ΒΙΝΤΕΟ: Ξύλα, πέτρες και μάχες στο μνημόσυνο του Γρίβα-Ζημιές σε οχήματα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε, η περιοχή γύρω από το κρησφύγετο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή, μετά τις συμπλοκές που σημειώθηκαν μεταξύ οπαδών. Από τις συμπλοκές υπήρξαν ζημιές σε οχήματα, καθώς και σε περιπολικά, ενώ τραυματίστηκαν και αστυνομικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σοβαρά επεισόδια και μάχες στο μνημόσυνο του Γρίβα-Καρέ καρέ οι συγκρούσεις

Παρά το γεγονός ότι προ ημερών είχαν ενημερώσει όλους τους αρμόδιους οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ, για πληροφορίες που είχαν για ενδεχόμενες συμπλοκές και καλούσαν την Αστυνομία να λάβει μέτρα, τα έκτροπα όπως φάνηκε δεν αποτράπηκαν. 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους, οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ, είχαν αναφέρει πως «σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την επιμνημόσυνη δέηση για τον Αρχηγό της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα Διγενή της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2023 στον χώρο του κρησφυγέτου και του τάφου του στη Λεμεσό υπάρχει πρόθεση από υποκινούμενους ταραξίες για δημιουργία αναταραχής, ενώ πριν από το μνημόσυνο υπάρχει πρόθεση βεβήλωσης του τάφου του Αρχηγού. Οι αγωνιστές καταγγέλλουν και μεταδίδουν τις πληροφορίες και καλούν τις Αρχές να λάβουν τα δεοντα και να επαγρυπνούν προς αποφυγή δυσαρέστων συνεπειών από τέτοιου είδους επιδιώξεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προειδοποιήσεις για αναταραχή στο μνημόσυνο του Γρίβα και κάλεσμα στις Αρχές

Τόνισαν στην ανακοίνωσή τους πως «είναι οφειλή των αρμοδίων  να μεριμνήσουν για την πρόληψη παρεκτροπών  εν τη γενέσει τους και τη διαφύλαξη της ηρεμίας σε ώρες που ο εχθρός και οι χρόνιοι συνεργοί του ετοιμάζονται να κτυπήσουν συνωμοτικά τις κινήσεις απελευθέρωσης. Αλλά και οι αγωνιστές, και βέβαια ο Λαός, οφείλουν να επαγρυπνούν για την αποτροπή διχαστικών αφορμών που επιδιώκονται συνωμοτικά από εισαγόμενα τυχοδιωκτικά μυαλά και σκοτεινές παραπολιτικές δραστηριότητες».

Ωστόσο, οι χούλιγκαν τελικά επικράτησαν και έκαναν αυτό που ήθελαν, αφού λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επιμνημόσυνη δέηση για τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρώην Αρχηγού του ΓΕΕΦ, Ηλία Λεονταρή, ομάδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ εισήλθε στο χώρο του κρησφύγετου του αρχηγού της ΕΟΚΑ και ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με ομάδα οπαδών του Απόλλωνα.

Τότε άρχισαν οι διαπληκτισμοί, αλλά και οι μάχες σώμα με σώμα, με τα μέλη της Αστυνομίας, που βρίσκονταν στο σημείο να σπεύδουν όπως τους χωρίσουν. Ακολούθησε πετροπόλεμος, με την κατάσταση να μεταφέρεται στους δρόμους της Λεμεσού, όπου οι οπαδοί συνέχισαν τις συμπλοκές, χρησιμοποιώντας ξύλα και ρόπαλα. Μάλιστα, οι δύο όχλοι πετούσαν και κροτίδες. 

Στο σημείο υπήρξε ισχυρή παρουσία της Αστυνομίας και της ΜΜΑΔ, που παρενέβησαν, ώστε να σταματήσουν οι ταραχές, που είχαν προκαλέσει έντονη ενόχληση στους παρευρισκόμενους στο μνημόσυνο, αλλά και ανησυχία στους πολίτες, που βρίσκονταν σε παρακείμενα υποστατικά, όπως καφετέριες.

Από τις συμπλοκές προκλήθηκαν ζημιές σε οχήματα πολιτών, που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή, αλλά και σε περιπολικά της Αστυνομίας. Στο μεταξύ, τραυματίστηκαν και επτά αστυνομικοί.

Στο σημείο βρίσκονται μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, τα οποία άρχισαν ήδη τις εξετάσεις και την περισυλλογή στοιχείων και τεκμηρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας