Εισηγείται ποινική δίωξη κατά του υπαξιωματικού της ΕΦ η Αστυνομία-Αποφασίζει ο Εισαγγελέας

Στη Νομική Υπηρεσία μεταβιβάστηκε ο φάκελος της υπόθεσης του υπαξιωματικού της Εθνικής Φρουράς, εναντίον του οποίοι διενεργείτο έρευνα από την Αστυνομία, μετά τον σάλο που προκάλεσε το ομοφοβικό παραλήρημα του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Στην έκθεση της Αστυνομίας γίνονται εισηγήσεις για ποινική δίωξη του υπαξιωματικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προς ολοκλήρωση οι έρευνες για τον υπαξιωματικό της ΕΦ-Παραμένει στη θέση του

Όπως πληροφορείται ο REPORTER, η Αστυνομία ολοκλήρωσε τις προηγούμενες ημέρες τον φάκελο της υπόθεσης και εντός της ημέρας αποστάλθηκε στη Νομική Υπηρεσία, ώστε να μελετηθεί και να δοθούν περισσότερες οδηγίες για τα επόμενα βήματα από τον Γιώργο Σαββίδη. Εκ πρώτης φαίνεται ότι εναντίον του υπαξιωματικού προέκυπταν ποινικά αδικήματα, με τις εισηγήσεις της Αστυνομίας στον τελικό φάκελο να το επιβεβαιώνουν.

Συγκεκριμένα, εναντίον του αξιωματικού προκύπτουν ποινικά αδικήματα που άπτονται της νομοθεσίας για ομοφοβία, ξενοφοβία και ρατσισμού μέσω διαδικτύου, η οποία προνοεί μέχρι και πέντε χρόνια φυλάκιση. Ο ερευνών λειτουργός, που πραγματοποιούσε την έρευνα έχει προβεί σε εισηγήσεις για ποινική δίωξη, με κάποιες τροποποιήσεις στο κατηγορητήριο.

Αυτή τη στιγμή, το μπαλάκι βρίσκεται στα χέρια του Γιώργου Σαββίδη, ο οποίος θα πρέπει να δώσει οδηγίες στην Αστυνομία για τα επόμενα βήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρευνα από Αστυνομία στην οικία του υπαξιωματικού Εθνικής Φρουράς για το ρατσιστικό παραλήρημα

Πάντως, ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας εναντίον του υπαξιωματικού βρίσκονταν σε εξέλιξη, ο ίδιος υπηρετούσε κανονικά, αφού θέση του Υπουργείου Άμυνας ήταν ότι δεν επηρέαζε σε κανένα σημείο τις έρευνες της Αστυνομίας, η παραμονή του στη θέση του. Στο μεταξύ, το Υπουργείο Άμυνας, που είχε δηλώσει ότι περιμένει την έκβαση της έρευνας της Αστυνομίας, ώστε να αποφασίσει το τι μέλλει γενέσθαι για τον υπαξιωματικό, μέχρι στιγμής δεν έλαβε επίσημη ενημέρωση για την πορεία των ερευνών, όπως ανέφερε στον REPORTER καλά ενημερωμένη πηγή.

«Η θέση του Υπουργείου ήταν ξεκάθαρη. Είναι καταδικαστέο το συγκεκριμένο περιστατικό. Αποδεχόμαστε τον καθένα και την κάθε μια όπως είναι. Δεν υπάρχει διάκριση για κανένα και να είστε σίγουροι ότι θα διερευνηθεί και θα κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα», είχε αναφέρει ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, σε παλαιότερη τοποθέτησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Σάλος με ομοφοβικό οχετό από Υπαξιωματικό της Εθνικής Φρουράς

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό έφερε και την έντονη αντίδραση από την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, η οποία σε αναφορές της μεταξύ άλλων πως, « τα συναισθήματα αποτροπιασμού και έντονης καταδίκης του ακραίου αυτού ρατσιστικού λόγου, ο οποίος, εξευτελίζει και καταρρακώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συνιστά ρητορική, η οποία στα πλαίσια αντιγραφής και μιμητισμού, θα μπορούσε να οδηγήσει και άλλα πρόσωπα, μέσα από μια διαδοχική αλληλουχία παρόμοιων συμπεριφορών στη δημιουργία μιας  δυναμικής για τη διάπραξη βίαιων πράξεων εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας».

Σύμφωνα με την Επίτροπο, το επίμαχο βίντεο επιβεβαιώνει ότι, παρά τις όποιες θετικές εξελίξεις έχουν λάβει χώρα σε νομικό πλαίσιο για την ενίσχυση της  προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, στην πράξη, μέλη κοινότητας, παραμένουν εξαιρετικά ευάλωτα σε ομοφοβικές αντιλήψεις, στάσεις και συμπεριφορές και βιώνουν καθημερινά έντονο ρατσισμό και πολλαπλές διακρίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρέμβαση Λοττίδη για το ομοφοβικό παραλήρημα-«Αποτροπιασμός και ακραίος ρατσιστικός λόγος»

Δειτε Επισης

Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών