Πούλησαν για 85 ευρώ το «κορίτσι με το χούλα χουπ»-Εντοπίστηκαν κομμάτια του αγάλματος

Πούλησαν το μπρούντζινο γλυπτό αξίας 10.000 ευρώ για 85 ευρώ, ως μέταλλο, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους πως σχετικά με την υπόθεση της κλοπής του μπρούντζινου αγαλματιδίου που διαπράχτηκε τα ξημερώματα στις 27.1.23, η αξία του οποίου ανέρχεται στις 10.000 ευρώ, έχουν συλληφθεί τρία πρόσωπα, ηλικίας 55, 37 και 24 ετών, τα οποία τελούν υπό κράτηση με διάταγμα του Δικαστηρίου, το οποίο ισχύει μέχρι τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.

Όπως ανέφερε, καταζητούνται ακόμη δύο πρόσωπα, μια γυναίκα ηλικίας 43 ετών και έναν άντρα 50 χρόνων και αναμένεται να συλληφθούν.

Όπως σημείωσε ο κ. Νικολάου, το απόγευμα της Πέμπτης λήφθηκε πληροφορία ότι τεμάχια του αγαλματιδίου βρίσκονταν σε απόμερη περιοχή της Τρεμιθούσας με πυκνή βλάστηση. Άρχισαν οι έρευνες από το βράδυ της Πέμπτης, συνεχίστηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας και τελικά το πρωί γύρω στις 5, εντοπίστηκε το πρώτο τεμάχιο.

Συνολικά έχουν εντοπιστεί τέσσερα τεμάχια του αγαλματιδίου και συνεχίζονται οι έρευνες για να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα.

Η υπόθεση που διερευνάται αφορά, συνέχισε, τα αδικήματα της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, κλοπής, κακόβουλης ζημιάς, διότι έχει διαπιστωθεί ότι το αγαλματίδιο έχει καταστραφεί, καθώς και το αδίκημα της κλεπταποδοχής.

Όπως ανέφερε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου, φαίνεται ότι τέσσερις απ’ αυτούς το είχαν πουλήσει στον 24χρονο έναντι της τιμής των 85 ευρώ που αφορά την αξία του ως μέταλλο και όχι ως γλυπτό.

Στην συνέχεια φαίνεται να παραλήφθηκε πίσω από τους υπόλοιπους και αναζητούνται και τα υπόλοιπα τεμάχια καθώς εντοπίστηκαν μόνο τέσσερα τεμάχια που είναι ένας μέρος του αγαλματιδίου, κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»