Ανεξέλεγκτο μίσος και επιθέσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ-«Ασυδοσία και μη τήρηση νόμου»

Μεγάλη ανησυχία εκφράζουν τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Κύπρο, μετά την χθεσινοβραδινή επίθεση που δέχθηκαν από κουκουλοφόρους σε αμφιθέατρο του ΤΕΠΑΚ, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση, αφού δεν είναι πρώτη φορά που το τελευταίο διάστημα μέλη της οργάνωσης πέφτουν θύματα επιθέσεων.

Τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, έχουν πέσει θύματα επιθέσεων και ρητορικής μίσους σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, τους τελευταίους περίπου δύο μήνες, με τον αντιπρόεδρο της οργάνωσης να ζητά παρέμβαση από την πολιτεία, ώστε να τηρούνται οι νομοθεσίες.

Όπως είπε μιλώντας στον REPORTER, τέτοια περιστατικά όπως αυτό που ήταν μάρτυρες χθες βράδυ μέλη της οργάνωσης, δεν πρέπει να ανησυχούν μόνο τους ίδιους, αλλά θα πρέπει να ανησυχήσουν την κοινωνία και την Αστυνομία. «Φαίνεται πως δεν υπάρχει πλέον ο φόβος να προχωρήσουν σε τέτοιες πράξεις, γιατί υπάρχει ασυδοσία και δεν τηρούνται οι νόμοι για την ρητορική μίσους. Η ρητορική μίσους που λαμβάνουμε, είναι ανεξέλεγκτη, τόσο στην καθημερινότητά μας, όσα και με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Παράλληλα, εξέφρασε ανησυχία και για το γεγονός, ότι τα άτομα που πήγαν στην εκδήλωση, ήταν οργανωμένα και πως πρόκειται για νεαρούς που εκτρέφονται από μίσος, μέσα από την ίδια την κοινωνία.

«Όταν οι πολιτικοί που ψηφίζουν αυτά τα άτομα εκφράζουν θέσεις κατά της κοινότητάς μας και δεν έχουν συνέπειες, νιώθουν πως μπορούν να πράξουν το ίδιο, χωρίς να τιμωρηθούν», είπε.

Τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αναμένουν την ολοκλήρωση των ερευνών από την Αστυνομία, ώστε να αποκαλυφθούν οι ταυτότητες των άγνωστων κουκουλοφόρων και να καταδικαστούν σύμφωνα με τον νόμο.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης ευχαρίστησε τα μέλη της Αστυνομίας για την άμεση ανταπόκρισή τους, όπως και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο που καταδίκασε το περιστατικό και αναμένει να πράξουν όλα τα κόμματα το ίδιο.

Υπενθυμίζεται πως, το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης, όταν περίπου δέκα άτομα, με καλυμμένα τα πρόσωπα εισέβαλαν στο αμφιθέατρο, επιτέθηκαν στους παρευρισκόμενους κάνοντας χρήση πυροσβεστήρα και φωνάζοντας ομοφοβικά συνθήματα, ενώ γρονθοκόπησαν 21χρονο που προσπάθησε να τους απωθήσει.

Ακολούθως οι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή, με την Αστυνομία να προχωρεί σε έρευνα για τον εντοπισμό τους, λαμβάνοντας καταθέσεις από τα πρόσωπα που βρίσκονταν στον χώρο και με την βοήθεια των κλειστών κυκλωμάτων του κτηρίου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στην παρουσία των μελών της Αστυνομίας, ενώ όσον αφορά τον 21χρονο που γρονθοκοπήθηκε, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, έλαβε εξιτήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Ομοφοβική επίθεση κουκουλοφόρων σε εκδήλωση-Ζημιές, πανικός και μένος

«Τρομοκρατική ενέργεια, δεν θα το αφήσουμε έτσι»

Την ίδια ώρα σε δηλώσεις του ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου, καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, καταδίκασε το περιστατικό και έκανε λόγο για μια τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απόψεων σε ένα Πανεπιστήμιο.

Κληθείς να σχολιάσει την εισβολή κουκουλοφόρων στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ΦΕΤΕΠΑΚ και Accept – ΛΟΑΤKΙ Κύπρου για ενημέρωση φοιτητών/τριών για τις δράσεις της οργάνωσης, ο Πρύτανης ανέφερε ότι αυτή η ενέργεια πρέπει να μπει στη σωστή της διάσταση.

Είναι, σημείωσε, «μια τρομοκρατική ενέργεια εις βάρος της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απόψεων σε ένα Πανεπιστήμιο, που είναι η ουσία και ο πυρήνας των δράσεων που πρέπει να έχει ένα Πανεπιστήμιο» και διαμήνυσε πως «δεν θα το αφήσουμε έτσι και ήδη μέλη της φοιτητικής κοινότητας προχώρησαν με καταθέσεις στην Αστυνομία».

Ερωτηθείς σχετικά ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ είπε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται μέλη της φοιτητικής κοινότητας και εξέφρασε την πεποίθηση πως «μέσα από τις δράσεις που έχουμε κάνει διαχρονικά, είμαστε μια κοινότητα η οποία είναι ανεκτή στην διαφορετικότητα και στη διαφορετική άποψη».

Ωστόσο υπέδειξε ότι εάν υπάρξουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ήταν εμπλεκόμενοι, «να είστε σίγουροι ότι θα το χειριστούμε με αποφασιστικότητα και σίγουρα θα τιμωρηθούν».

Ο Πρύτανης Ζαφείρης χαιρέτησε τις ενέργειες της Φοιτητικής Ένωσης να διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις και εξέφρασε τη στήριξη των Πρυτανικών Αρχών, ενώ τόνισε ότι «δεν θα ανεχθούμε να ασκηθεί οποιαδήποτε κριτική γιατί η ΦΕΤΕΠΑΚ διοργάνωσε μια τέτοια εκδήλωση». «Αντιθέτως, μια τέτοια κριτική θα είναι συνεισφορά στην τρομοκρατία», υπέδειξε.

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν, δήλωσε ότι πέραν του πυροσβεστήρα που χρησιμοποίησαν οι δράστες και κάποια αντισηπτικά που ρίφθηκαν, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ζημιές, ωστόσο ο ίδιος θα το διαπιστώσει σε επί τόπου επίσκεψη του κατά τη διάρκεια της μέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποτροπιασμός για την επίθεση σε μέλη της ΛΟΑΤΚΙ-Γρονθοκόπησαν 21χρονο

Δειτε Επισης

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις