Ένα μήνα πριν την διορία ούτε οι μισοί δεν ανανέωσαν την άδεια κυκλοφορίας

Ένας μήνας παρέμεινε πριν την τελική ημερομηνία που οι ιδιοκτήτες έχουν το δικαίωμα να ανανεώσουν την άδεια κυκλοφορίας των οχημάτων τους και ούτε οι μισοί δεν προχώρησαν τις διαδικασίες, αφού παρόλο που το Τμήμα Οδικών Μεταφορών αναμένει να ανανεωθούν πέραν των 700 χιλιάδων αδειών, μέχρι στιγμής έγιναν 310 χιλιάδες ανανεώσεις.

Παρόλα αυτά, οι αριθμοί δεν διαφέρουν πολύ από την περσινή χρονιά αφού κατά τον ίδιο χρόνο μέχρι τέλος Ιανουαρίου καταγράφηκαν 200 χιλιάδες ανανεώσεις αδειών, ενώ μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 είχαν γίνει άλλες 240 χιλιάδες ανανεώσεις αδειών κυκλοφορίας και τον Μάρτιο, λίγες ημέρες πριν την λήξη, ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον REPORTER, ο Λειτουργός Οδικών Μεταφορών Ά, Βλαδίμηρος Ζαβρός, αναμένουν πως το σκηνικό θα είναι το ίδιο με την περσινή χρονιά, όπου μέσα σε έντεκα ημέρες προσέτρεξαν όλοι ανανεώσουν τις άδειες κυκλοφορίας τους την τελευταία στιγμής. «Οι Κύπριοι περιμένουν τελευταία στιγμή να ανανεώσουν τις άδειες κυκλοφορίας κάτι που δεν συνιστούμε γιατί μπορεί να ξεχάσουν να την ανανεώσουν και θα επωμιστούν επιπλέον το ποσοστό του 10% της τιμής της άδειας κυκλοφορίας του οχήματός τους και επιπλέον δέκα ευρώ πρόστιμο».

Οι λειτουργοί του ΤΟΜ αναμένουν πως μέχρι τέλος Φεβρουαρίου ο αριθμός των ιδιοκτητών που θα ανανεώσουν τις άδειες κυκλοφορίας τους θα αυξηθεί, με τον μεγαλύτερο να καταγράφεται το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη, ενώ την ίδια ώρα θεωρούν απομακρυσμένο να υπάρξει οποιαδήποτε παράταση.

Υπενθυμίζοντας τις διαδικασίες με τις οποίες μπορεί κάποιος να προχωρήσει σε ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματός του ο κος Ζαβρός είπε πως μπορεί να γίνει, είτε μέσω των επαρχιακών γραφείων του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη, είτε μέσω του διαδικτύου και των διαδικτυακών υπηρεσιών των τραπεζών.

Όπως σημείωσε «για να γίνει η ανανέωση άδειας κυκλοφορίας πρέπει να υπάρχει έγκυρο πιστοποιητικό καταλληλότητας του οχήματος (ΜΟΤ) και ενεργή ασφάλεια του οχήματος. Επίσης, εάν, ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν προτίθεται να ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας γιατί είναι ακινητοποιημένο το όχημά του θα πρέπει να το δηλώσει στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών, να πληρώσει το υπόλοιπο της άδειας μέχρι την ημέρα ακινητοποιήσης και το ίδιο ισχύει σε περίπτωση που καταστραφεί το όχημα, θα πρέπει να δηλωθεί στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών με το πιστοποιητικό καταστροφής».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαβρό όσοι οδηγοί δεν έχουν ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας τους το 2022 και δεν θα την ανανεώσουν μέχρι την τελευταία ημέρα που δικαιούται το 2023, τότε το όχημά τους θα διαγραφεί αυτόματα από το Μητρώο Οχημάτων του Τμήματος και θα επωμιστούν για επανεγγραφή του οχήματος και τις άδειες κυκλοφορίας μέχρι εκείνη την μέρα.

Υπενθυμίζεται πως η διορία για ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας λήγει στις 11 Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
Ενδιάμεση απόφαση Εφετείου απορρίπτει αίτηση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας
Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων