Πυρ και μανία ο Σπανός-«Ενημέρωσα προσωπικά την Αστυνομία για σκληρές ενέργειες»

Λάβρος κατά της Αστυνομίας και των χούλιγκαν, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ 55-59, Γιάννης Σπανός, στον απόηχο των ντροπιαστικών επεισοδίων, που έλαβαν χώρα στο κρησφύγετο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή, κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου του Αρχηγού της ΕΟΚΑ, στη Λεμεσό.

Ιδιαίτερα προβληματισμένος και απογοητευμένος από την ολιγωρία των Αρχών, ο κ. Σπανός σε δηλώσεις που παραχώρησε στον REPORTER, ανέφερε ότι μέχρι και ο ίδιος μάλιστα προειδοποίησε την Αστυνομία, για έξαρση κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου από χούλιγκαν. «Η Αστυνομία δυστυχώς, δεν περίμενε τέτοια έκταση των επεισοδίων. Προσωπικά, το είχα πει στην Αστυνομία, για να περιμένουν τέτοια έξαρση όλης αυτής της κατάστασης και ότι θα γίνονταν σκληρές ενέργειες. Οπόταν, τους είπα, πρέπει να προσέχετε. Αλλά, δεν περίμενε όπως φαίνεται η Αστυνομία τέτοια έκταση, με αποτέλεσμα να στείλουν 80 μέλη εκεί, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τον μαινόμενο όχλο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη δημοσιότητα αναζητούμενοι για τα επεισόδια-Επτά εντάλματα

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Αγωνιστών, «πάντοτε, στις φορτισμένες ατμόσφαιρες, υπάρχουν οι καραδοκούντες που περιμένουν ευκαιρίες για να εκδηλώσουν τις θέσεις τους, είτε αυτές είναι επαναστατικές, είτε αντιπολιτευτικές. Έτσι έγινε και χθες. Κάποιοι που καραδοκούσαν, προκάλεσαν αυτές τις φασαρίες, πιστεύοντας ότι τους βοηθούν τα γεγονότα που προηγήθηκαν στη βουλή, μέσα σε μια φορτισμένη ατμόσφαιρα».

Δυστυχώς, πρόσθεσε ο κ. Σπανός, «περίμενα αυτά τα γεγονότα, που ήταν προκλητικά βέβαια, διότι έτσι γίνεται πάντοτε σε φορτισμένες ατμόσφαιρες κάποιοι καραδοκούν να εκμεταλλευτούν αφορμές, χωρίς λόγο και αιτία. Στην προκειμένη περίπτωση, εκμεταλλεύτηκαν τη φόρτιση της ατμόσφαιρας και έκαναν αυτές τις φασαρίες, πιστεύοντας ότι με αυτές τις προκλήσεις, θα διαδώσουν τις θέσεις τους που ήταν αδικαιολόγητες. Δεν γίνεται να αναμειγνύουμε το όνομα του Στρατηγού, σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο Στρατηγός ο Γεώργιος Γρίβας, ήταν ο Αρχηγός του Αγώνα. Πώς γίνεται να μπλέκουμε τον Γρίβα στις διαφωνίες και τις διαφορές μεταξύ ποδοσφαιρικών ομάδων; Δεν γίνεται, είναι ντροπή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά τα σοβαρά επεισόδια ψάχνουν ξανά τους γνωστούς-άγνωστους χούλιγκαν

Αλγεινή εντύπωση για τον ίδιο, προκαλεί άλλωστε το γεγονός, πως δεν είναι οπαδοί με διαφορετικά ιδεώδη, αφού και οι δυο πλευρές έχουν κοινές απόψεις. «Δεν είναι οπαδοί με διαφορετικά ιδεώδη. Έχουν τα ίδια πιστεύω. Και ας μην λησμονούμε το γεγονός ότι στη μια περίπτωση, την ομάδα, την έχει δημιουργήσει η ΕΟΚΑ. Η ομάδα της Λεμεσού, ο Απόλλωνας, έχει δημιουργηθεί από την ΕΟΚΑ ουσιαστικά. Και έρχονται τώρα να προκαλέσουν αναστατώσεις με αφορμή τα όσα έγιναν και να αναμειγνύουν καταστάσεις, με τα γεγονότα της Βουλής. Τα γεγονότα της Βουλής ήταν σκόπιμα και δεν έπρεπε να τα συνεχίσουν καν».

Την ίδια ώρα, ο κ. Σπανός, ήταν κάθετος στο γεγονός ότι εκείνο το οποίο χρειάζεται αυτή τη στιγμή, είναι να αντιληφθούμε και να συνειδητοποιήσουμε τους κινδύνους των καταστάσεων και τους κινδύνους της φορτισμένης ατμόσφαιρας. «Κάποιοι, μας οδηγούν σε σπαραγμό και αναταραχή εσωτερική και πρέπει να το καταλάβουμε και να μην βοηθούμε τις προσπάθειές τους ή τους σκοπούς τους για να προκαλέσουν αναταραχές. Απαιτείται ενότητα του λαού, ενότητα των κομμάτων, ενότητα των πάντων, διότι έχουμε απέναντί μας τον εχθρό και τον εισβολέα. Πρέπει να του δίνουμε και επιχειρήματα με αυτές τις ντροπιαστικές ενέργειες;».   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκαναν ξανά κουμάντο οι χούλιγκαν-Αδρανής και ουραγός των εξελίξεων η Αστυνομία

Δειτε Επισης

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου