Βλέπει Εισαγγελέα η οικογένεια του Θανάση και αποφασίζει τα επόμενά της βήματα

Τα σκαλιά της Νομικής Υπηρεσίας αναμένεται να ανέβει η οικογένεια του 26χρονου Θανάση Νικολάου, που εντοπίστηκε νεκρός το 2005 κάτω από το γεφύρι της Άλασσας το 2005, ώστε να έχει συνάντηση με τους επικεφαλής, οι οποίοι θα τους ενημερώσουν για το νέο πόρισμα της Αστυνομίας, σχετικά με την υπόθεση, μετά και τις έντονες αντιδράσεις των συγγενών του Θανάση, για έλλειψη ενημέρωσης.

Η οικογένεια του Θανάση, το προηγούμενο διάστημα, είχε εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια, για το γεγονός ότι είχαν περάσει αρκετές εβδομάδες και δεν έλαβαν οποιαδήποτε ενημέρωση, σχετικά με την έκβαση της υπόθεσης, παρά τις διαβεβαιώσεις της Εισαγγελίας πως θα βρίσκονταν σε ανοιχτή γραμμή, πράγμα το οποίο εν τέλει δεν έγινε. Μάλιστα, κατηγόρησαν τη Νομική Υπηρεσία για την προσπάθεια της να την αφήσει στο σκοτάδι και σε επιστολή που απέστειλε στο Γενικό Εισαγγελέα, είχε αναφέρει ότι έχει διακοπεί κάθε επικοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεσπά η οικογένεια Θανάση, δείχνει συγκάλυψη-«Η Αστυνομία ερευνά την Αστυνομία…»

Μετά τις έντονες επικρίσεις και τις αντιδράσεις από πλευράς οικογένειας, τελικά χτύπησε το τηλέφωνο και λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας επικοινώνησαν με την οικογένεια του Θανάση, ώστε να διευθετηθεί μία συνάντηση, για να λάβουν επίσημα ενημέρωση για την πορεία των ερευνών, αλλά και των καινούργιων ευρημάτων της Αστυνομίας. 

Αρχικά, η ημερομηνία που πρότεινε η Νομική Υπηρεσία ήταν αρχές Μαρτίου, ωστόσο η οικογένεια του εθνοφρουρού εξέφρασε την αντίθεσή της, καθώς θεώρησε πως είναι μακριά και έχει περάσει ήδη διάστημα από την ημερομηνία που έπρεπε να ολοκληρωθούν οι έρευνες. Μετά από συζητήσεις, αποφασίστηκε όπως τελικά κλειδώσει η συνάντηση την Παρασκευή, στην παρουσία και του Γενικού Εισαγγελέα, παρά το γεγονός πως αρχικά η οικογένεια ενημερώθηκε πως δεν θα ήταν παρών ο Γιώργος Σαββίδης, κάτι για το οποίο διαφώνησε και τελικά θα βρίσκεται στην συνάντηση. 

Κατά τη συνάντηση, η Εισαγγελία αναμένεται να θέσει στο τραπέζι τα αποτελέσματα του μαρτυρικού υλικού που έλαβε στις 2 Φεβρουαρίου από την Αστυνομία, ενώ θα ενημερώσει την οικογένεια για τα επόμενα βήματα. Πάντως, το συγκεκριμένο πόρισμα δόθηκε με καθυστέρηση στη Νομική Υπηρεσία, καθώς έπρεπε να παραδοθεί στα μέσα Ιανουαρίου, όπως ήταν και το χρονοδιάγραμμα που δόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ήταν και η τελευταία συνάντηση Σαββίδη με την οικογένεια Νικολάου.

Εκτός από το γεγονός ότι δεν έχουν λάβει ενημέρωση εδώ και μήνες, για τα επόμενα βήματα, ένας άλλος λόγος που έχει προκαλέσει τόσες έντονες αμφισβητήσεις από πλευράς οικογένειας, είναι και το γεγονός ότι κάποια από τα άτομα, σε βάρος των οποίων το πόρισμα των ανεξάρτητων ανακριτών, που είχαν που είχαν οριστεί για την υπόθεση, Σάββα Μάτσα και Αντώνη Αλεξόπουλου, κατέγραφε ποινικές ευθύνες σε μέλη της Αστυνομίας, που αφυπηρέτησαν από τα ψηλά δώματα της Αστυνομίας. Είναι για αυτό το λόγο, που σε πρόσφατες δηλώσεις της η χαροκαμένη μάνα, άφησε σκιές γύρω από τις προθέσεις της Αστυνομίας και της Νομικής Υπηρεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεσπά η οικογένεια Θανάση κατά Εισαγγελέα-«Έλλειψη ενδιαφέροντος από εσάς»

Στο μεταξύ, η οικογένεια του 26χρονου Θανάση, διά του δικηγόρου της Λουκή Λουκαΐδη, είχε προαναγγείλει πως προτίθεται να προχωρήσει με τις ιδιωτικές διώξεις σε βάρος των ατόμων, εναντίον των οποίων φαίνεται ότι προκύπτουν ποινικά αδικήματα, μέσα από το πόρισμα των δύο ανεξάρτητων ανακριτών.

Συγκεκριμένα, οι ποινικές διώξεις αφορούν στον ιατροδικαστή, Πανίκο Σταυρινού, ο οποίος το 2005 είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Θανάση ήταν αυτοκτονία και όχι δολοφονία, παρά το γεγονός ότι ο 26χρονος είχε υποστεί ρήξη εσωτερικών οργάνων και κάταγμα στέρνου. Κάτι το οποίο δείχνει πως είναι αδύνατον τα συγκεκριμένα ευρήματα να προήλθαν από την πτώση από τη γέφυρα της Άλασσας, ενώ στο πόρισμα των ποινικών ανακριτών αναφερόταν πως ο άτυχος Θανάσης, πριν στραγγαλιστεί, είχε δεχθεί επίθεση και ξυλοδαρμό, με αποτέλεσμα τα δυνατά χτυπήματα στο σώμα του να του επιφέρουν τα κατάγματα και τη ρήξη ζωτικών οργάνων.

Τα άλλα τρία πρόσωπα, που θα περιλαμβάνει το κατηγορητήριο σε περίπτωση ιδιωτικής ποινικής, είναι οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στη διερεύνηση της υπόθεσης και αφυπηρέτησαν από καίρια πόστα, ενώ σε αυτούς, το πόρισμα καταγράφει ποινικές ευθύνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Συνεχίζεται τη συγκάλυψη των δολοφονών, είναι διεφθαρμένοι να πάνε σπίτι τους»

Δειτε Επισης

Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών-Στάλθηκε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο
Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού-Στη μάχη και εναέριο μέσο
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία
Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
LIVE/Αννίτα: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς, έχουμε την πιο δυνατή ομάδα
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν