Μετά τα σοβαρά επεισόδια ψάχνουν ξανά τους γνωστούς-άγνωστους χούλιγκαν

Ομάδα διερεύνησης για τον εντοπισμό όσων εμπλέκονται στα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν λίγο μετά τις δέκα το πρωί στη διάρκεια του μνημόσυνου του αρχηγού της ΕΟΚΑ Γεώργιου Γρίβα Διγενή στη Λεμεσό και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι αστυνομικών, δύο πολιτών και πρόκληση ζημιών σε αυτοκίνητα και προθήκες καταστημάτων έχει συγκροτήσει η αστυνομία Λεμεσού. 

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ήδη παραλήφθηκαν και μελετώνται λήψεις από κλειστά κυκλώματα και άλλο οπτικοακουστικό υλικό. Όπως είπε, έχουν παραληφθεί επίσης τεκμήρια που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή όπου εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια. Ο κ. Κυριάκου ανέφερε ότι λόγω των πληροφοριών που υπήρχαν για επεισόδια, είχε στηθεί κέντρο χειρισμού κρίσεων κι επιστρατεύθηκαν τριπλάσιος αριθμός αστυνομικών με δύο αντιοχλαγωγικές μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σοβαρά επεισόδια και μάχες στο μνημόσυνο του Γρίβα-Καρέ καρέ οι συγκρούσεις

Κατά τον επικεφαλής του ΤΑΕ Λεμεσού ενώ διεξαγόταν το μνημόσυνο του Γρίβα, αφίχθηκε ομάδα οργανωμένων οπαδών ομάδας από τη Λευκωσία τα μέλη της οποίας συνεπλάκησαν με ομάδα οπαδών Λεμεσιανής ομάδας που βρίσκονταν στο χώρο, ανταλλάσσονταν πέτρες, κροτίδες και επιστρατεύοντας ρόπαλα.

«Συνεπλάκησαν μεταξύ τους και ήταν οπλισμένοι με πέτρες ρόπαλα κροτίδες και ακολούθησε ανταλλαγή με πετροπόλεμο μεταξύ τους. Απωθήθηκαν εκτός του μνημείου από την αστυνομία και ακολούθησε αντιπαράθεση μεταξύ των 2 οχλαγωγούντων ομάδων. Η αστυνομία επενέβη για αποκατάσταση της τάξης η οποία γύρω στις 11.30 το πρωί κατόρθωσε να απομακρύνει τους οπαδούς από το χώρο» ανέφερε ο κ. Κυριάκου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας Λεμεσού, από τα επεισόδια αυτά τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί και δύο πολίτες και προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα, περιπολικά και αστυνομικές μοτοσικλέτες. Όπως είπε στην περιοχή εντοπίστηκαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα.  Το ύψος των ζημιών δεν έχει υπολογιστεί ακόμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Ξύλα, πέτρες και μάχες στο μνημόσυνο του Γρίβα-Ζημιές σε οχήματα

Υπενθυμίζεται ότι, παρά το γεγονός ότι προ ημερών είχαν ενημερώσει όλους τους αρμόδιους οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ, για πληροφορίες που είχαν για ενδεχόμενες συμπλοκές και καλούσαν την Αστυνομία να λάβει μέτρα, τα έκτροπα  δεν αποτράπηκαν. 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ, είχαν αναφέρει πως «σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την επιμνημόσυνη δέηση για τον Αρχηγό της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα Διγενή της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2023 στον χώρο του κρησφυγέτου και του τάφου του στη Λεμεσό υπάρχει πρόθεση από υποκινούμενους ταραξίες για δημιουργία αναταραχής, ενώ πριν από το μνημόσυνο υπάρχει πρόθεση βεβήλωσης του τάφου του Αρχηγού. Οι αγωνιστές καταγγέλλουν και μεταδίδουν τις πληροφορίες και καλούν τις Αρχές να λάβουν τα δεοντα και να επαγρυπνούν προς αποφυγή δυσαρέστων συνεπειών από τέτοιου είδους επιδιώξεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προειδοποιήσεις για αναταραχή στο μνημόσυνο του Γρίβα και κάλεσμα στις Αρχές

Τόνισαν στην ανακοίνωσή τους πως «είναι οφειλή των αρμοδίων  να μεριμνήσουν για την πρόληψη παρεκτροπών  εν τη γενέσει τους και τη διαφύλαξη της ηρεμίας σε ώρες που ο εχθρός και οι χρόνιοι συνεργοί του ετοιμάζονται να κτυπήσουν συνωμοτικά τις κινήσεις απελευθέρωσης. Αλλά και οι αγωνιστές, και βέβαια ο Λαός, οφείλουν να επαγρυπνούν για την αποτροπή διχαστικών αφορμών που επιδιώκονται συνωμοτικά από εισαγόμενα τυχοδιωκτικά μυαλά και σκοτεινές παραπολιτικές δραστηριότητες».

Ωστόσο, οι χούλιγκαν τελικά επικράτησαν και έκαναν αυτό που ήθελαν, αφού λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επιμνημόσυνη δέηση για τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρώην Αρχηγού του ΓΕΕΦ, Ηλία Λεονταρή, ομάδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ εισήλθε στο χώρο του κρησφύγετου του αρχηγού της ΕΟΚΑ και ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με ομάδα οπαδών του Απόλλωνα.

Τότε άρχισαν οι διαπληκτισμοί, αλλά και οι μάχες σώμα με σώμα, με τα μέλη της Αστυνομίας, που βρίσκονταν στο σημείο να σπεύδουν όπως τους χωρίσουν. Ακολούθησε πετροπόλεμος, με την κατάσταση να μεταφέρεται στους δρόμους της Λεμεσού, όπου οι οπαδοί συνέχισαν τις συμπλοκές, χρησιμοποιώντας ξύλα και ρόπαλα. Μάλιστα, οι δύο όχλοι πετούσαν και κροτίδες. 

Στο σημείο υπήρξε ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας και της ΜΜΑΔ, που παρενέβησαν, ώστε να σταματήσουν οι ταραχές, που είχαν προκαλέσει έντονη ενόχληση στους παρευρισκόμενους στο μνημόσυνο, αλλά και ανησυχία στους πολίτες, που βρίσκονταν σε παρακείμενα υποστατικά, όπως καφετέριες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών