Εντόπισαν τρία δέματα προς Κύπρο με 14 κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε τέσσερις

Η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (Υ.ΚΑ.Ν), τις τελευταίες ημέρες σημείωσε σημαντικές επιτυχίες στη μάχη κατά των εμπόρων ναρκωτικών με την κατάσχεση νέας μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Πέραν της κατάσχεσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν τέσσερα πρόσωπα, σε σχέση με τέσσερις διαφορετικές υπό διερεύνηση υποθέσεις.

Συγκεκριμένα, στις 27/01/2023 σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και άλλες Υπηρεσίες στο εξωτερικό, εντοπίστηκαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών, τρία δέματα με προορισμό την Κύπρο, τα οποία περιείχαν συνολικά 13 κιλά και 905 γραμμάρια φυτικής ύλης κάνναβης.

Τα δύο δέματα είχαν παραλήπτη 32χρονη, ενώ το τρίτο δέμα μια 41χρονη.

Ακολούθως, σε συνεργασία με τις Τελωνειακές αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, διενεργήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των δύο πιο πάνω γυναικών, κατά τη διαδικασία παραλαβής των πακέτων από τα γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών.

Σε σωματικό έλεγχο που έγινε στην 32χρονη, εντοπίστηκε στην κατοχή της νάιλον σακουλάκι, το οποίο περιείχε πέντε γραμμάρια κοκαΐνης, το οποίο  παραλήφθηκε ως τεκμήριο.

Την 1η Φεβρουαρίου 2023, οι δύο συλληφθείσες παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο διέταξε την κράτησή τους για οκτώ ημέρες.

Επίσης, στις 27/01/2023, τελωνειακός λειτουργός, ο οποίος διενεργούσε δειγματοληπτικό έλεγχο πακέτων σε ταχυδρομείο στη Λεμεσό, εντόπισε τέσσερα ύποπτα πακέτα, τα οποία είχαν αποσταλεί από το εξωτερικό.

Ειδοποιήθηκε η Υ.ΚΑ.Ν, μέλη της οποίας, μετά από εξετάσεις που διεξήγαγαν, εντόπισαν στα τρία από τα τέσσερα πακέτα, 300 συνολικά πλαστικά κυλινδρικά δοχεία, τα οποία περιείχαν βιομηχανοποιημένα τσιγάρα με ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, ενώ το τέταρτο πακέτο περιείχε ποσότητα κάνναβης.

Όπως διαπιστώθηκε και τα τέσσερα πακέτα περιείχαν κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 1,5 κιλού περίπου.

Παραλήπτης των εν λόγω πακέτων ήταν 25χρονος, ο οποίος στις 30/01/2023 μετέβη για παραλαβή των πακέτων, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βάσει δικαστικού εντάλματος, εντοπίστηκε σε διάφορα σημεία, ποσότητα κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 650 γραμμαρίων, ποσότητα κοκαΐνης μεικτού βάρους δύο γραμμαρίων, καθώς  επίσης και μια ζυγαριά ακριβείας με ίχνη κάνναβης.

Στις 31/01/2023 ο 25χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτησή του για επτά ημέρες.

Εξάλλου, στις 31/01/2023 κατά τη διάρκεια δειγματοληπτικού ελέγχου που έγινε από τελωνειακό λειτουργό σε χάρτινο κιβώτιο που αποστάληκε από το εξωτερικό, διαπιστώθηκε, ότι υπήρχε ύποπτη ουσία.

Άμεσα ενημερώθηκε η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, μέλη της οποίας διεξήγαγαν εξετάσεις και διαπίστωσαν, ότι το κιβώτιο περιείχε μια νάιλον συσκευασία με ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, βάρους 585 γραμμαρίων.

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν και από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, διαπιστώθηκε, ότι παραλήπτης του εν λόγω πακέτου ήταν ο 25χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί για την υπόθεση της κατάσχεσης του 1,5 κιλού κάνναβης στις 30/01/2023.

Επιπρόσθετα, σε άλλη περίπτωση στις 30/01/2023 κατόπιν δειγματοληπτικού ελέγχου που διενεργήθηκε από τελωνειακό λειτουργό στη Λευκωσία σε χάρτινο πακέτο που αποστάληκε από το εξωτερικό, εντοπίστηκαν ύποπτα αντικείμενα.

Άμεσα κλήθηκαν μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, τα οποία διεξήγαγαν εξετάσεις και διαπίστωσαν, ότι στο εν λόγω πακέτο υπήρχαν τρεις νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν 100 πλαστικά κυλινδρικά δοχεία που περιείχαν βιομηχανοποιημένα τσιγάρα με ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 400 γραμμαρίων περίπου.

Το συγκεκριμένο πακέτο είχε ως παραλήπτη 24χρονο, ο οποίος σήμερα το πρωί (2/1) αφίχθηκε για να παραλάβει το πακέτο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από τα Επαρχιακά Κλιμάκια της ΥΚΑΝ (Λάρνακας και Λεμεσού).

Δειτε Επισης

Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Εισηγήθηκε να παραμείνει «ανοιχτή» η αιτία θανάτου του Θανάση η Εισαγγελία-Ο λόγος στην πλευρά της οικογένειας
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο