Πυρά αστυνομικών κατά ηγεσίας στον απόηχο των επεισοδίων-«Κάποιοι θα ήταν μακαρίτες»

Να αναλάβει τις ευθύνες της ζητά από την ηγεσία της Αστυνομίας ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος Ισότητα, μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το πρωί της Κυριακής στο μνημόσυνο του Γρίβα.

Όπως τονίζει, «έγινε πλέον κατανοητό από όλους τους αστυνομικούς ότι είμαστε τα εξιλαστήρια θύματα όλων αυτών των αντιοχλαγωγικών επιχειρήσεων».

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που διαχειρίζονται το ανθρώπινο δυναμικό των Σωμάτων Ασφαλείας. Κάποιοι συναδέλφοι από τύχη δεν είναι μακαρίτες, πρόσθεσε η Ισότητα.

Δεν θα επεκταθούμε στο επιχειρησιακό κομμάτι γιατί δεν επιθυμούμε να φέρουμε σε πιο δύσκολη θέση κάποιους που έλαβαν ή λαμβάνουν αποφάσεις, αναφέρει περαιτέρω. Θα σημειώσουμε, όμως, τα εξής:

•             Οι ζωές των συναδέλφων μας δεν πρέπει να γίνονται έρμαιο στα χέρια οποιουδήποτε ερασιτέχνη.

•             Είναι καιρός κάποιοι να αναλάβουν ευθύνες. Αναμένουμε την ηγεσία μας να  τοποθετηθεί με πράξεις πλέον.

«Εάν κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για τις ανθρώπινες ζωές των συναδέλφων μας, τότε δεν μπορούν να βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά. Μπορούν να απολαμβάνουν το αξίωμα τους από διαφορετικές θέσεις, χωρίς να έχουν ευθύνες για ανθρώπινες ζωές συναδέλφων. Υπάρχουν άλλα πόστα για να τοποθετηθούν κι όχι να λαμβάνουν σημαντικές επιχειρησιακές αποφάσεις, προαγωγές και ευκαιρίες για δωρεάν εκπαιδευτικά ταξίδια στο εξωτερικό», υπογραμμίζει η Ισότητα.

«Στο παρόν στάδιο δεν θα επεκταθούμε περισσότερο για λάθη και παραλείψεις, με αυτά που γνωρίζουμε. Δεν θα ανεχθούμε, όμως, άλλους τραυματισμόυς συναδέλφων λόγω ερασιτεχνικών χειρισμών σε ό,τι αφορά αποφάσεις εκτέλεσης του Νόμου», προειδοποίησαν οι αστυνομικοί.

«Να ξεκαθαρίσουμε, ότι άλλο ο βαθμός επικινδυνότητας επαγγέλματος και άλλο η πρόκληση θανάτου ή σοβαρότατων τραυματισμών λόγω λανθασμένων χειρισμών. Όποιος δεν γνωρίζει τη διαφορά , είμαστε στη διάθεση του για λεπτομέρειες», τόνισε.

Τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας δεν είναι αμνοί επί σφαγή. Να ευχηθούμε περαστικά, στους τραυματίες συναδέλφους μας και γρήγορη ανάρρωση, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE/Ιρανός ανώτερος αξιωματούχος: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ