Βράζουν οι αστυνομικοί με την ηγεσία μετά τα επεισόδια-Δεν επισκέφθηκε κανείς τους τραυματίες

Οργή επικρατεί στα χαμηλά δώματα της Αστυνομίας και ανάμεσα στα μέλη της πρώτης γραμμής, έναντι της στάσης της ηγεσίας της Δύναμης, στον απόηχο των άγριων επεισοδίων που σημειώθηκαν την Κυριακή στο μνημόσυνο του Γρίβα, για τα οποία η Αστυνομία έλαβε προειδοποιήσεις, χωρίς όπως, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, να λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας που θα απέτρεπαν τα σχέδια των χούλιγκαν. 

Μπορεί η Αστυνομία να υπεραμύνεται των ενεργειών της, απορρίπτοντας τις επικρίσεις και τις ευθύνες που καταλογίζονται, ωστόσο εξαγριωμένα φαίνεται να είναι τα μέλη της Δύναμης, οι οποίου θεωρούν πως οδηγούνται σαν τα πρόβατα στη σφαγή, χωρίς η ηγεσία να λαμβάνει υπόψη τους κινδύνους και χωρίς να εκειμάται σωστά η επικινδυνότητα της κατάστασης, με αποτέλεσμα στα επεισόδια να τραυματιστούν έξι αστυνομικοί που πάλευαν με τον όχλο. 

Από πλευράς ηγεσίας, δια των εκρποσώπων της, αναφέρουν πως στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 80 αστυνομικοί, ωστόσο τα ίδια τα μέλη που βρίσκονταν επί τόπου, διαψεύδουν την εν λόγω θέση, αναφέροντας πως στο σημείο βρίσκονται περίπου 30 άτομα, ενώ η διμυρία της ΜΜΑΔ δεν βρισκόταν επί τόπου αλλά κλήθηκε αφού ξέσπασαν τα επεισόδια, κάτι που μπορεί να διαφανεί και από τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Επίσης καταγγέλλουν την ηγεσία πως δεν πραγματοποίησε σχετική σύσκεψη, ώστε να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα και να αξιολογηθούν τα δεδομένα, ενώ την ίδια ώρα αποκαλύπτουν πως έστειλαν στην μάχη άπειρους αστυνομικούς, που είναι δόκιμοι αστυφύλακες και δεν είχαν την απαραίτητη εκπαίδευση. 

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί και από θαύματα για άλλη μια φορά φαίνεται να μην θρηνήσαμε θύματα, ενώ από τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται η βία που ασκήθηκε στους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν είχαν την ασπίδα - σε αριθμό - των συναδέλφων τους. Ενδεικτικό, είναι το βίντεο με αστυνομικό που δέχεται επίθεση με βαρέλι από χούλιγκαν. 

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε περισσότερη οργή στα μέλη, είναι πως η ηγεσία αλλά και ο ίδιος ο Αρχηγός, όχι μόνο υπεραμύνονται των ενεργειών τους, θεωρώντας πως ουδέν μεμπτό από την πλευρά τους και πως λήφθηκαν μέτρα, αλλά το γεγονός πως δεν ένιωσαν την ανάγκη να τοποθετηθούν σε τέτοια φαινόμενα βίας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στους χούλιγκαν, ενώ δεν εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στους τραυματίες. Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, ουδείς τους επισκέφτηκε στο νοσοκομείο και κανένας από την ηγεσία δεν μετέβη στους σταθμούς και τα τμήματα, ώστε να μιλήσει με τα μέλη τα οποία βρίσκονται σε αναβρασμό. 

Η στάση της ηγεσίας, δημιουργεί διάφορα ζητήματα, αφού πλέον εκφράζεται έντονη δυσφορία από τα μέλη που καλούνται να λαμβάνουν μέρος σε τέτοιες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα κάποιοι να ψάχνουν τρόπους ώστε να απέχουν. 

Πάντως, ηχηρή είναι και η απουσία της Υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία δύο ημέρες μετά, ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί και δεν προέβη σε οποιοδήποτε σχόλιο, παρά το γεγονός πως πρόκειται για την πολιτική προϊστάμενη της Αστυνομίας, η οποία από τη μια βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και από την άλλη, έξι μέλη της τραυματίστηκαν από τα επεισόδια.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
Ενδιάμεση απόφαση Εφετείου απορρίπτει αίτηση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας
Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων