Χάκαραν server εταιρείας στη Λεμεσό-Μετέφεραν χιλιάδες ευρώ σε ηλεκτρονική τράπεζα

Άγνωστοι απέκτησαν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα (server) εταιρείας που εδρεύει στη Λεμεσό και μετέφεραν περίπου 223 χιλιάδες δολάρια και 130 χιλιάδες ευρώ σε ηλεκτρονική τράπεζα του εξωτερικού.

Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία ο δικηγόρος της εταιρείας, διαπιστώθηκε από το οικονομικό τμήμα της εταιρείας ότι, στις 13 Δεκεμβρίου 2022, άγνωστος απέκτησε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό της σύστημα και διεκπεραίωσε μεταφορές χρηματικών ποσών, από τον τραπεζικό της λογαριασμό, προς ηλεκτρονική τράπεζα του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα ο άγνωστος μετέφερε ποσό 4.291 αμερικανικών δολαρίων σε τραπεζικό λογαριασμό στο Βέλγιο και 219 χιλιάδων αμερικανικών δολαρίων και 130 χιλιάδων ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό στις ΗΠΑ.

Από έλεγχο που διενήργησε η εταιρεία στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έγινε το έμβασμα, διαπιστώθηκε ότι ήταν άγνωστοι λογαριασμοί και δεν ανήκαν σε συνεργάτες ή είχαν δοθεί εξουσιοδοτήσεις για τις μεταφορές των χρημάτων.

Την υπόθεση, που αφορά απάτη σχετιζόμενη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, απάτη, πλαστογραφία και αδικήματα του περί παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες νόμου, διερευνά το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσού-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ