Παρασκευή 12 Αυγ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Παραδέχθηκαν το φόνο αλλά… ελεύθεροι οι δολοφόνοι του 22χρονου στην Αγία Νάπα

  31/07/2017 11:14
Παραδέχθηκαν το φόνο αλλά… ελεύθεροι οι δολοφόνοι του 22χρονου στην Αγία Νάπα

Παραδέχθηκαν το φόνο αλλά… ελεύθεροι οι δολοφόνοι του 22χρονου στην Αγία Νάπα

  31/07/2017 11:14
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δυο ύποπτοι που κρατούνταν από τις κατοχικές αρχές για τη δολοφονία του 22χρονου Βρετανού George Law που διαπράχθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην Αγία Νάπα και τον οποίο σκότωσαν έπειτα από παρεξήγηση στο δρόμο.
 
Οι δυο ύποπτοι, Μεχμέτ Ακπινάρ, 22 ετών, και Σαλί Αχμέτ, 43 ετών, όπως μετέδιδαν παλαιότερα τα τουρκοκυπριακά μέσα, είχαν παραδεχτεί τη δολοφονία του 22χρονου, ισχυριζόμενοι ότι δεν ήθελαν να σκοτώσουν το νεαρό αλλά μόνο να τον τραυματίσουν για εκφοβισμό.
 
Οι δυο συνελήφθησαν από τις κατοχικές αρχές για το αδίκημα της παραβίαση στρατιωτικής ζώνης στα κατεχόμενα και όχι για το φόνο ενώ τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 μηνών. Οι Κυπριακές αρχές είχαν ζητήσει την έκδοση τους, ωστόσο η απάντηση ήταν αρνητική.
 
Τελικά, οι δυο ύποπτοι για το φόνο αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να δικαστούν για τη δολοφονία του 22χρονου γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας του θύματος.
 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το BBC, οι γονείς του 22χρονου, κ. Lowyn Martyn και Helen Low, δήλωσαν ότι αισθάνονται «απογοητευμένοι από τις αρχές» του ψευδοκράτους.
 
«Δεν καταλαβαίνουμε γιατί η Τουρκία επιτρέπει σε ένα Βούλγαρο ύποπτο για δολοφονία να ζει ελεύθερος αντί να τον παραδώσει στις αρχές της χώρας του κι από εκεί να εκδοθεί στην Κύπρο για να καταδικαστεί για τη δολοφονία του γιού μας και του Μπεν», ανέφερε η μητέρα του 22χρονου.
 
«Πάνε τώρα 11 μήνες και οι δύο άνδρες είναι ελεύθεροι να ζήσουν τη ζωή τους. Δεν θα το αφήσουμε έτσι αυτό».
 
Πάντως οι κατοχικές αρχές μέσω του γραφείου που διατηρούν στο Λονδίνο ισχυρίστηκαν σε βουλευτή του συντηρητικού κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας που διερευνούσε την υπόθεση για λογαριασμό της οικογένειας του θύματος, ότι οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν ζήτησαν από τις αρχές του ψευδοκράτους την έκδοση τους.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας