Υπό κράτηση 27χρονος για έντεκα διαρρήξεις και κλοπές στη Λάρνακα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε χθες, Τρίτη, διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών, εναντίον 27χρονου για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας «εναντίον του 27χρονου διερευνώνται αδικήματα που αφορούν διάρρηξη κατοικίας και κλοπής, διάρρηξη κτιρίου και κλοπής, διάρρηξη κτιρίου με σκοπό την κλοπή, απόπειρα διάρρηξης κτιρίου, παράνομη κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων κατά τη διάρκεια της ημέρας, παράνομη κατοχή περιουσίας και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες». Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στη Λάρνακα, μεταξύ 8 Οκτωβρίου του 2022 μέχρι 30 Ιανουαρίου 2023, είπε.

Πρόσθεσε ότι "οι κλοπές και διαρρήξεις έγιναν από 11 υποστατικά στη Λάρνακα, μεταξύ των οποίων καταστήματα και οικείες, από τις οποίες κλάπηκαν χρηματικά ποσά και διάφορα τιμαλφή, όπως ρολόγια κοσμήματα και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής».

Πρόσθεσε ότι «μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, η Αστυνομία οδηγήθηκε στη συλλογή μαρτυρίας, σύμφωνα με την οποία ο δράστης των διαρρήξεων και κλοπών ήταν νεαρός ηλικίας 27 ετών, άνεργος κάτοικος Λάρνακας. Ο 27χρονος είχε εντοπιστεί ξημερώματα της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου, να κρατά ποδήλατο το οποίο ισχυρίστηκε ότι αγόρασε για το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, με αποτέλεσμα να εγερθούν υπόνοιες στους αστυνομικούς ότι πιθανότατα, το ποσό να πληρώθηκε από χρηματικά ποσά που κλάπηκαν από καταστήματα και οικίες στη Λάρνακα».  

Ανέφερε ακόμα πως «γύρω στις 17.45 το απόγευμα της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν τον νεαρό, να κινείται πεζός σε περιοχή της Λάρνακας και συνελήφθη από μέλη του ΤΑΕ δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του σχετικά με υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών. Ο νεαρός συνελήφθη και για αυτόφωρα αδικήματα, αφού στην κατοχή του ανευρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και το χρηματικό ποσό των 1,616 ευρώ, για την προέλευση του οποίου δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιασεμή «έχοντας υπόψη ότι ο τρόπος δράσης του 27χρονου πιθανόν να συνδέεται και με άλλες διαρρήξεις τόσο στη Λάρνακα όσο και στην ευρύτερη περιοχή, ο ύποπτος θα ανακριθεί εκ νέου και θα εξασφαλιστούν πληροφορίες από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Ακόμα αναμένεται να γίνει επιστημονική εξέταση από τα τεκμήρια που περισυνελλέγησαν από διάφορες διαρρήξεις και κλοπές».

Σημείωσε ακόμα ότι «υπάρχει μεγάλος αριθμός από κλαπείσες περιουσίες που πιθανόν ο 27χρονος να διέθεσε προς πώληση και η Αστυνομία θα προσπαθήσει να εντοπίσει κοσμήματα και άλλα τιμαλφή που ενδεχομένως να πώλησε σε παλαιοπωλεία. Ακόμα θα γίνουν εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσον περιήλθαν στην κατοχή του 27χρονου αντικείμενα εκτός από αυτά που παραδέχθηκε ότι έκλεψε από συγκεκριμένο κατάστημα».

Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δημιουργείται Ομάδα έργου και Καθοδηγητική Επιτροπή για λήψη αποφάσεων για Ακάμα
Έκπληκτη η ιδιοκτήτρια του δικηγορικού γραφείου για την επίθεση με πυροβολισμούς
Σε εμπρησμό οφείλεται η φωτιά σε οχήματα στην Γεροσκήπου εκτιμά η Αστυνομία
Δύο νέα λεωφορεία για τους εγκλωβισμένους ενέκρινε το Υπουργικό
Πράσινο Υπουργικού για εκσυγχρονισμό διαχείρισης τ/κ περιουσιών-Τι αλλάζει στα κριτήρια διάθεσης
Καταργείται η υπόδειξη αρνητικού τεστ κορωνοϊού σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας
«Ναι» στα αιτήματα των συγγενών από την Ευρωβουλή-Σιγή ιχθύος από το Μαξίμου
Φορτηγό ακινητοποιήθηκε και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Άνοιξαν πυρ κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο
Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία και τις πλήρωναν με κοκαΐνη στην Αθήνα-Τέσσερις συλλήψεις