυετή ποινή φυλάκισης ο πρώην Πρόεδρος της ΑΕΚ Μάριος Έλληνας

  31/08/2017 10:38
Αντιμέτωπος με πολυετή ποινή φυλάκισης ο πρώην Πρόεδρος της ΑΕΚ Μάριος Έλληνας

Αντιμέτωπος με πολυετή ποινή φυλάκισης ο πρώην Πρόεδρος της ΑΕΚ Μάριος Έλληνας

  31/08/2017 10:38
Ένοχος κρίθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ο επιχειρηματίας και πρώην Πρόεδρος της ΑΕΚ Μάριος Έλληνας για απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις ενώ είναι αντιμέτωπος ακόμη και με ποινή φυλάκισης, χωρίς αναστολή.
 
Ο Μάριος Έλληνας και η εταιρεία του κρίθηκαν ένοχοι στις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν στις 30 Ιουνίου και χθες ο συνήγορος υπεράσπισης του, θα αγόρευε για μετριασμό της ποινής του, ωστόσο η διαδικασία αναβλήθηκε γιατί ο κατηγορούμενος άλλαξε δικηγόρο και τον έχει αναλάβει ο Γιάννης Πολυχρόνης.
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο επιχειρηματίας απέσπασε πέραν του ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ κατά τα έτη 2006-2010.
 
Τον Έλληνα «έδωσαν» στην αστυνομία 10 πολίτες οι οποίοι κατέθεσαν στο δικαστήριο όπου ανέφεραν ότι ο επιχειρηματίας τους προσέγγισε με σκοπό να συμμετάσχουν σε επενδυτικά προγράμματα, με τον κατηγορούμενο να τους διαβεβαιώνει ότι τα κεφάλαια τους θα είναι εγγυημένα, και μάλιστα θα είχαν προοπτική να εξασφαλίσουν μεταγενέστερα υψηλά επιτόκια.
 
Η υπεράσπιση του επιχειρηματία ανέφερε στο δικαστήριο ότι τα χρήματα ήταν που έλαβε από τους παραπονούμενους μεταφέρονταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς γερμανού χρηματιστή, ο οποίος καταζητείται και μέχρι σήμερα δεν έχει συλληφθεί.
 
Επίσης εναντίον του Μάριου Έλληνα εκκρεμεί άλλη μια υπόθεση ενώπιον δικαστηρίου για ακάλυπτη επιταγή που αφορά ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, με τον δικηγόρο του κ. Πολυχρόνη να ζητά όπως ληφθεί υπόψη κατά την επιμέτρηση της ποινής του.
 
Τα αδικήματα για τα οποία κρίθηκε ένοχος ο επιχειρηματίας προβλέπουν ποινή μέχρι και 5 χρόνια.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας