Ζητά ενημέρωση από Αρχηγό ο Πρόεδρος-«Δεν θα επιτρέψω να οδηγηθούμε σε αναρχία»

Σύσκεψη με τον Αρχηγό της Αστυνομίας από τον οποίο θα ζητήσει ενημέρωση για τα ντροπιαστικά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο μνημόσυνο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή, πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα μέτρα για την καταστολή της βίας. 

Κληθείς να σχολιάσει τα άγρια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι, «θα ενημερωθώ από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και θα δώσω οδηγίες, τουλάχιστον μέχρι την τελευταία ημέρα της παρουσίας μου στην Κυβέρνηση. Θα διαμορφώσω ένα κλίμα, που θα είναι αποτρεπτικό από τούδε και στο εξής, ώστε να νομίζουν ότι μπορεί να κυριαρχήσουν οι αναρχικοί, σε μια κοινωνία που διακρίνεται για το ήθος το φιλειρηνικό και την πίστη στη Δημοκρατία και την ευνομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αλλεπάλληλα πυρά στην Αστυνομία για τα επεισόδια, ηχηρή απουσία Αρχηγού-Δράκου

Αναφορικά με τις επικρίσεις στην Αστυνομία, ο Πρόεδρος είπε ότι, «δεν θέλω να σχολιάσω τις οποιεσδήποτε αναφορές προς την Αστυνομία, καθώς υπήρχε επαρκής αστυνομική παρουσία. Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα του χουλιγκανισμού από κάποιους ανεύθυνους παντελώς και για τους οποίους βεβαίως, η πολιτεία θα πρέπει να πάρει αυστηρότερα μέτρα από όσα έχουμε μέχρι στιγμής πάρει. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να οδηγηθούμε και πιστεύω και η επόμενη Κυβέρνηση, σε αναρχία κάποιων κουκουλοφόρων οι οποίοι αμαυρώνουν τον αθλητισμό, αμαυρώνουν τελετές, αμαυρώνουν οτιδήποτε. Δεν έχουν θέση στοιχεία αναρχικά τα οποία καθοδηγούνται από ουσίες, και αντιλαμβάνεστε τι εννοώ».

Μάλιστα, ο Πρόεδρος διερωτήθηκε γιατί η πολιτεία να είναι υπόλογη, ενώ είπε πως, «δεν είναι φαινόμενο της Κύπρου μόνο και πρέπει να ευθύνεται η Κυβέρνηση, γιατί υπάρχουν οργανωμένοι οπαδοί πολλών ομάδων, ανεξαρτήτως χρώματος ή προτίμησης. Αυτό που σημασία έχει είναι το απαράδεκτο της συμπεριφοράς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκαναν ξανά κουμάντο οι χούλιγκαν-Αδρανής και ουραγός των εξελίξεων η Αστυνομία

Δειτε Επισης

Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού